A XVI. ker. -ben egy 3. emeleti erkélyen a következő, nagy reklámtábla van kitéve: Bioenergiával gyógyítok! Végleges fogak visszanövesztése, leukémia és áttételes rák gyógyítása! Ilyen van?
:DDDDDDD Zsírhangya:DD:DD:FGDhfgg
Utolsó: a tudomány természettudományt jelöl. A természettudomány az említett gyógyító módszereit nem ismeri el. Szerintem ennyi.
Kérdező: lehet hogy van ilyen, de a tábla kb biztosan kamu. Ha csak utólag kér pénzt, akkor megyek;)
"Utolsó: a tudomány természettudományt jelöl. A természettudomány az említett gyógyító módszereit nem ismeri el. Szerintem ennyi."
Nem érted. Vegyünk két kérdést:
1) Milyen ingahasználati módszerek léteznek, amikkel a születendő gyermek nemét lehet meghatározni?
2) Valóban lehet összefüggés egy inga kilengése és a születendő gyermek neme közt?
Szerintem az első az ezotéria kategóriába tartozik, a kérdés feltevője elkötelezett az ezotéria irányában, és más okkult "szakértők" véleményére kíváncsi, nem pedig arra, hogy mit gondolnak a természettudósok az egészről.
A második kérdés látszólag nagyon hasonló, de mégsem ugyanaz. Éppen azért van jogosultsága a természettudomány rovatba kerülni, mert a kérdező esetleg kíváncsi lehet a természettudományos alapokra. Néhány ezoterikus hókuszpókusz mögött ugyanis lehet valami félreértett tudományos jelenség, vagy esetleg pont arra akar rákérdezni, hogy mekkora a véletlen találati esély az ingázással meghatározott nemek esetén.
Rejtett jelenség: például a bagoly és a halál összefonódását azzal magyarázzák, hogy régen éjjel csak virrsztás (halál) esetén világítottak a házakban, egyébként tök sötét volt. A fény vonzotta a rovarokat, a rovarok a baglyokat (kaja), ergo virrsztó házaknál gyakrabban láttak baglyot, illetve mivel közel volt a bagoly, közelebbről hallották a hangját. Ezt kötötték össze a halottal, mondván a bagoly a halottért jött.
Namost egy olyan kérdés, hogy mi köze a bagolynak a halálhoz egész más választ adhat az ezotéria rovatban. Ráadásul ha a kérdező nem veszi észre, hogy egy túlbuzgó admin átpakolta a kérdését más rovatba, akkor azt hiheti, hogy a válaszokat természettudományos szemszögből adták.
Márpedig ha néhány természettudós nem veszi észre a kérdést még amíg a tudomány rovatban van, akkor kizárólag okkult majmok fogják megadni a kérdezőnek a választ, kölcsönösen felpontozva egymást, és félrevezetve egy edsetleg tényleg tudatlan, és a valóságra kíváncsi érdeklődőt. (Én például nem járok az okkult rovatban soha, habár jópár válaszom került már át kérdéssel együtt, és a legtöbbjük jogosan.)
Szerintem ez a kérdés továbbra is a tudomány rovatba való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!