Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek jobb lenne ha nem...

Szerintetek jobb lenne ha nem foglalkoznék többé az Ezotériával?

Figyelt kérdés

Rengeteg csalódás ért. Régebben nagyon szerettem az ezós dolgokat. Azt hittem hogy a világunk sokkal több annál amit a Tudomány mond. Hittem a varázslatban, a halál utáni életben, a reinkarnációban , jóslásban, dimenziókapukban, több különböző világban.

Minél többet olvastam a neten erről annál inkább éreztem hogy átverés. Öntve van a net kamu reinkarnáció , gyógyulásos, jóslás , varázslattal kapcsolatos cikkekel.Arra is rájöttem hogy vannak akik ebből élnek. Egyszerűen nem tudom elmondani ezt a hatalmas csalódottságot amit érzek. Rossz belegondolni hogy ilyen egyszerű , szürke az életünk.

2019. jún. 8. 11:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Mindenben van csalás és kóklerek. El tudja kedvetleníteni az embert, el is tántoríthatja az adott területről, ez nyilvánvaló.

Hogy egy nagyon banális példával éljek: a sportfogadási csalás, azaz bundázás miatt lehet, hogy valaki örökre elfordul a focitól vagy más sportágaktól, jóllehet csak a mérkőzések kis része manipulált.

Valószínűleg ugyanez igaz az ezotériára is. Rengeteg benne a baromság, keveredik a magas szintű tanítás az olcsó babonákkal - már annál, aki még nem tudja szétválasztani azokat egymástól.

2019. jún. 9. 12:42
 12/19 anonim ***** válasza:
68%
A spiritualitást, ezoteriát ne kivül keresd hanem magadban. Meditáció által olyan kérdésekre kaphatsz válasz amelyekre a külső világ nem tud választ adni! Az igazság mindig benneb és a fenti szférában van! De ez egy olyan dolog amihez idő, türelem, bizalom és hit kell! Idulj el a belső világod útján és meglátod, hogy egy csodálatos utazásban lesz részed!
2019. jún. 9. 14:39
 13/19 anonim ***** válasza:

"Szerintetek jobb lenne ha nem foglalkoznék többé az Ezotériával?" Igen.

A kérdésedből látszik, hogy nem tudsz különbséget tenni valós és valótlan, felszínes és mély, hasznos és bazári között, számodra mindenképp jobb, ha nem foglalkozol többé ezotériával. Szép, hasznos és élvezetes életet kívánok neked!

2019. jún. 9. 18:20
 14/19 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem jobb lenne a világ, ha SENKI sem foglalkozna ezotériával.
2019. jún. 9. 18:42
 15/19 Lux morulus ***** válasza:
56%

A kilences jól kifejtette. Én megrágom neked.

1, A 9 es hozzászólás. Tartalom és mint szám. Értelmesen és jól leírva, és a sorszám mint jelentés.

2, Taratalom. Olvass sokat és ne keseregj azon, hogy sok kóklert találsz, hanem örülj annak, hogy ki tudod szűrni őket.

3, Valószínűnek tartom, hogy nem jó könyvek oldalak kerültek a kezedbe, látóteredbe.

4. Ez nem csoportos foglalkozás. Itt egyedül kell dolgoznod, és a tudásodat formálni, alakítani, alkalmazni vagy elvetni a technikákat. Itt irányvonalakat, ajánlásokat kell kapnod, mert aki a tutit mondja az max. neki a tuti, mert lehet, neked már egy kicsit más rituálé fog bejönni. Szóval a tapasztalat a lényeg. Csináld és kész. Az alapokat meg tudod szerezni a többi meg rajtad múlik.

2019. jún. 10. 10:42
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves Luxi,

az igyekezetedet a kérdezőt illetően nagyra értékelem, de teljesen felesleges. Netes és egyéb, ismeretlen strukturáltságú és igazságtartalmú írások elolvasgatása nem jelent többet egy adathalmaznál (akár ezoizé, akár mezőgazdasági, metallurgiai stb kérdésekről van szó). Az adathalmaz önmagában nem okoz hasznos tudást, az belátható. Van egy személyes hibája is a kérdezőnek: a csalódások. Ugye, csalódás csak ott van, ahol elvárás is van. A kérdező stukturált, felépített, folyamatos tanulás helyett az elvárásait választotta. Ahelyett, hogy komolyabban venné a dolgot, tanulna, okulna stb, saját előzetes, megalapozatlan és jogtalan elképzeléseivel (vö: elvárásaival) hasonlította össze az olvasmányait, naná, hogy az olvasmányok képtelenek annak megfelelni. Hiába olvassa ki az ember 10 évre visszamenőleg az összes új autó brossúráját, nézi meg a kocsikat a bemutatótermekben, megy el kiállításokra, fórumoz róluk stb, nem lesz autószerelő. Ha beül egy kocsiba, hirtelen-egyszer csak-meglepetésszerűen nem fog tudja az autót vezetni, ugye. A mennyiség nem csapott át minőségbe, és nem is fog (akkor még a beavatásokról és a próbákról nem is beszéltünk).

A kérdezőt a gondolokodásmódjának éretlen volta teszi alkalmatlanná nem csak ezoterikus, hanem bármilyen más tudás megszerzésére.

Az mindenestre nyugtasson meg, Luxi, hogy a kérdező szürke világlátása nem érvényes másutt, csak az ő szürke kis világában. És mi az a Nagy Egészhez képest!

2019. jún. 10. 13:10
 17/19 Lux morulus ***** válasza:
83%

Tisztelt 16 hozzászóló!

Igazad van sajnos. Az olvasmányok hajszolása, hordoz veszélyeket magában, mert azt hinné az ember, hogy a sok információ majd tudáshoz vezet. Ez azonban -ahogy mondtad is- nem így van. A mozaikdarabokat magadnak kell összerakosgatni a jó alaphoz, ami a kérdezőnek nem sikerült. Viszont, ha csak olyan olvasmánya van a kérdezőnek, ami ide vezet, az lehet egy kezdő balszerencséje, hisz minden olyan könyvre amiből valamit hasznosítani tudsz, száz szemét jut. Nem

nehéz tévedni. És, akkor még ott van az a fránya egó is, ami persze kell, de el is ronthat mindent.

Egyre kevesebbet írogatok, mert kezdem fölöslegesnek érezni, pedig sokszor viszket az ujjam. És ha írok is, abban sem sok köszönet van, mert gyakran inkább csak odamondok.

Szóval igazad van, de most már legalább tudja a kérdező, hogy hol hibázhatott. Hátha...

2019. jún. 10. 18:16
 18/19 anonim ***** válasza:

13:10-es vagyok

Luxi, arra jó a fenti kérdés, hogy önvizsgálatot tartsak, magam jó úton vagyok-e vagy eltévedtem/átvertem magam? Látszik szegény kérdezőn, hogy a módszere nem megfelelő a felsőbb igazságok tanulmányozására, de egyszerűbb a tükröt szidni, ha az ember képe görbe. A kérdező nem tűnik valami elkötelezettnek és ez is önvizsgálatra sarkall engem: én elég elkötelezett vagyok ezen úton járásra? Van még valami, amiben övizsgálatot kell tartsak: betartom-e tisztulás szabályait? Fogja vagyok-e az egomnak? Követem-e a szolgálat törvényét?

Röviden: nem haszontalan a kérdés.

2019. jún. 10. 20:37
 19/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#10 T0ba.

- "Aham..."

olyan szempontbol "igazad" van hogy tul sok még egyik AlapMu is a felsoroltakbol

vagyis a Gita is sok lehet sokak számara

szintugy felreertheto vagy ezoteriaba viheto vagy annak tarthato

vallastol elvonatkoztatva AlapMuvek ezek

lehet filozofiai muveknek tekinteni oket de human, materialis muveknek is

ha igy "konyebb"

lehet valogatni is beloluk, jobb mintha egeszben elvetodne...

nagyon tomoren osszefoglalhato az hogy mi a "kotelesseged": Onzetlenul Szeretni mindenkit, Segiteni embertarsaidnak

ennyire egyszeru

a nehezseg az amivel mindenki szembesul, hogy a segitsegert nem mindeg kapsz jutalmat, sot rosszat is kaphatsz erte

ettol meg miert helyes ha ezert megtagadod a segitseg nyujtast a tovabbiakban? vagy hogy te is rosszakat teszel masoknak?

rovid AlapMu mindegyik

egyben biztos lehetsz hogy olyanokat jobb kerulnod akik ennyire elvetik ezeket (mint "T0ba.") mikozben nagyreszet felhasznaljak, vagy lenyegeben egeszet...

netan epp ezoterikus maszlagga formalva, amit osi Terjedelmes(!) munek tartanak ami abszolut igazsag stb.

az ember "kenytelen" Alapokra tamaszkodni, AlapMuvekre

kereshetsz ateista, human etika, erkolcs muvet, csak rovid legyen es globalisan elismert, ha szamodra az jobb Viszonyitasi Alapnak

Minden mas muvet AlapMuvekhez tudsz viszonyitani

minden esemenyt, dontest, valsztasi helyzetet stb. Viszonyitasi Alapokbol tudsz helyesen meghozni

konyebben, gyorsabban, es ugy hogy neked es masoknak is jo legyen

emellett eppensegel szintugy bunben is felhasznalhatoak

egy hatalmas szerteagazo kotethalmazt nem tehetsz meg alapnak, de igazan egy hosszabb konyvet sem, mivel a rendszere osszeomlassal fenyeget allandoan a bonyolultsaga miatt, szabadutat engedsz a sajat egodnak, tevedeseidnek, hibazasaidnak, buneidnek, vagyaidnak

es ez Mindenkire vonatkozik, nem csak rad #Kerdezo

epp azert sorolom altalaban mar mindeg a 3 AlapMuvet, mivel kozuluk az egyik kozelebb allhat olyanokhoz, akikhez a masik ketto valamiert még nem

Igaz-Vallas fele fordulni pedig nem bun es nem karos masokra es magadra, ateista materialis, hitetlen, vilagi szempontbol sem, ahoz hogy Higgyj, Hivö legy, nem kell felekezethez csatlakoznod, es Istenben, TulVilagban sem kell hinned

ha igy "konnyebb"

Rafogsz jonni arra hogy akik abszolut biztosak a bizonytalansagban azok egotultengese elkepeszto, es megfertozhetnek, de mar csak tul keson fogsz radobbeni milyen rossz is neked, rosszabb mint ami elol menekultel

#18 valasz utaniakat nem olvastam

Xy4

2019. jún. 17. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!