Higgyek egy ingának?
Az ingát a kezed remegése mozgatja, akkor is ha te nem veszed észre, hogy remeg a kezed. Semmi jelentősége nincs.
Néha, véletlenül "eltalál" valamit. De az is lehet, hogy hiszel a jóslásban, és azért válik be a jóslat. Játéknak jó, de másra nem.
Az inga érdekes eszköz :) Meglepő pontossággal meg tudja adni az igazat. Valóban, a kezed remegése mozgatja meg, ám az ilyen aprócska remegéseket, ami épphogy megmozgat egy ingát, nem lehet direkt csinálni. Az elméletek szerint ezt a tudatalatti irányítja, vagy ilyesmi.
Jómagam hiszek az ingának, eléggé meggyőző tud lenni, s volt már, hogy olyan erős váltást produkált "vízszintes" mozgásból "függőlegesbe", tehát a kilengés teljesen merőlegessé vált az eredeti kilengésre, hogy csak úgy lestem. Gyermek nemét már én is megjósoltam, és édesanyám mesélte az "aranyláncot", ami szintén egyfajta ingázásnak mondható, ugyanis az én esetemben az orvosok, mindenki, még egy állítólag 100%-os eredményt produkáló jósnő is fiúnak mondott, és annak is várt, csak az aranylánc mondott lányt, és lány lettem. :)
Viszont, ingázásnál ajánlott sok dolgot figyelembe venni:
1. Meglehet, hogy nem azt a választ adja, ami igaz, hanem azt, amire vágysz. Ez esetben a vágyad befolyásolja az inga mozgását, és eltorzítja a választ.
2. Minden jóslásnál alapvető tétel, hogy a jövőt te irányítod, minden döntésed befolyásolja azt. Épp ezért, ha jósolsz, azt nem szabad kész és megmásíthatatlan ténynek tekinteni, hanem tudni kell, hogy rajtad is múlik. Ha pl. megjósolod magadnak, hogy dúsgazdag leszel, és hátradőlve lógatod a lábad, várva a sült galambot, holott a jóslás nélkül kőkemény munkával érted volna el a gazdagságot, akkor buktad a jóslatot. Épp ezért, én akárhogy jósolok, mindig a lehetőségeket szoktam mondani inkább. Pl. "ha most lépsz adott ügyben, nagy valószínűséggel ellenállásba ütközöl, de ha türelmesen vársz egy-két hetet, s figyelsz, és a megérzéseidre hallgatva lépsz egyet, amikor úgy érzed, eljött az ideje, akkor könnyedén alakíthatod úgy a megoldást, hogy az neked jó legyen". Persze, sok esetben ezt egy pszichológus is simán megmondaná, ám a kivetett kártyák is ugyanezt mutatják.
3. Nem szabad túl sokat ingázni, főleg gyakorlatlan ingázóként. Mindenképp nyugodt körülmények kellenek, ne zavarjon senki, ne szóljon a TV, mert ezek is bezavarhatnak a válaszba. Egy nap pedig max. 20 percet ingázz, akkor, amikor pihentnek érzed magad, de legalábbis nem hulla fáradtnak, és te magad is nyugodt vagy. Amikor ezt nem tartod be, az bezavarhat a válaszba is.
4. Ügyelj arra, miképp kérdezed az ingát. Igen-nem válaszok esetén jól fogalmazd meg a kérdést, és ajánlott pozitívan gondolkozni. Tagadó mondatra értelemszerűen nem tud válaszolni az inga, ám a "ki fognak rúgni?" és a "megmarad az állásom?" kérdések közt is ég és föld a különbség, ez pedig már elárulja, mire is vágysz ;)
Végezetül tehát: Nyugodtan hihetsz az ingának, amennyiben ez nem befolyásol negatívan. Ha pozitív, jó választ kaptál, attól még tenned kell az eredményért (megpróbálhatod arról is kikérdezni az ingát, mit kell ezért tenned), ha negatív, neked nem tetsző választ kapsz, azon pedig változtathatsz, ha teszel ellene. Épp ezért az a legjobb, ha nem azt kérdezed, mi lesz veled a jövőben, hanem azt, mit kell tenned azért, hogy olyan eredményt érj el, amilyenre vágysz?
Előveszem az ingám és a kezemet a
szeknek támasztom, az inga így lóg a
levegőben míg a karom tamasztja a
szék. Nem figyelek csak tartom, a
körülöttem lévők kérdeznek sorban, és
a válasz valós!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!