hát nem tudom, a Pokolba taszítva című filmben én úgy tudom a boszorkány és a családja az volt.
2010. júl. 14. 10:05
4/24 anonim válasza:
Átkozódni azt tudnak, de elég sötétek, mert ha igaz, akkor háromszorosan száll vissza rájuk. Ebből következik, hogy nem értenek hozzá csak a szájuk nagy.
Pont a napokban gondolkoztam rajta, hogy valami halandzsa szöveget kitalálok és ha megátkoz egy roma, akkor ezt visszamondom rá, legalább berezel :)
2010. júl. 14. 10:11
5/24 anonim válasza:
Minden ember ért(het) hozzá.
2010. júl. 14. 10:47
6/24 anonim válasza:
én nem vok babonás vagy ilyesmi, de nekem is vannak olyan barátaim akik meséltek egy cigánynőről,aki elátkozott egy másik nőt, hogy sír majd még a börtönrácsokon a fiáért,na a fiú be is került a börtönbe egy idő után..És a nő aki átkozta,neki pár év múlva meghalt a 10en éves lánya...szóval lehet benne valami!
2010. júl. 14. 11:06
7/24 anonim válasza:
És ez olyan ritka dolog, hogy a roma bekerül a börtönbe? Náluk ez a legtermészetesebb dolog. Mi az iskolát járjuk ki, ők a börtönt..
2010. júl. 14. 11:10
8/24 anonim válasza:
dehogy értenek, csak meglovagolják azt , hogy az emberkek azt hiszik boszorkányok.. nem kell bedőlni az ilyeneknek csak azért mert cigányasszony akkor már hirtelen nagy jós is..na persze. én is járhatnám az utcát és össze vissza "jósolhatnék" ennyi erővel.
2010. júl. 14. 11:16
9/24 anonim válasza:
Nem értenek hozzá, viszont szörnyen babonásak, ezt sokszor ki is lehet használni ellenük. Pár sátáni bekiabálás nekik és berezelnek.
2010. júl. 14. 11:41
10/24 anonim válasza:
Igen. Átkok, gyógyítás, jövendölés jellemző a mágiájukra, de nem romaként nem sokat tudok róla.
A középkorban divat volt a cigány feleség, mert már akkor is egzotikusnak, különlegesnek találták a jósképességüket.
De nem népcsoport kérdése a mágiára való hajlam, legfeljebb a használt mágia "keretei"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!