A Sátán miért nem öli le a mennyek birodalmát? Egyedül Isten állja útját? Akkor Isten erősebb nála?
Mindenki tudja, hogy léteznek démonok meg a Sátán. Azt nem tudja viszont senki miért csak ilyen gyengén jelennek meg a világunkban. Nagy nehezen lehet egy ördögöt csak megidézni. Ahhoz is egy csomó kellék meg állati testrész kell a varázskönyvek szerint. Nem is lehet csak együttállásoknál ilyet idézni. Nagyon körülményes és akkor sem pusztítja el a várost, amibe megidézték
Szóval ha ilyen nagyhatalmú a démon meg a sátán, akkor miért nem fordul isten ellen. A Sátán sokkal erősebb istennél. Istent a jóság fogva tartja, nem üthet pl hátulról. Viszont a sátánnak nem kell emberisnek lennie, fairül nem kell harcolnia. Sokkal nagyobb előnybe van így a ördög. Miért nem megy neki isntennek?
Áhh, értelek.
Én a testtel nem rendelkező dolgokra gondoltam.
Ezek közül, amiket felsoroltál a wendigo az, ami tényleg gonosz is. A süreléről/arsuráról most hallok először, de utánaolvastam, ő például ahogy nézem kifejezetten barátságos. Amolyan erdő urát megtestesítő szellemnek tűnik. Kicsit jobban utánaolvasok majd, mert érdekes alaknak tűnik.
Az oni inkább a hegyek mélyén lakik, föld alatt, vagy hasonló helyeken. Viszont általában azt is gonosznak tartják.
Japán folklórban a kodama még elég tipikus erdei szellem. Konkrétan egy-egy fa szelleme, vagy abban lakó szellem. A kelet, és közép ázsiai folklórban valószínű több ilyen erdei szellemről maradt fenn információ, mint Európában. Az ír faefolk körében még vannak érdekességek. Csak abban még annyira sem vagyok járatos, mint a közép ázsiai folklórban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!