Hogyan lehet ellensúlyozni a hálószobában lévő TV, számítógép negatív energiáinak hatását? Muszáj itt lenniük, máshová nem férnek.
azt írja, az egyik hozzászóló, hogy az elektromos berendezéseknek káros kisugárzása van, és ez "ez nem valami ezoterikus hókusz-pókusz,ez tény"
a legnagyobb tisztelettel arra kérem, hogy ugyan adjon már linket, ahol ezt az általa ténynek vélt állítást valóban tudományosan is alátámasztják.
(feng sui és egyéb marhaság nem játszik! - tudományos igényű bizonyítást szeretnék látni)
Tessék,egy másik tudományos magyarázat,talán ez jobban megfelel neked,mivel nincs benne a feng shui-szó,ami nagyon irritálja a szkeptikusokat. Ezek egy doktor kutatásai.Húúha!...Amúgy szinte szóról szóra ugyan azt írja,amit az előző kommentemben linkeltem egy radiesztéta oldaláról.
Jókat szoktam nevetni a szkeptikusokon,akik a legnagyobb marhaságot is elhiszik,ha azt látják,hogy orvos,vagy tudós írta.De ha ugyanazt leírja egy olyan,akiről csak halványan sejtik,hogy ezoterikus érdeklődésű,akkor egyből rásütik,hogy hülyeséget beszél :D Hol van ilyenkor a logika és értelem???
Egyébként hol él az,aki manapság még nem hallott az elekroszmogról??
no, megnéztem az általad hivatkozott linket.
az idézett doktornak nem volt kedvem utánakutatni, de azért az némi (egészséges) szkepticizmussal tölt el, hogy ez a jószívű doki annyira önzetlen, hogy a felajánlott egymillió dollárt nem fogadta el, hanem ő biz' ingyé megmenti a világot... biztosan van ilyen ember - bár, állítólg assziszi szent ferenc sem volt éppen makulátlan életű :-)
nagyon tetszik az a "bizonyíték", amely szerint az usában a mobiltelefonok dobozán feltüntetik, hogy az egészségkárosodásért nem vállalnak felelősséget... arról hallottál, hogy ott azt isfeltünteik a mikró dobozán, hogy élő állat szárítására nem alkalmas?
az link alatti oldalról és annak fő céljáról meg mindent elárul ez a kis idézet:
"Aquarion piaci ár alatt, és ajándék 43.585 forinttal!
Az Aquarion vízionizáló megvásárlásával automatikusan regisztrál tagjaink közé. Ennek óriási előnye, hogy az összes többi termékünket is kedvezményes áron vásárolhatja meg."
szóval pénzlehúzás, a rezgésmentesített vízben, a mágneskarkötő csodálatos erejében és a hasonló ostobaságokban hívő emberekből jól meg lehet élni...
egyszóval:
messze nem meggyőző az általad hozott "bizonyíték"
Jó,hát akkor járj utána magad.Aludj végig egy éjszakát úgy,hogy bekapcsolva hagyod a Tévét,lámpát,vagy számítógépet.Aztán majd megnézheted másnap,hogy érzed magad.Persze egy szkeptikus sosem fogja elhinni,hogy ettől a bizonyos sugárzástól van rosszul.Nem kötelező,hogy valaki ennek kiküszöbölése érdekében költségbe verje magát,egyszerűen nem kell ott gépezni,tévézni,ahol alszik.És órákat tölteni ilyen berendezések közelében.
A mikróra azért van ráírva,hogy nem kisállatok szárítására való,mert sok olyan hibbant van,aki még a felirattól függetlenül is kipróbálná erre a célra.Egyszer volt a híradóban,hogy egy nő a kisbabáját tette bele.(Bár lehet,hogy szkeptikusok nem néznek híradót,mert a hírek nincsenek tudósok által vizsgálva és professzorok által megmagyarázva).
Én arra szeretnék tudományos magyarázatot kapni,hogy akik kételkednek az ezoterikus témákban,azok minek olvassák és írogatnak ide?
a végén kezdem:
én speciel egyrészt, az emberi butaságot tanulmányozandó járok ide, másrészt, - és azért ez a fontosabb- mint tanárember, fontosnak érzem, hogy megpróbáljak a tévelygő elmékbe egy kis józan észt csepegtetni... bavallom, igen kevés sikerrel, de amint azt tudjuk, az emberi hülyeség és a világegyetem végtelensége...
a konkrét javaslatodról:
bementem a hálósuobába, és megszámoltam a gyakorlatilag állandóan bekapcsolt állapotban levő elektromos berendezéseket.
jelentem, három db is van - és még mindig élek :-)
Ne haragudj,de tanárként kicsit rugalmasabb kellene hogy legyen a gondolkodásod.Remélem,nem fizika vagy biológia tanár vagy.
Hát persze,hogy élsz.Senki sem mondta,hogy ez a bizonyos sugárzás közvetlenül az életedre veszélyes.Csupán rossz közérzetet okoz,hosszútávon pedig megbetegíthet.Aki állandóan ebben él,az egy idő után megszokja és nem veszi észre,hogy valami nincs rendben,de ez még nem jelenti azt,hogy egészséges számára.
Az ételekben lévő mesterséges adalékanyagok is egészségtelenek (gondolom,hallottál már az E-betűs vackokról,amiket belekotyvasztanak a boltban kapható élelmiszerekbe).Nem vagyunk tőle rosszul,attól függetlenül,hogy egészségtelenek és ki tudja,hosszú távon melyik milyen kárt tehet a szervezetünkben.
Nem csak az létezik a világon,ami a tankönyvekben le van írva.Kicsit körül kéne nézni,érdemes.
Az emberek értelmi szintjét pedig hiába tanulmányozod itt.Nagyon relatív lesz az eredmény.
ne haragudj, de ha áltudományossággal/kóklerséggel találkozom, akkor nem tudok rugalmas lenni.
ez különösen teccik:
egyszer azt írod, hogy próbáljam ki, hogy hagyjak bekapcsolva vmilyen elektromos készüléket, aztán meglátom, hogy majd rosszul leszek másnap tőle, majd amikor jelzem, hogy éppen három db ilyen készülék van állandóan bekapcsolva a hálószobában, akkor azt kezded bizonygatni, majd meglátom, hogy hosszú távon milyen beteg leszek.
na, látod éppen itt érhető tetten az a bizonyos áltudományosság. amint a gyakorlat ellentmond a hívőknek, azonnal elkezdik csűrni- csavarni az "érveiket".
Bocs,de úgy látom,hibás a szövegértő képességed,úgyhogy kénytelen vagyok befejezni ezt a kellemes kis eszmecserét .
Ha továbbra is érdekel a téma,rágd át magad még párszor azon,amit írtam,hátha sikerül egyszer megérteni.
További szép napot! :)
azt gondolom, nem az én szövegértelmezésemmel van probléma, hanem a te érveiddel - de nekem így is jó.
tudom, hogy téged soha nem sikerülne meggyőzni arról, hogy sületlenségben hiszel, de ha csak egyetlen valaki is van, aki ezt a kis vitánkat olvasva elgondolkodik, amikor a legújabb elektroszmogelhárító- csodaszerrel megkörnyékezik, (amit csak itt és csak most rendkívüli árkedvezménnyel vehet meg és még egy csodálatosan fényezett vuvuzelát is kap ajándékba, meg egy napelemes biciklilámpát ráadásnak...) szóval, ha csak egyvalaki is előveszi a józan eszét- már megérte, hogy téptem a szám.
kedves utolsó! látom, hogy optimistán állsz hozzá, de a feng shui világában élni veszélyes lehet. keresztény vagyok. régebben én is érdeklődtem a feng shui iránt, egy DVD-nek köszönhetően. jött 1-2 könyv, sólámpa, a tanulóasztalt az ajtó felé helyeztem el (akkor még nem tudtam, hogy az Egyház elvet ilyen dolgokat)... semmi különbséget nem éreztem. nem sokkal később begyulladt a mandulám, ki kellett szedni. rá egy hónapra megint begyulladt. és valahogy szénanáthás lettem. majdnem 2 évig nem bírtam kigyógyulni. egy atya, aki ilyenekkel (is) foglalkozik, ezen a véleményen volt: a sólámpáktól, elefánt porcelándíszektől, és a sok díszes kristálygömbtől érnek egymás után a betegségek. ezek a tárgyak vonzzák/hívják a gonosz szellemmeket. minden feng shuijal kapcsolatos dolgot eltávolítottam, es ennek (na meg az atyának) köszönhetően rövid időn belül elmúlt a szénanáthám. azóta nem érnek ilyen betegségek. elkezdtem templomba járni, és a plébánia környékén sok igazán rendes emberrel ismerkedtem meg. azóta feng shui dvd-t, vagy kristálygömböt, stb. nem akarok látni. nem bántam meg, hogy végetvetettem azoknak a dolgoknak. én nem ajánlom a feng shuit, jót semmiképpen nem hoz. de persze mindenkinek a szive joga dönteni.
üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!