A Henry Potterben valós varázsigék / átkok vannak? Olvasva megszállhat a sátán?
Mint mindenki úgy gondoltam, hogy a film egy Hollywoodi mese minden valós sátánista realitást nélkülözve. Ám most ez megváltozott. Egy gyakorlott ördögűző szerint a könyvbe valós, működő varázsigék, gyakorlatok vannak. [link] Be is tíltották a katolikus iskolában, mert megidézték a gonoszt olvasáskor. Végig gondolva logikus, ha egy nagyon gonosz sátánista el akar mindenkit átkozni, akkor beavat olyanokat akik nem is tudják, hogy másokat megrontanak spirituálisan. Igyenek a gyerekek. Egymásra mondogatják ezeket a valós átkokat és azt hiszik, hogy csak játék, aztán mégsem. Nem véletlen van annyi szegény, dislexiás, disgráfiás, ateista, autista gyerek a világban manapság. Lehet van összefüggés ?
Mondjuk így már sajnálom, hogy nem olvastam a könyvet és nem figyeltem a szavak jelentését a filmben. Újra fogom olvasni. Lehet hogy valami hasznosat is tanulunk a suliba. [link]
Sok valódi okkult tudás található meg a Harry Potter történetben, de azt nem hiszem, hogy az olvasásával démonokat, szellemeket lehetne idézni vagy valódi rontásokat lehetne küldeni.
A Harry Potter nem véletlenül lett megírva, és nem véletlenül lett ekkora sikersztori belőle. A történetet nagyon bele akarták ültetni a kollektív tudattalanba.
Egyébként az egész sztori a (Jézus) Krisztus mítoszra épül. (mítosz= a kollektív tudattalanban lévő szimbólumok, mechanizmusok történetben, mondában vagy mesében elmesélt az átlag ember számára megérthető megjelenítés) Jézus kora és a kereszténység elterjedése óta erre egyre erőteljesebben reagál a tudatalattink.
(Harry Potter szembeszáll a sátáni gonosszal, és még hajlandó saját magát is feláldozni egy Atya [Dumbledore] homályos útmutatásai okán. Közben pedig varázslatos és csodás dolgok történnek. stb.)
Szóval a Harry Potter története a Krisztus mítoszt rejti magában. Így a tudatalattink kiemelkedően befogadó vele kapcsolatban. A történetben elrejtett elemek pedig kapcsolt áruként jönnek a tudatalattinkba.
Vannak kimutatások, hogy a Harry Potteren nevelkedett fiatal felnőttek empatikusabbak, toleránsabbak stb.
Nagy kérdés, hogy a sztorival pontosan mit akartak az emberek kollektív tudattalanjába ültetni, és milyen irányba szándékoztak általa terelni minket.
Az szerintem tuti, hogy valami magasabb fokozatú szabadkőműves írta a Harry Pottert. Hogy J. K. Rowling volt-e a valódi író, vagy csak a fedőarca volt a valódi írónak abban sem vagyok biztos.
Egyébként ezt még érdemes elolvasni a témában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!