Melyik tételt fogom húzni a szóbeli érettségin?
"Amelyikre sokat gondolsz."
Ha ez ilyen egyszerűen menne... Amikor kihúztam a nyelvtan tételt, és megláttam, akkor tudtam meg, hogy van olyan tétel... Nem hogy még gondoltam volna rá...
Tekintve a kérdéstémakört, komolyan is meg lehet válaszolni. Általában azt húzod ki, amit nem tanultál meg rendesen, de pontosan tisztában vagy ezzel, és folyton csak erre gondolsz (körülbelül az osztályom 80%-a járt így, és a magyartanárom is folyton ezt emlegette, bevonzod magadnak...), VAGY ha elég erősen koncentrálsz 1-2 olyanra, amit kívülről tudsz, talán van rá esélyed. A legjobb megoldás minden esetben a tanulás.
Amúgy:
120 tétel????? 20 nap???? Te mi az istent csináltál 4 évig haver?
Irodalomból egy tételt fújtam kívülről. Írásbeli előtt mindenkinek elmondtam, hogy bár az is benne lenne a választhatóba, mert másképp bukok. Benne volt :-)
Szóbelin mindenkinek azt meséltem, hogy biztos nem lehet akkora szerencsém, hogy azt húzzam ki a 40-ből. A vesztesek nyugalmával húztam ki a tételt, és sikerült, alig hittem el!
Hogy mázli-e vagy volt valami köze ahhoz, hogy állandóan arról a tételről beszéltem, nem tudom.
Sikerült megtanulni végül? Hogy sikerült az érettségi, vagy még nem is volt?
120 tétel nem sok. én 80-at tanultam meg 9 nap alatt. Igaz hogy nem volt közben életem, sőt még most is nehéz visszaállni a rendes hétköznapokhoz, de megérte. És a tudás is jó érzés volt.
Egyébként a vonzás törvénye tényleg bejön. Én ált. mindig azt húzom, amit nem tudok, mert arra a tételre gondolok folyamatosan, és nem arra, amit tudok.
Ebből kiindulva megtanultam mindet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!