Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Valaki ismer népi hagyományoka...

Valaki ismer népi hagyományokat az átkokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Minél régebbiekre volnék kíváncsi. Konkrétan arra, hogy miként átkoztak el valakit? Miket használtak hozzá, stb.

2020. jan. 24. 19:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mire gondolsz ? Pl aki hajadon és az asztal sarkához ül vagy eltör egy tükröt?
2020. jan. 24. 22:28
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Szidták mint a bokrot meg hókuszpókoszokat csináltak. Amúgy szép dolog, hogy érdeklődsz a népi hagyományok után, bár szerintem az átokszórásnál van jobb is, pl. húsvét, farsang és hasonlók :)
2020. jan. 24. 23:34
 3/9 anonim válasza:
100%

A folklór úgy tartja hogy átkok nem szándékosan, vagyis "véletlenül" is keletkezhettek, mondok is két példát, sajnos csak ezekre emlékszem, de ha eszembe jut akkor írok még

(hangsúlyozom hogy nem én, hanem a népi folklór tartja így, természetesen babonaság)

-Ha egy frissen eltemetett halott sírhalma felett teliholdkor átugrik egy farkas, akkor a halott bestiává változik és kikel, ilyenkor nappal amikor alszik nyárfa karót kelett volna a szívébe ütni hogy megtörjön az átok..

-Aztán ennek a babonának egy másik változata az hogyha egy havivérzéses szűzlány átlép éjfélkor egy sír felett akkor az illető vámpírként fog feltámadni...átok megtörése a fent említett módon

Egyébként én is nagyon érdekesnek találom ezeket a régi babonákat, hihetetlen gazdag ez a közép-európai folklór, egy kincs amire vigyázni kell és megőrizni

2020. jan. 25. 03:19
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Meszes Boglárka után szabadon....Ezt hívják népszopásnak
2020. jan. 25. 19:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Csak egyszerű kíváncsiságból írtam ki a kérdést.

2020. jan. 26. 16:14
 6/9 A kérdező kommentje:
#4-es válaszoló, remélem csak elírtad a népszokás szót
2020. jan. 26. 16:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

dehogy írtam el.

Nézz utána Meszes Boglárka aranyköpéseinek :DDDD

2020. jan. 26. 21:33
 8/9 A kérdező kommentje:

😂😂😂😂😂 de jó

Feldobta az estém

2020. jan. 27. 21:31
 9/9 anonim ***** válasza:

ne kívánj másnak olyat, amit magadnak nem kívánnál..

kb. ilyesmi..

2020. jan. 28. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!