Pattanás után maradt foltok és kis égési pöttyök (bővebben a leírásban) kezelése, hogyan?
Sziasztok
A sztori röviden az, hogy vannak enyhén májfoltjaim és olyan pattanások amiket kinyomtam és még körülöttük piros nyom maradt, DE csak a homlokomon. Ennek érdekében citromlével kentem az arcom/c vitamint szedtem/kamilla teával borogattam és kezdett elmúlni.
Na és itt történt a baj, hogy a cikkbe olyat írt, hogy szódabikarbónával és citromlével arcmaszkot lehet készíteni és, hogy az hatásos lesz. Én ezt megcsináltam, de szerintem túl sok szódabikarbónával, belemassziroztam erősebben a homlokomra és rögtön utána 1-2 perccel láttam, hogy ilyen nagyon pici égési foltok keletkeztek és teljesen vörösek lettek. Most az egész homlokom úgy néz ki, mintha nagyon pici mitesszereket nyomtam volna ki és vörösek.
Mit a véleményetek mit tehetnék?
A válaszotokat nagyon szépen köszönöm előre is :)
Szerintem kissé lemartad a bőröd. Köröm virág krémmel kenegesd. Az nagyban gyorsítja a bőr gyógyulását. A zsírosabb fajtát ajánlom nem a kézkrém állagút: [link]
Valahol olvastam az élesztő-méz kombón. Felviszed, kicsit hagyod száradni, majd leszeded. Kommentekben ez néhány embernek nagyon bejött mitesszerekre. De előtte mindenképp hozd rendbe a homlokod. Szerintem egyébként ha gyulladt pattanásaid vannak és ez a gond, a körömvirág krém leviszi a gyulladást is.
Igazából a kézkrém szerű körömvirág krémet próbáltam, de nem hozott valami eget rengető hatást. Szerintem egy ideig amíg ilyen az arcom hanyagolom a citromleves dolgot is, először gyógyuljon be a bőr.
Köszönöm a válaszod :)
Azt hiszem egy ilyen zsírosabb körömvirág krémet ma be fogok szerezni :D
Amúgy zsíros alatt ilyenre gondoltok nem: [link]
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:
Na végre egy ide tartozó kérdés, merthogy nagyon sok köze van az ezotériához.
várj mégsem!
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:
A pattanások elleni védekezés a következő: ne zabálj zsíros ételeket, ne stresszel, és ne nyomogasd, amíg ki nem gyűlik!
Tudom, elnézést nem rég keltem fel és valahogy alapból ez volt beállítva vagy nem tudom :D Akartam törölni meg kategóriát módosítani, de azt ugyebár nem lehet :D
Minden esetre köszönöm a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!