Mit jelent az, hogy a párommal karmikus a kapcsolatom?
Még az is lehet, hogy semmit: sajnos a 'karmikus' afféle divatszó lett, sokszor aki használja, sem gondolja végig, mit akar vele mondani. Ha egy "megélhetési" ezoterikus mondta ezt neked, rögtön el is felejtheted. :)
A 'karma' szó szanszkritul tettet, cselekedetet jelent, karmikus tehát minden, ami korábbi - akár születés előtti - tettek következménye. Valamilyen mértékben tehát szinte minden az. :)
Ha egy kicsit megvilágítod a kérdésed hátterét, lehet, mondhatunk valami hasznosat is.
Kedves első. Bocsánat hogy kijavítalak, de a karma nem a tettek következménye (sajnos a köztudatban ez él tévesen) A tettek következménye aktuális életen belül valósul meg. A karma a szellemi induló és végcsomag közti minőségbeli változás.
Karmikus kapcsolat azt jelenti, hogy szellemi fejlődésed szempontjából kikerülhetetlen találkozás.
Remélem segítettem
Namaste
Kedves Dnyana, az, hogy "A 'karma' szó szanszkritul tettet, cselekedetet jelent" nem a magánéleményem, hanem tény - engem kijavíthatsz, de a szanszkrit nyelvet kijavítani akarni merészség. :)
Karmikus dolgok nem feltétlenül állnak a szellemi fejlődés szolgálatában - a szellemi fejlődés vagy nem fejlődés épp az, ahol valóban érvényesülhet a szabad akarat.
Kedves előző.
Nem megyek bele a szó etimológiájába, mert nem akarom offolni a témát, lényeg az hogy bár a wikipedia meg ilyenek ezt írják, a szó esődleges jelentése nem ez.
Nem célom hogy mindenki tisztán értse alényegét és mivel szemmel láthatóan nagy a zűrzavar a fejekben ezzel kapcsolatban, nem is teszem. Csupán leírtam hogy valójában mit jelent. Nem kell elfogadni mindenki gondolja azt ami neki kényelmes. :)
További szép napot
Namaste
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!