Szerinted van olyan jóslás, ami működik? Ha van, akkor ki, hol mennyiért csinálja?
Szerintem a jóslással kapcsolatban nem az az alapvető kérdés, hogy igaz-e.
A nagyonn gond az, hogy ha hiszel benne, szerintem könnyebben "önbeteljesítő jóslat" válhat belőle.
Pl. ha azt jósolják, elhagy a párod, és Te ezt nem akarod, már ez a rémkép lebeg a szemed előtt, és görcsösebben ragaszkodsz hozzá - a párod szemében hisztisebb, nehezebbel elviselhető leszel, és gyengülhet a ragaszkodása irántad. Erre még görcsösebb és idegesebb leszel, stb. Nem csoda, ha a végén valóban elhagy. pl.
Szerintem jobb, ha nem akarjuk tudni a jövőt, és inább a (reális) terveink megvalósítására fordítjuk a figyelmünket.
Kedves Serenity-cica!
Igen, a valódi jóslás valóban működik, azonban rengeteg a kontár és csaló. Jómagam is szakember vagyok, és felháborítanak a csalók, és a felelőtlen, hozzá nem értő önjelölt jósok. Miattuk kell nekem is negatív előítéletekkel szembenéznem.
Először is, a valódi jóslás nem a jövő megmondásáról szól, mert a jövő nincs előre megírva. A valódi jóslás kérdésekre keres válaszokat, helyzeteket elemez, segít a helyes döntés meghozatalában, önmagunk megértésében. Ez egy elemző folyamat.
Az a "jós", aki tényként közli hogy ez vagy az fog történni, nem valódi jós. Egy részük csaló, a másik részük még rosszabb: kontár.
Amikor egy kontár jós valóban lát egy hatást, de azt tényként közli, és te ezt elhiszed, azzal megfoszt attól a lehetőségtől hogy változtass a jövődön. A valódi jós figyelmeztet, előrevetít, de azt is hangsúlyozza, hogy te uralod az életed, és változtathatsz rajta. Nézzük a saját példádat:
"az elettarsam (aki ott sem volt) megcsal egy hozzank kozelalloval"
Az élettársad jövője sem volt megírva. Lehet hogy látni lehetett olyan hatásokat, hogy például nem kötődik hozzád eléggé, vagy azt hogy bekerülhet az életébe olyan személy aki eltéríti, de ezek mind csak lehetőségek. A dolgok változhattak volna.
"hogy ezen nem fogom tudni tultenni magam 5-10 evig legalabb."
ILYET NEM SZABAD MONDANI!!! Ez a "jós" egy rendkívül felelőtlen, meggondolatlan ember! Ezzel nagy kárt okozhatott neked. Azáltal hogy elültette a tudatodban a gondolatot hogy "nem fogod tudni túltenni magad", ő maga hátráltatott abban hogy túltedd magad. A saját gondolataink irányítják az életünket, ha arra gondolok hogy valami rossz fog történni, az úgy is lesz.
Eleve, még a megcsalás sem történt meg de ő már elültette benned a gondolatot, hogy évekig szenvedni fogsz.
A jós feladata segíteni megoldani a bajokat, nem pedig bajt okozni vagy súlyosbítani!
Egy felelősségteljes jósnak, ha már egyértelmű hogy súlyos érzelmi sérülésen fogsz átesni, vagy már meg is történt, az lett volna a dolga hogy tanácsot adjon abban, hogyan tudod mielőbb kiheverni. Abban kellett volna segítenie, hogy minél jobban felkészülj, és ne tudja a fájdalom kiragadni a kezedből az életed irányítását.
Szóval összefoglalva: A jóslás egy nagyon komoly, felelősségteljes dolog. A jós felelősséggel tartozik azért amit átad a kérdezőnek, és hogy segítsen neki, ne okozzon kárt. A valódi jós egy tanácsadó, problémafeltáró, segítő, nem pedig jövendőmondó vagy mutatványos.
Ha szükséged van segítségre az életben, keress fel egy olyan jóst aki ezen elveknek megfelelően, felelősségteljesen végzi a munkáját, és soha nem téveszti szem elől hogy az ő feladata segíteni abban hogy a saját kezedbe vedd a sorsod, nem pedig befolyásolni azt.
Valódi jóst találni sajnos nehéz. Kevesen vagyunk, és az egyszerű ember nem tud különbséget tenni. Magyarországon ráadásul nincs ellenőrző szerv sem. A világ egyes részein vannak helyi kártyavető szövetségek akiknél vizsgát lehet tenni és a szaktudást illetve szakszerű munkavégzést igazoló oklevelet szerezni, de Magyarországon nincs ilyen.
Az ár változó, és a valódi szakemberek sem tehetik meg általában hogy olcsón dolgozzanak, mert nekik is élniük kell valamiből, és a szolgáltatás amit nyújtanak rengeteg idő és energiabefektetést, valamint szaktudást és gyakorlatot igényel.
Üdvözlettel,
Ezalor
Lehet, hogy kicsit elkéstem vele, de azért leírom a véleményem, hátha tudok segíteni vele. :)
Na szóval, én hiszek benne, hogy működik a jóslás. A tenyérjóslás az amiben én megbízom. Először is le kell szögezni, az ember tenyere változik attól függően, hogy milyen tevékenységeket végzünk. Ezért nem lehet egy embernek 100%-ig megmondani a jövőjét. Mert amikor megnézed az ember tenyerét, azt a jövőt mutatja, ami jelen pillanatban várható, de a jövő nagyon képlékeny.
Van egy barátnőm, akinek a tenyere januárban az írta, hogy 5 hosszú távú kapcsolata lesz. Azóta rájött, hogy teljesen beleszeretett a barátjába és eljutott arra a szintre, hogy bármit csinál a pasi, ő nem fogja kidobni. Pár napja megnéztem a kezét és már csak 2 komoly kapcsolatot írt neki.
Van aki hülyeségnek tartja, van aki ész érvekkel próbálja megmagyarázni ezt, de ezt nem lehet. Vagy hiszel benne, vagy nem. Engem ez a világ már teljesen magába szippantott, szóval én elhiszem, hogy ez működik. Remélem hasznát tudod venni annak amit írtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!