Ha találtam egy négylevelű lóherét és holnap elmegyek lottózni, mennyiel több az esélyem arra, hogy ötösöm lesz?
Ha felakasztod magad, akkor nem halsz meg.
Kb.
Csak ajánlani tudom ezt a könyvet: kiválóan összefoglalja a valószínűségszámítás alapelveit, és olvashatsz benne arról is, hogy egy bizonyos napon talált négylevelű lóherék száma hogyan módosítja egy-egy adott valószínűségi eloszlás esetén a képletet.
Nekem most épp 5 lóherém van, ami 4 levelü, mert 3-mat elajándékoztam + 15-20 darabot találtunk egyszer osztálykiránduláson a szobatársaimmal, de mindegyiket az ofőnek adtuk.
És még egy lottót sem nyertem meg!!
Még nem sok, a 4 levelű lóhere mellé keríts egy patkót és egy kéményseprőt is. Ha biztosra akarsz menni akkor malacot és mákot is vigyél.
A lottózóban biztos megjegyzik majd, hogy hát végülis az őrültek is lottózhatnak, de ne is figyelj rájuk. Azért majd gondolj rám is ha nyersz pár millió forintnyira és ne felejts el adakozni. Valami rákkutatásra, vagy ilyesmire, mert azt legalább arra fordítják, a kutatók a munkájuknak élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!