Valaki ismer népi hagyományokat az átkokkal kapcsolatban?
A folklór úgy tartja hogy átkok nem szándékosan, vagyis "véletlenül" is keletkezhettek, mondok is két példát, sajnos csak ezekre emlékszem, de ha eszembe jut akkor írok még
(hangsúlyozom hogy nem én, hanem a népi folklór tartja így, természetesen babonaság)
-Ha egy frissen eltemetett halott sírhalma felett teliholdkor átugrik egy farkas, akkor a halott bestiává változik és kikel, ilyenkor nappal amikor alszik nyárfa karót kelett volna a szívébe ütni hogy megtörjön az átok..
-Aztán ennek a babonának egy másik változata az hogyha egy havivérzéses szűzlány átlép éjfélkor egy sír felett akkor az illető vámpírként fog feltámadni...átok megtörése a fent említett módon
Egyébként én is nagyon érdekesnek találom ezeket a régi babonákat, hihetetlen gazdag ez a közép-európai folklór, egy kincs amire vigyázni kell és megőrizni
Köszönöm a válaszokat :)
Csak egyszerű kíváncsiságból írtam ki a kérdést.
dehogy írtam el.
Nézz utána Meszes Boglárka aranyköpéseinek :DDDD
😂😂😂😂😂 de jó
Feldobta az estém
ne kívánj másnak olyat, amit magadnak nem kívánnál..
kb. ilyesmi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!