Téged mennyire foglalkoztat a Maja jóslat? Hiszel benne?
Jövőre szakad vége a Maja naptárnak,vagyis addig írták.Hiszel valamennyire,vagy nagyon abban,hogy itt a vég a nyakunkon?
Tudjuk,hogy a Maják mire voltak képesek,hiszen a Fókuszba is benne volt,hogy ujjlenyomat alapján egy pálmalevélre a Maják leírták az egész életét annak az egyénnek.
Én őszintén szólva elgondolkodónak tartom az egészet,és NEM CSUPÁN EGY FILMRE HIVATKOZVA,hanem a VALÓS MAJÁKRA....
"hiszen a Fókuszba is benne volt"
Ennél azért biztosabb forrásokra támaszkodj.
Amúgy bocsánat az offért, és hogy a kérdésre is válaszoljak: Semennyire.
Nem tudok maja jóslatról, csak arról, hogy amikor megcsinálták a naptárukat, ez a jövő évi időpont olyan baromi távoli volt, hogy ennek a "digitnek" az átfordulását már nem kezelték. (Mindenesetre respect nekik, a XX. századi műszaki szakemberek messze nem állnak ilyen jól. 1995-ben még simán készültek olyan elektronikák, amik nem képesek kezelni az ezredfordulást (de még a századfordulást sem).)
A kérdésre a rövid válasz: annyira foglalkoztat, hogy a fentebbieket átgondoltam és leírtam. És nem hiszek a világvégében.
Nem hiszek benne, de egyszer volt a tv-ben (nem mintha foglalkoztatna), hogy valami mostani maja jós (vagy mi a szösz)megmondta, hogy nem lesz világvéde.
De ha azt mondta volna, hogy lesz, akkor sem tudunk mit tenni. :)
am nem lesz világvége ezósként mondom!
fókusz.... egyesek retek adónak hivják azt az adott.
Nemrég jártam a maják földjén, igen sok információt kaptam, eszerint a maják kb. 5000 éves ciklusokban gondolták a világot, az ő időszámításuk, naptáruk ca. ie.3000-től kezdődik, ennek a mostani ciklusnak (volt nekik előző is!) lesz most vége és kezdődik egy új.
Lehet persze nagyobb esemény, nagyobb napkitörés, földrengés vagy vulkánkitörés, de nem elpusztul a föld tok-vonó alapon képzelik...
Ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!