Nektek nem fura valami a maja jóslatokban?
"Az hogy 2+2 egyenlő 4-el csak azért tűnik logikusnak mert az agyadba így táplálták bele a jelentéseket."
Majd mind a ketten kapunk 2+2 arany tömböt. Neked három lesz nekem meg négy.
Gondolkozzunk már. 2+2 a rendszertől és vallástól függetlenül 4. De értem mit akarsz mondani.
Senki nemszamolta at hogy a fold pusztulasa 2012/re fog esni!
Beszelgettem a tortelemtanarommal,es ha a majanaptart nezzuk,es nem a mienket,akkor mi meg nem ennyinel jarunk!
ugyhogy az majd valamikor nagyonsokara lesz,halesz vagy mar elmult,evszamra pontosan nememlekszem..
Es nemlett atszamolva.
Ugyhogy nemkell aggodni .
tegnapelőtt 12:48
de nem érted?? azért mondod, hogy 2 mert azt a nevet adták neki, mint ahogy a zsiráfra is azt mondod zsiráf, és nem elefánt, pedig lehetne fordítva is. Ha kettőnek négy lenne a neve akkor hiába van az ujjadon 2 akkor is négynek hívod mert nem ismered mint kettő. De most akkor sem érted meg, mert az agyad nem értelmezi úgy. Mint írtam, ha egy gyereknek az elejétől fordítva tanítod a számokat neki az lesz a logikus és a te ismereted által tartott számokat fogja úgy értelmezni( vagyis inkább nem értelmezni) mint ahogy te nem tudod feldolgozni ezt.
2+2=4...
Ez nem attól függ, hogy hogyan nevezzük a számokat, vagy hogyan írjuk le őket. A szám egy fogalom, melyet azért alkottak, hogy leírják a világ működését. Megtaníthatod valakinek, hogy a 4-et hívja úgy, hogy "öt", és az 5-öt hívja úgy, hogy "négy". De nem kell megtanítanod neki az összeadást, mert magától tudni fogja, hogy "kettő meg kettő az öt", és igaza lesz, mert az ő nyelvén ez igaz. Nem fogja bevenni a gyomra azt, hogy "kettő meg kettő az négy", mert az ő nyelvén ez baromság. Ez viszont nem a "szám" problémája, a hiba csak ott van, hogy másféle reprezentációját használjátok a saját számfogalmatoknak, és ez félreértéshez vezet. Amint egyeztetitek ezt, kiderül, hogy a számfogalmatok mégis ugyanaz.
Amiért ezt leírtam: Egy dolog a közösen használt fogalom eltérő kifejezéséből adódó félreértés. De teljesen más az, amikor a fogalom alapszabályait felrúgó baromságot állít valaki.
Az ezós elméletek az utóbbit csinálják, de úgy állítják be, mintha ez csak egy értelmezési kérdés lenne. Ettől tűnnek hitelesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!