De ott is arról van szó, hogy hiszed a mesét.
Ennyi erővel fogtündérben is hihet.
Semmivel alábbvalóbb, csak azért mert bővebb a sztori, részletesebb, és mint mondtad több milliárdan hisznek benne.
De engem pl ez sem zavar :D
Ugyanolyan viccesnek találom már, mint ezeket a démonos-ördögös kiírásokat :D
Am miért nem ír erre senki ?
Csak a szátok nagy, azt nem tudtok semmit ? :D
(Olvastam a Bibliát...muszáj volt...)
"Csak a szátok nagy, azt nem tudtok semmit ? :D"
Én ha tudnám hogyan kell, akkor sem adnék tanácsot, hogy hogyan kell lepaktálni az ördöggel.
Nem ugyanaz, mint a fogtündér. Az ember természeténél fogva olyan, hogy kutatja mi lehet a halál után és szeretné hinni, hogy nem csak a nagy büdös semmi jön. Erre épül a hit. Emellett a nevelésnek is van némi köze hozzá. Szóval az eredete egyáltalán nem ugyanaz, mint a fogtündérnek.
Mondom, h csak az a szitu, h részletesebb, illetve komolyabb témájuk mese mint a fogtündér.
;)
Am én sem mondanám el, h merre van a húsvéti sziget!! Jogos xD
Önző módon csak én járkálnék oda és haverkodnék a nyuszival xD
Am itt a példa: Lele-Fogtündér-Húsvéti nyuszi- Jesszuska vagy az Ördög.
A Lele 2 éves után nem érdekes, a fogtündér csak akkor hagy dollárt ha éppen van otthon idegen pénznem, a húsvéti nyuszi sokkal menőbb mint a fogtündér a piti 1 dollárosával, és így tovább.
Minél komolyabb és részletesebb egy kamuzás az örsön, annál hihetőbb :D
De am azért vagyok ilyen nyugodt, mert mint mindenhol, a bűnözők, a gonoszok, stb mindig fórral indulnak, tehát csinálhatok én akármit végül csak megbocsátást nyerek, míg a többi erőlködik, h jó legyen :D
Ugyanott leszünk úgyis xD
"Önző módon csak én járkálnék oda és haverkodnék a nyuszival."
Én nem paktálok le az ördöggel. Azért nem mondanám el ha tudnám hogyan kell, mert senkinek sem akarnék ezáltal rosszat. Már persze ha egyáltalán nem létezik.
Látom nem sikerült megérteni, hogy mindkettőnek más az alapja :D
Én egyébként nem vagyok hívő, de tiszteletben tartom azt, hogyha valaki az. A fogtündér esetében 100%-ban tudjuk, hogy kitalált, a vallás esetén pedig nem tudhatjuk biztosra, hogy valóban megtörténtek-e a Bibliában leírt események vagy sem. Én agnosztikus vagyok, de ki tudja igaz-e, amit a próféták írtak. Továbbá történelmi tény, hogy Jézus létezett (a fogtündérről ez nem mondható el). Az megint más kérdés, hogy valóban megváltó volt-e, vagy csak egy nagyon okos ember.
17es, az a "Már persze ha egyáltalán nem létezik" egyedül ezt nem értem.
Hogy akartad ezt mondani ?
Illetve, szerinted te nem értetted ki belőle a humor részét, pedig smile-t is raktam oda, de mind1 :D
Ha úgy értetted te is, h nem létezik, akkor hogyan tud valakinek rosszat okozni ?
Kitalált dologgal hogyan okozol rosszat ?
De már mint mondtam, nekem aztán 8 hogy ki miben hisz, tényleg mondtam.
Illetve tényleg nem tud érdekelni :D
Már csak az lenne az érdekes dolog, ha a hívők el tudnák fogadni, hogy vannak hitetlenek :D
Ez ugyanolyan állásfoglalás.
Nem hallom soha, hogy elfogadom, hogy te hitetlen vagy.
Csak azt, h elfogadom és tiszteletben tartom, h valaki hisz ebben vagy abban.
Visszafelé miért nincs tisztelet ?
Annak meg hitelt adni, h nem tudhatjuk biztosra...
Hát jó.
Tehát még a hívő is úgy van vele, h nem tudhatjuk biztosra.
Az meg, h Jesszuska létezett, ki tagadta ?
Már csak az lenne a jó, ha a (magyar) történelemmel is ilyen tisztában lennének az emberek.
Azt nem tudják eldönteni, h Koppány létezett-e olyan módon, hogy Istvánnal ágaskodott.
Hogy ez a koppány az a koppány-e.
Ez az ősvallású, vagy a másik ?
De Jézusról bezzeg van infó, és azt biztosan nem lehet meghamisítani.
De a honfoglalást ?
Ha valaki Nimródtól elkezdi a leszármazottak számolását Álmosig, akkor mennyi év telik el ?
896 lesz belőle ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!