Karma alakítása így is lehetséges ?
Figyelt kérdés
Mindig olvasom, hogy a karmában mindenki visszakapja,illetve visszakaphatja, ami jót, vagy rosszat adott.
Bár ebben nem hiszek teljesen,mert a saját életemben sem így működött tejesen.
De, most azt képzelem el, hogy ha valakinek én ártok valamiben, akkor nekem azt valaki visszaadja.Ha rosszat okoz nekem,bár törlesztődik a karma,de ezzel neki lesz egy rossz pont a sajátjában. És akkor ez az örök adok - kapok körforgás megy körbe, és elvileg egy életben nem egyenlítődhet ki.
Vajon van ebben igazság, vagy én gondolom rosszul ?
2021. febr. 12. 08:46
1/6 anonim válasza:
Kb. igen, amíg valamelyikük meg nem bocsát/el nem engedi a tartozást/magasabb szintre nem emeli a karma beteljesítését.
2/6 Grimfox válasza:
Az történik, amit leírtál. Kicsit összetettebben, de a végtelenített láncról alkotott képed elég jól beletalált. Sajnos a "tartozást" nem lehet elengedni. Ha megbocsát az illető, akkor máshonnan éri a karma hatása azt, akinek megbocsátott, és ő is más módon fogja folytatni a láncot. A láncot csak úgy lehet megszakítani, hogy ismered a tetteid következményeit, és az adott helyzetet is átlátod. Amikor egy karmikus szál visszatér hozzád, azaz valami jó/rossz történik, egyszerűen elfogadod a megtörténtét, és sem gondolatban, sem tettben nem fűzöd tovább. Erre még a nagy keleti tanítók is csak részben képesek, de már az nagy haladást jelent, ha valaki felismeri, hogy így működik, és próbál megoldást találni. Azzal is közelebb kerül a karmája feloldásához.
3/6 anonim válasza:
Ez nem így működik. Ha ártasz valakinek, nem biztos hogy ugyanonnan kapod vissza. Visszakaphatod ugyanonnan is, szándékosan, de azt inkább bosszúnak nevezzük. Ha a karma az adott tettért még ebben az életben visszaadja a “pofont”, lehet olyan is, amiről azt hiszed, hogy a véletlen műve. Nem fogod tudni, hogy azt épp miért kaptad. Sőt, a karmáinkat életről-életre cipeljük, amiket utólag törlesztünk.
4/6 Grimfox válasza:
Főképp akkor, ha az adott életben nincs is mód arra, hogy visszahasson ránk. A legkellemetlenebb rész az, hogy a cselekedeteink halmozódnak. Például évekig kihasználunk valakit, többször elkövetjük ugyanazt a hibát, azaz folyamatosan újra, és újra ugyanazt az "okot" indítjuk el, felhalmozzuk, mert összefüggnek, egymásból következnek, összetartoznak, és aztán amikor elérkezik az alkalmas idő, akkor egyben kapjuk vissza.
6/6 anonim válasza:
Az utolsó mondatodra kérdezel rá? Természetesen ennél sokkal komplexebben működik.
A karma ennél összetettebb. Minden energia figyelembe van véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!