Tenyérjósok! Mit tudtuk kiolvasni a kezemből? (képet lent)
Mit tudnátok kiolvasni a kezemből? Két linket is csatoltam ha nem látszik annyira mentsétek le és nagyítsatok rá (előre is köszönöm a válaszokat).
Az ujjaid azt mutatják, hogy az életkortartalmad 60-75 év.
Mivel a csuklóvonalaid is gyengék és nincs köztük egyenes vonal így a csuklóvonalad is 60-75 évet mutat.
Ahogy az életvonalad is ezt az időt mutatja. A kisujjadon található körömrésznél éles két kis vonal is a hosszú életedet jelzi..
Ez jó hír szerintem..:)
"Az ujjaid azt mutatják, hogy az életkortartalmad 60-75 év."
Ma hazánkban kábé ez az elfogadott átlagéletkor, szóval ezt még tenyér nélkül is simán meg lehet jósolni bárkinek.
"Akinek ilyen tenyere van az lehet bármennyire okos, nem abból fog megélni."
Ki él meg pusztán abból, hogy okos? Senkinek nem fizetnek azért, mert okos, függetlenül attól, hogy milyen tenyere van (vagy van-e neki egyáltalán). Azért igen, ha kamatoztatja valamilyen téren a tudását. Erről viszont nem esett szó a jóslásban.
"Nem sokat beszél, érdekli minden, főleg ami titokzatos."
"Nem sokat beszél" - Egyrészt ez relatív, hogy kinek mi a sok. Senki sem mondja önmagáról, hogy sokat beszél. Még akkor sem, ha egyébként egész nap be nem áll a szája. Ő maga ehhez van szokva, szóval számára nem sok még az egész napos dumálás sem. Legtöbben észre sem veszik, hogy folyamatosan jár a szájuk.
Másrészt a feltett kérdésből is kiolvasható ez, sok infót nem közöltél a kérdésedben, csak a legszükségesebbeket. Tehát ezt tenyér nélkül is meg lehetett mondani.
"Érdekli minden, főleg ami titokzatos" - Ki az, akit nem érdekel minden, főleg ami titokzatos? :) Üres frázis, ezzel semmi újat sem mondtál. Persze, legalább titokzatosan hangzott. :)
"Titoktartó, mivel "másnak " érzi magát, még büszke is rá"
Ezt meg értsd ahogy tetszik. Mindenkinek vannak titkai, szóval mindenki titoktartó bizonyos szintig. A mai világban pedig ki nem érzi "másnak" magát? És ki nem büszke erre valamilyen szintig? :)
Ennyit a tenyérjóslásról. Üres frázisok, csak jól hangzanak az átlagember számára, de nulla konkrétummal, misztikusnak hangzó ruhába csomagolva.
Scepticnek
Látom nagyon élvezed, hogy mások hozzászólásait kivesézz.
Annyi eszed nincs, hogy vagy a kiírt kérdésre válaszolj, vagy ha nem tudsz akkor nem írsz..
Azt mondod, üres fázisok amikről írtam.. Mivel te nem hiszel benne, neked így is tűnhet. Bár lehet meglepő dolgot mondok, de nem mindenkinek mutat a tenyérvonala 60-75 évet. Láttam már olyat akinek igen, rövid tenyérvonala volt, akinek jó ha 30 éve meglesz..
Ki él pusztán abból hogy okos??? Fizikusok, Nobel díjas tudósok, és még sorolhatnám.. Lehet úgy is értelmezni, hogy bár a kérdező okos, és esetleg vannak jó ötletei kreatív, de hiába okos, mégiscsak 2 kezi munkát fog végezni.
"senki sem mondja magáról hogy sokat beszél" Hát a te esetedben még jósolni sem kell hogy észrevegyem, hogy koptatod a szádat, sokszor értelmetlenül, és az intelligenciád sem lehet nagyon magas, már csak azért sem, mert el sem fogadod, hogy esetleg mások hisznek a tenyérjóslásban vagy horoszkópjukban.. Számodra csak az a helyes amire te azt mondod.. Szegényes intelligencia..
Utoljára. Azt írod, mindenki másnak hiszi magát. Tévedsz. vannak akik tudják hogy ők kik, mire képesek, mennyi tudással rendelkeznek. De látom te másnak hiszed magad.. Az egod annyira nagy hogy talán büszke is vagy rá..
Legközelebb tiszteld meg a kérdezőt, hogy a feltett kérdésére válaszolsz, és nem osztod az észt, ahogy már több kérdésnél is látom.. (jellegzetesen fogalmazol, így a legtöbb kiveséző válaszodat fel lehet ismerni)
Végül is valamilyen szinten sajnállak téged.. Nagyon pocsék életed lehet, ha az az örömöd, hogy mások szavait kiforgasd, és ez okoz neked örömet..
Hohóó, lelepleztem a jóstrükköd, erre megsértődsz, és írsz egy durcimurci reakciót :)
Valóban nem tudok jósolni. És valóban nem fogadom el, hogy léteznek valódi jósok. Legfeljebb magukat jósnak beállító kóklerek, sarlatánok, önjelölt látók meg ilyesmik.
A jövőt látni nem lehet, az ember nem képes rá - egyrészt mert nincs hozzá megfelelő érzékszerve (az élővilágban egyetlen lénynek sem fejlődött ki ilyenje), másrészt azért, mert a jövő nem egy fix, már megtörtént valami, hanem még képlékeny, később kialakuló dolog. Pont ezért hívják jövőnek, és nem múltnak.
Bizonyos esetekben, bizonyos helyzetekben legfeljebb pár percre, órára, max néhány napra előre valóban meg lehet mondani, hogy mi fog történni. Ám minél távolabbi jövőbeli időpontot veszünk alapul, annál szűkebb azon dolgok köre, amelyek bekövetkezése előre megjósolható, és ezzel egyenes arányban nő a bizonytalansági tényező is. Egy évnél nagyobb távlatban már annyira szűk ez a keresztmetszet, hogy a rám nőtt ujjak lehet elegen is vannak ezek felsorolásához. Ám ezek olyan dolgok, amelyek valami módon alátámaszthatóak, kiszámolhatóak, kiszámíthatóak. Mint pl. az időjárás, vagy egy aszteroida becsapódása, vagy hogy hol lesz a Föld fél év múlva, vagy hasonló dolgok. De 30-40 évre előre megmondani, hogy xy ember meddig fog élni... És ha holnap elcsapja egy autó, vagy beleesik valami gödörbe és kitöri a nyakát? Esetleg infarktust, vagy valami fertőzést kap, vagy szimplán leszúrják az utcán? Akkor mi van? Bármi megeshet, ezt is beleszámítottad abba a 60-75 éves távlatba? Mernél rá fogadni is nagyobb összegbe, hogy biztosan megéri a 60 éves kort? Na ugye hogy nem.
Tehát én nem tudok jósolni, viszont azt tudom, hogy Te sem tudsz. Csak úgy próbálod pár üres frázis pufogtatásával beállítani a dolgot, mintha tudnál. A jóslásban nem az a tudomány, hogy megmondjuk előre az emberekről, hogy évek múlva hol lesznek, mit fognak csinálni, mi lesz velük. Ezt nem lehet. A jóslás annak a tudománya, hogy hogyan lehet üres, semmitmondó, ellenőrizhetetlen, bizonyíthatatlan vagy cáfolhatatlan, vagy éppen mindenkire érvényes megállapításokat úgy előadni, hogy a személy akinek jósolsz, úgy érezze, a mondandód névre szólóan csak rá vonatkozik.
"Ki él pusztán abból hogy okos??? Fizikusok, Nobel díjas tudósok, és még sorolhatnám."
Tévedsz, ők sem abból élnek, hogy okosak, hanem abból, ha a megszerzett tudásukat kamatoztatják. Pl. felhasználják elméletek megalkotására, találmányok létrehozására, problémák megoldására, mások tanítására, stb. Önmagában attól, hogy valaki okos, senki sem fog fizetni neki egy kanyit sem, attól még felkopik az álla.
" Láttam már olyat akinek igen, rövid tenyérvonala volt, akinek jó ha 30 éve meglesz.. "
Elhiszem hogy láttál ilyen tenyérmintát, és elhiszem, hogy elhiszed, hogy az az illető csak 30 évig fog élni. De ez olyan dolog, hogy úgysem jön vissza hozzád senki sem reklamálni, ha ilyet jósolsz neki. Ha nem éri meg a 30 évet sem, akkor azért nem jön vissza, ha meg bőven túléli, akkor meg azért nem reklamál. Tehát hátrányod nem származik belőle, akárkinek akármilyen hosszú életet is jósolsz... Innentől viszont marhára nincs értelme az egésznek.
"de hiába okos, mégiscsak 2 kezi munkát fog végezni. "
Mit értesz kétkezi munkán? A mérnöki munkát is? A művészeti melókat is? A sportbéli munkát is? Az irányítói szférában végzendő munkát is? Vagy csak azt, amit a szakmunkások végeznek (ács, festő, kőműves, asztalos, stb.)?
"Hát a te esetedben még jósolni sem kell hogy észrevegyem, hogy koptatod a szádat, sokszor értelmetlenül, és az intelligenciád sem lehet nagyon magas, már csak azért sem, mert el sem fogadod, hogy esetleg mások hisznek a tenyérjóslásban vagy horoszkópjukban."
Érdekes motívum, következtetést levonni valakinek az intelligenciájáról abból, hogy elfogadja-e, hogy mások hisznek-e a tenyérjóslásban meg a horoszkópokban :) Én nem nagyon találok összefüggést a kettő között. De ez biztosan csak az alacsony intelligenciám miatt van.
De elárulom, azzal, hogy én nem hiszek a jóslásokban meg a többi ezo-maszlagban, még elfogadom, hogy mások hisznek benne. Ha nem így lenne, nem próbálnám őket felvilágosítani az ilyen trükkökről, mint amiket Te is alkalmaztál a "jóslásodban". Szóval ez nem jött be, próbálkozz valami mással. :)
" Számodra csak az a helyes amire te azt mondod.."
Miért, neked talán nem? Elvégre Te sem fogadtad el azt, amit én írtam ;)
"Legközelebb tiszteld meg a kérdezőt, hogy a feltett kérdésére válaszolsz, és nem osztod az észt, ahogy már több kérdésnél is látom.. (jellegzetesen fogalmazol, így a legtöbb kiveséző válaszodat fel lehet ismerni) "
Meg abból is, hogy nem rejtem véka alá a nevem. Így egyszerűbb is felismerni a hozzászólásaimat.
Valóban nem a kérdésére válaszoltam, ellenben kijavítottam egy szerintem megtévesztő, megkérdőjelezhető hozzászólást, amit Te írtál. Ez ugyanúgy hozzá tartozik a kérdés megválaszolásához, mint az, hogy írsz egy semmitmondó, konkrétumok nélküli jóslatot neki. Szerintem.
(Valószínűleg még sok másik kérdésnél is olvasni fogod a hasonló jellegű hozzászólásaimat, mert nehezen viselem azt, hogy egyes emberek hülyeségekkel etetnek más embereket. Nem hagyja az igazságérzetem, így én is elmondom, hogy hogyan látom a dolgot. Igen, tudom, hogy néha nyers, olykor kissé bántó a fogalmazásmódom, de az igazság sem mindig bájos, mézízű. Ettől függetlenül, próbálok csiszolni a stílusomon, még ha ez kicsit lassabban is megy, mint azt sokan elvárnák tőlem.)
"Végül is valamilyen szinten sajnállak téged.."
Szíved ügye. Nekem nincs rá szükségem, szóval miattam nem kell strapálnod magad :)
"Nagyon pocsék életed lehet, ha az az örömöd, hogy mások szavait kiforgasd, és ez okoz neked örömet.."
Nem vagyunk egyformák. Egyébként pont Te teszed ezt szóvá, miközben neked meg az a szórakozásod, hogy hülyíted az embereket az ún. "jóslásaiddal"? :)
Egyébként nem azzal van bajom, ha valaki hisz valamiben. Tegye, az ő dolga. Mindenkinek hinnie kell valamiben, különben tényleg céltalan és sivár az élet. Én is hiszek dolgokban, még ha nem is úgy tűnik. Csak éppen ezek a dolgok nem spirituálisak, vagy ezoterikusak, bizonyíthatatlan, meddő sületlenségek.
Azt próbálom elérni, hogy az, aki értelmetlen, bizonyíték nélküli dolgokban hisz, egy kicsit más szemszögből is megtekintse a dolgokat. Nem áltatom magam azzal, hogy ettől felébred, és hipp-hopp megváltozik a világlátása. Ilyet senkitől sem várok el, mint ahogy azt sem, hogy bólogató János módjára mögém álljon, és azt fújja, amit én. Ez pont ugyanaz, mint amit eddig csinált, csak más a tárgy. Ennek nincs semmi értelme.
Azt próbálom elérni, hogy az emberek gondolkodjanak egy kicsit, használják azt a szürke masszát, ami a fejükbe nőtt, és ne fogadjanak el mindent azonnal, amit hallanak. Nem biztos, hogy az az igaz, amit én tudok, amit én írok. De ennek eldöntése nem az én feladatom, hanem azoké, akik elolvassák, amit bepötyögök válaszként. Ha elgondolkodnak a válaszaimon, akkor már megérte, függetlenül attól, hogy változik-e ennek kapcsán bármi is a világlátásukban, vagy sem.
A teáltalad leírt jóslatra való reagálásom sem ellened irányult, nem a lejáratásod volt a cél. Csak rávilágítottam, hogy mennyire nem a jövő látásából fakad a jósolás tudománya. Hogy ezt Te hogyan interpretálod, az már a Te dolgod. Bennem nincs ellenséges szándék veled szemben, felőlem aztán jósolhatsz akármennyit akárkinek. De amíg itt, ezen az oldalon teszed, addig benne lesz a pakliban, hogy én is el fogom olvasni, és leírom róla a véleményem, ha úgy látom jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!