Van köztetek olyan ember, aki a Feng Shuira nem misztikus dologként tekint, hanem csak egy lakberendezési irányzatnak tartja?
de akkor mi értelme????
a császár aki az asztrológusaival kitalálta ezt az irányzatot , pont azt célozta meg h a bolygó és egyéb hatások miatt a tárgyak elrendezése a chi re pozitív hatást gyakoroljon!!
ez a lényege!
Ha jól emlékszem a Penn & Teller Bullshit! sorozatban volt, hogy ugyanazt a szobát 3 különböző feng shui "szakértővel" nézették meg. Mindhárom tök máshogy rendezte át, más bútorokat akart kidobatni.
Ez persze nem bizonyítja, hogy a feng shui kamu volna, azt viszont jelezheti, hogy ha valóban hasznos irányzatként tekintünk rá, és legalább egy szakértője igazat mond, háromból kettő akkor is kókler.
De jó,hogy nem értitek a kérdésem...
Ha leszámítjuk az ezo. részét,attól még mindhárom változat végeredménye egy szépen berendezett lakás.Nem?
Én lakberendezési irányzatnak tartom.
Mindenképpen jobb lesz pszichésen egy ember hangulata,ha egy szépen berendezett,nem fullasztóan zsúfolt,áttekinthető világos szobába belép.Nyilván a gondolkodására is kihat,ha kiegyensúlyozott jó kedélyű lesz valaki,a gondolkodása is rendezettebb lesz.
Egy sarkalatos példa:
Én egyszer bementem egy olyan férfi lakásába,ahol az egész falat beborították felakasztott tőrök,kések,kardok,alig vártam,hogy szabaduljak,a randevú nálam addig tartott.
Nem tudom ki az a nő,aki egy ilyen lakásban lakó férfihez vonzódni tudna és jól érezné magát a tőrök és kések között,ebben nincs semmi misztikum.
Na ja,én is pont úgy gondolom,mint az utolsó.
Kösz a válaszokat.
"Ha leszámítjuk az ezo. részét,attól még mindhárom változat végeredménye egy szépen berendezett lakás.Nem?"
De igen, csakhogy a feng shui művelői többet állítanak az irányzatról, minthogy egy szimpla keleti lakberendezési hóbort lenne. Nem is lenne ilyen sikeres.
Attól sikeres, mert azt állítja, hogy ha a szabályrendszere alapján rendeztetem be a lakásom, összhangba kerülök a környezetemmel, a természettel és sikeresebb, boldogabb, sőt egészségesebb leszek. Na, ez már hat az emberekre!
Kérdés, hogy ez a szabályrendszer megenged-e olyan kilengéseket, hogy egy lakást ezerféleképp be lehet rendezni a feng shui elvei alapján? Ha ezerféleképp is be lehet, akkor nem több lakberendezési irányzatnál, ha csak szigorú szabályok szerint, akkor három feng shuis nem rendezheti be ugyanazt a szobát teljesen máshogy.
Egyébként az, hogy kicsit jobban érzem magam egy szépen berendezett lakásban, bármilyen lakberendezési irányzattól elvárható, és ennyit a feng shuiból is kinézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!