Kezdőoldal » Ezotéria » Feng-shui » Van köztetek olyan ember, aki...

Van köztetek olyan ember, aki a Feng Shuira nem misztikus dologként tekint, hanem csak egy lakberendezési irányzatnak tartja?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 4. 09:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

de akkor mi értelme????

a császár aki az asztrológusaival kitalálta ezt az irányzatot , pont azt célozta meg h a bolygó és egyéb hatások miatt a tárgyak elrendezése a chi re pozitív hatást gyakoroljon!!

ez a lényege!

2013. ápr. 4. 09:36
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
Semmi misztikus nincs benne, csak egy ostoba hiedelem. Soha nem rendezném be így a lakásomat.
2013. ápr. 4. 09:57
 3/12 A kérdező kommentje:
Aki nem hisz az ezós részében,az is láthat szépnek egy Feng Shui által berendezett lakást.Mondjuk egy prizma az ablakban,amin megtörik a fény,vagy egy-két porcelán elefánt jól mutat egy lakásban.
2013. ápr. 4. 10:38
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem a Penn & Teller Bullshit! sorozatban volt, hogy ugyanazt a szobát 3 különböző feng shui "szakértővel" nézették meg. Mindhárom tök máshogy rendezte át, más bútorokat akart kidobatni.

Ez persze nem bizonyítja, hogy a feng shui kamu volna, azt viszont jelezheti, hogy ha valóban hasznos irányzatként tekintünk rá, és legalább egy szakértője igazat mond, háromból kettő akkor is kókler.

2013. ápr. 4. 12:21
 5/12 A kérdező kommentje:

De jó,hogy nem értitek a kérdésem...

Ha leszámítjuk az ezo. részét,attól még mindhárom változat végeredménye egy szépen berendezett lakás.Nem?

2013. ápr. 4. 14:07
 6/12 anonim ***** válasza:

Én lakberendezési irányzatnak tartom.

Mindenképpen jobb lesz pszichésen egy ember hangulata,ha egy szépen berendezett,nem fullasztóan zsúfolt,áttekinthető világos szobába belép.Nyilván a gondolkodására is kihat,ha kiegyensúlyozott jó kedélyű lesz valaki,a gondolkodása is rendezettebb lesz.

Egy sarkalatos példa:

Én egyszer bementem egy olyan férfi lakásába,ahol az egész falat beborították felakasztott tőrök,kések,kardok,alig vártam,hogy szabaduljak,a randevú nálam addig tartott.

Nem tudom ki az a nő,aki egy ilyen lakásban lakó férfihez vonzódni tudna és jól érezné magát a tőrök és kések között,ebben nincs semmi misztikum.

2013. ápr. 4. 14:38
 7/12 A kérdező kommentje:

Na ja,én is pont úgy gondolom,mint az utolsó.

Kösz a válaszokat.

2013. ápr. 4. 15:33
 8/12 A kérdező kommentje:
...de minden választ felpontoztam,mert van bennük igazság.
2013. ápr. 4. 15:39
 9/12 anonim ***** válasza:

"Ha leszámítjuk az ezo. részét,attól még mindhárom változat végeredménye egy szépen berendezett lakás.Nem?"

De igen, csakhogy a feng shui művelői többet állítanak az irányzatról, minthogy egy szimpla keleti lakberendezési hóbort lenne. Nem is lenne ilyen sikeres.

Attól sikeres, mert azt állítja, hogy ha a szabályrendszere alapján rendeztetem be a lakásom, összhangba kerülök a környezetemmel, a természettel és sikeresebb, boldogabb, sőt egészségesebb leszek. Na, ez már hat az emberekre!

Kérdés, hogy ez a szabályrendszer megenged-e olyan kilengéseket, hogy egy lakást ezerféleképp be lehet rendezni a feng shui elvei alapján? Ha ezerféleképp is be lehet, akkor nem több lakberendezési irányzatnál, ha csak szigorú szabályok szerint, akkor három feng shuis nem rendezheti be ugyanazt a szobát teljesen máshogy.

Egyébként az, hogy kicsit jobban érzem magam egy szépen berendezett lakásban, bármilyen lakberendezési irányzattól elvárható, és ennyit a feng shuiból is kinézek.

2013. ápr. 4. 15:51
 10/12 anonim válasza:
nem hiszek ebben, nem szeretem a mindenféle pogány vudus cuccokat, szerintem feng shui nélkül is ugyanolyan szépen be lehet rendezni a lakást
2013. ápr. 8. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!