Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miért gondoljátok, hogy a...

Miért gondoljátok, hogy a világ több annál mint amit közvetlenül tapasztalunk?

Figyelt kérdés
Van egy elmélet, miszerint az ember sokkal inkább hiszi el azt amit szeretne mint ami a valóság. Az emberi agy képzelőereje hatalmas és kiemelkedő az ismert élőlények közt ezért képes arra, hogy igaznak véljen olyan dolgokat is melyeket az illető sosem tapasztalt meg valójában. Titeket mi visz rá, miért vagytok rendíthetetlenül biztosak a mágia létezésében, mikor lássuk be, az emberek túlnyomó többsége nem hisz benne, azért mert sosem tapasztalta.

2020. okt. 9. 07:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez jó példa utolsó, a sötét anyag meg sötét energia.

Gyakorlatilag majdnem a teljes világ láthatatlan, mérhetetlen, mégis létezik. A tudósoknak ötlete sincs hogy mi lehet.

Mégis 1-2 ember úgy tesz mintha mindent tudna...

2020. okt. 9. 18:34
 12/29 Grimfox ***** válasza:
100%

11-es.

Legalább maguk a tudósok nem tesznek úgy. Ők nagyjából tisztában vannak azzal, hogy milyen területeket nem ismernek, és mi az, amit nem értenek. És aktívan dolgoznak rajta, hogy ezen változtassanak. Szerintem ez a hozzáállás becsülendő, még akkor is, ha nem egyezik valaki világszemlélete a tudományos szemlélettel, mert például mondjuk mélyen vallásos.

2020. okt. 9. 19:43
 13/29 anonim ***** válasza:
A fíny is több annál, maint amit érzünk és látunk belőle. Pl ezért.
2020. okt. 9. 20:01
 14/29 anonim ***** válasza:
12 a tudományos és a vallásos élet nem zárja ki egymást! a legnagyobb tudos albert einstein is vallásos volt
2020. okt. 9. 23:18
 15/29 anonim ***** válasza:

"Ezt értem #1, a rádiohullámok műszerekkel megfigyelhetők, előrejelezhető a viselkedésük, pontosan kiszámolatók. Ezért kérdeztem rá kifejezetten a mágiára..."

Nem az #1 vagyok, mégis reagálnék erre. Nos, a hatalom mindig is szemellenzps volt, ma is boszorkányüldözés folyik - aki mást vél, akor tudományos alapon, mint a hivatalos, akadémikus szemlélet, azt boszorkányüldözik - ez vajon nem mágikus hozzáállás?

Az akadémnikusság valojában vallásos, dogmatiksu hívő ,többnyire hipotézisekben, tehát előfeltévésekben hisz.

Éltalában nem hajlandó leülni érvelni a másként gondolkodókkal, mivel hitre, vallássosságra épít.

A műszer vonatkozást meg kiválóan megmelítette az első hozzászóló, hozzáteszem: az akadémnikusok, azaz tudományvallás hívú dogmatisták mindig is lenézték azt, amit a saját érzékszerveikkel ne mérzékelnek, de amint feltaláltak egy mászert, ami érzékeli (pl rádióhullám), máris elismerte annak létét, és onnantól már nem vetítette ki önnön sarlatán, áltudományos mivoltát az akadémikusság, hanem azt hazudta egy idő után, hogy ők mindig is hittek a rádióhullámok létezésében (na ja, csak épp addig kivetítve hibájukat sarlatánnak, gyermetegnek, hallucinálónak, scifi-rajongónak gúnyolták, akik űllították ,hogy léteznek rádióhullámok).

Onnantól a gamma hullámokról tudományosan értekezőket gúnyolta áltudományossággal a hivatalos, akadémikus kutatási vonal képviselői. Majd kezdődött elölről az infantilis hozzáállásuk: amint lett műszerük a gamma sugarak érzékelésére is, máris nem számították hallucinációbnak, mágiának a gamma sugarak létét.

Természetesen léteznek baromságok is a nem vizsgálható dolgok terén, csak éppen azokat általában hivatalos szintról mint lejárató kampány íratják.

Az infantilis varázslás hit tehát az akadámikusságot nagyban jellemzi, annak ellenére, hogy kis részt alkalmaznak (továbbfeelsztenek, jól vagy rosszul) valós dolgokat is úőgy, mint gépek (számítógép), vagy elektromosság, Tesla találmányai.

Tesla találmányai csak átlag 150 évesek, mégis eleinte kuruzslónak hitték őt. Egyébként, ha létezik időutazás (csak játsszunk el a gondolattal) és a középkorba ha tudnál vinni egy tévé készüléket, akkor a tévét mágiának hinné szinte mindenki (a középkorban).

Most sincs másképp. Egy halom dolog létezik, de a hatalom ha kivetíti önnön hibáját, hogy "ez áltudomány, varázslás, hallucináció, scifi stb", akkor attól zeng a világ. Miközben a legtöbb dolog, amire ezt mondja, nagyon is valóüság,cska meg int kell néháyn évtized, mire beláűtják, és onnantól az akadémikusság lesz megint a legnagyobb szószólója annak, amit addig lekuruzslózott...

2020. okt. 10. 00:19
 16/29 anonim ***** válasza:

Csak pár évet kell visszatekinteni az időben, és az akadémikusok boszorkánynak nézték azokat, akik a NASA fotók alapján egyértelmően, tudományos következtetés útján felfedeztek folyákony vizet a Marson. Konkrét akadémikus cikkeket is találtam anno olyan megfogalmazásban, hogy "nem lehet víz a Marson, mert a molekulák képtelenek blabla... hacsak nem vízjeget, de arra sincs sok esély"...

Erre kb 2004 / 2005 táján bejelentette a NASA, hogy egyértelmen kimutattak folyáékony vizet a Marson...

Nesze nektek, akaémikusok...

Vagy pl a 90-es években, amikor kamasz voltam, még mindig bőszen scifi mániásnak, boszorkánynak titulálták azokat a csillagászokat (csillagászok egy szűk körét), akik szerint léteznek más csillagok körül bolygók (mai szóhasnzálattal exo bolygók).

Mai szemmel azt a nem is oly régi akadémikus hit, miszerint a Föld az egyetlen egy bolygó a végtelen univerzumban - kuruzslásnak hat. És ez megint az akadémikusokat jellemezte... Aztán az akadémikusok megint magától értetődőnek vették egy idő után azt, amire korábban azt állították, hogy képviselői boszorkányok, sarkaltánokm, scifi hívők, összeesküvés elmélet hívők...

2020. okt. 10. 00:30
 17/29 anonim ***** válasza:
de 15 ha feltalálnak egy múszert onnantól az már materiális nem pedig spectrális! valamint nem űgy működött hogy első nap fény 6. nap meg ember hanem már jóval előtte boltak számolások meg elméletek hogy bizony kell lennie egy közegnek ahol azok a hullámok mozoghatnak! ne keverd össze hogy most akkor van tűz mágia mert hát tűz és ha már előtte generációk munkássága jutott el arra a szintre hogy végre hivatlos kézzelfogható bizonyíték legyen
2020. okt. 10. 00:55
 18/29 anonim ***** válasza:

Előző, tévedsz, és ezek szerint nem siekrült helyesen értelmeznek soraim mondanivalóját, meglátásomat. Az akadámikusság mindig is, és most is többségében kuruzslónak nevezi azokat, akik felismerését évtizedek múltán végül mégis elismeri.

Többnyire sajnos ez a vakhit jellemzi az akadémikusság dogmatikus szemellenzőjét (a mőltban és a jelenben is).

Az akadémikusság = tudományvallás, dogmatikusan. Amint végre tudja mérni azt, amit addig varázslának hitt, máris nem hiszi onnantól varázslásnak.

Kérdem én: az akadémikusok mikor fognak végre hit, és hitetlenség (hipotézisek) helyett -mágikus, infantilis hozzáállás helyett- végre egészében véve gondolkodásra építeni a meglátásaikat...? (És végre nem csak hébe-hóba. Mikortól vajon...?)

Valójában nem létezik természet feletti. Ez egy akadémikusok által kreált megtévesztő fogalom arra, hogy amit aktuálisan nem tudnak mérni, azt kinyilvánítják terméseztfelettinek. Onnantól meg már nekik se természetfeletti, ha már tdják mérni, de addig meg levarázslózzák, meg lekuruzslózzák, aki akár tudományos alapon mást mond, mint ők...

A megoldás az volna, hogy ha valaki mást állít, mint ők, akkor tessék valódi vitakultúrával, valódi, kizárólag gondolatokon alapuló érveléssel megvizsgálni mindkét nézetet pro és kontra.

De az akadémikusok általában nem így járnak el, hanem vallásosként... Sajnos. Vagy fitymálóan elutastják a vitát, vagy ha néha leülnek vitázni, csúsztatnak, vagy érzelmeket kevernek az érvelésükbe pl szókiforgatás módján lejárató, lekezelő személyeskedést, mikor mit... Ez nem vitakultúra!

Tessék megnézni az aktualitásokat, akadémikus orvosok közül az akadémikus szinte LERAGADÓ szemellenzősök, valamint az akadémikus orvosként végzett, széleslátókörűek vitája. Önmagáért beszél:

https://www.youtube.com/watch?v=WTIgoWUH9Mo&ab_channel=Harka..

Ilyen és ehhez hasonló helyzet jellemzi pl az ezer sebből vérző finnugorizmust továbbra is valósnak hivő akadémikus nyelvészek általi alaptalan fitymálás azok felé, akik tudományos alapon mást állítanak, mint ők -amit már legalább két olasz, nemzetközileg elismert nyelvészprof, számos magyar, angol és német nyelvész és más szakmabeliek is megcáfoltak-, és hosszan lehetne a sort folytatni...

2020. okt. 10. 02:06
 19/29 anonim ***** válasza:

értem akkor lehet félre értettem de mert csak túlbonyolítottad ":D

de ettől még tény hogy az igazi kutatók már sejtették hogy van valami csak kézzel fogható bizonyíték nem volt mint anno einstein a bozz-einstein kondenzátumnál a mai korban tudták bizonyitani az elméletet azért ez is durva hogy einstein mennyire is előrébb volt!!! mondhatni már természet feletti ufotechnologia volt az agya helyén :DDDD

2020. okt. 10. 02:25
 20/29 anonim ***** válasza:

Nem én bonyolítottam túl -hiszen csupán levezettem többoldalról ugyanazt az egyszerű állapotot-, hanem te értelmezted félre szavaim, amiket világosan fogalmaztam meg. Mindenesetre örülök, hogy kezded sejteni, mit fogalmaztam meg mint meglátás.

Igen, egyébként ha további újabb szemszögből is levezetném meglátásom, akkor amit most hoztál fel példa gyannt, talán az is valami iylesmi...

Erre rímelve: pl Tesla is olyan bámulatos dolgokat talált fel röpke másfél évszázada, hogy eleinte mágiának hitték sokan még tudományos körökből is, el se hitték, hogy létezik, és cska idővel ocsúdtak fel sokan (pl vezeték nélküli elektromosság továbbítása, vagy az emíltett rádióhullámok továbbítása). Aztán bebizonyított egyre több mindent, és ma nagyjából Tesla munkásságára épül a világ technikai léte...

A "boszorkányos" Tesla találmányok nélkül ma számítsátechnika se létezne. Szokás szerint ő is a Magyar Királyság területén született.

2020. okt. 10. 02:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!