Miért mixelik folyton a maja világvégét Jézussal?
Nekem már a 2012 című filmben is nevetséges volt, ahogy ép egy maja piramisban született meg az újabb Megváltó.
Két teljesen különböző kultúra és vallás - miért kell a kettőt összemosni? Jóformán napi szinten találkozom olyan cikkekkel, ahol azt ecsetelik, hogy jön a krisztusi-tudat, és hogy a maják Jézus második jövetelét jósolták meg... na most akkor menjek és áldozzak a maja isteneknek, hátha megmenekülök?
vágod azt a videót, hogy "Jézus magyar volt"?
Na szerintem valaki azt hallotta belőle, hogy "Jézus maja volt", elmondta pár helyen, és kész a baj. :)
Igen, ismerem azt a videót, de eddig ilyen vonatkozásban nem figyeltem:)
Kedves második, hadd világosítsalak fel, hogy a maja vallásnak is része volt egy isten, aki megtiltotta az emberáldozatokat, és a majáknak főtt is a feje, hogy mi lesz ha az isten visszatér.
Olyan ez, mint a középkori egyház: ott volt a Bibliában, hogy ne ölj, mégis gyilkoltak a vallás nevében. Pontosan ugyanez volt a helyzet a majákkal.
Nincs jobb dolguk és ijezgettik a népet, talán azért hogy félyünk és jóklegyünk.
Nemkell hinni a világvégében.=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!