Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek jobb lenne ha nem...

Szerintetek jobb lenne ha nem foglalkoznék többé az Ezotériával?

Figyelt kérdés

Rengeteg csalódás ért. Régebben nagyon szerettem az ezós dolgokat. Azt hittem hogy a világunk sokkal több annál amit a Tudomány mond. Hittem a varázslatban, a halál utáni életben, a reinkarnációban , jóslásban, dimenziókapukban, több különböző világban.

Minél többet olvastam a neten erről annál inkább éreztem hogy átverés. Öntve van a net kamu reinkarnáció , gyógyulásos, jóslás , varázslattal kapcsolatos cikkekel.Arra is rájöttem hogy vannak akik ebből élnek. Egyszerűen nem tudom elmondani ezt a hatalmas csalódottságot amit érzek. Rossz belegondolni hogy ilyen egyszerű , szürke az életünk.

2019. jún. 8. 11:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
44%

Persze hogy átverés, de nagy piaca van, elég csak itt olvasgatni a kéréseket, szabályosan követelik hogy húzzák le őket mindenféle aura látók.

Én elég szkeptikus vagyok, de biztos hogy sokkal több a világunk, mint amit látunk belőle.

De nem tudom komolyan venni azokat a jósokat, gyógyítókat akiktől a mekiben sem szívesen vennem át a rendelésem.

Az egésznek pedig az az oka, hogy tönkretették a természettudományos oktatást, és újabban minden fronton harcoo mindenki a tudás ellen (kormány, közösségi hálók, internetes cégek, média)

2019. jún. 8. 11:59
 2/19 anonim ***** válasza:
61%
Még annyira, hogy amiket leírtál azokat kifejezetten szeretem filmekben, sorozatokban. De itt amikor beleolvasok egy-egy kérdésbe, csak fogom a fejem...
2019. jún. 8. 12:01
 3/19 anonim ***** válasza:
83%

Én sem hiszek ezekben (bár filmekben én is szeretem a misztikus elemeket). Viszont ettől függetlenül, hogy rengeteg csaló / hazug / ostoba ember létezik, még nem bizonyíték arra, hogy a neked szimpatikus dolog az hamis, vagy nem létező.

A lényeg, hogy nem szabad engedni, hogy mások kihasználjanak vagy hogy bajod legyen.

A világunk nem a mágiától lesz szürke vagy színes.

2019. jún. 8. 12:10
 4/19 A kérdező kommentje:
Nem értem mire jó ez a emberek átverése. Sajnos már a gyerekeket is tanítják ilyenekre.
2019. jún. 8. 12:10
 5/19 anonim ***** válasza:
91%
Annak függvénye mit tanultál. Az információ szélesíti a látóteret.
2019. jún. 8. 12:24
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
"Az információ szélesíti a látóteret." Vagy inkább szakosítja, szakágakra osztja!
2019. jún. 8. 13:29
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
Jó ötlet. Felesleges plusz energiákat áldozni a semmire.
2019. jún. 8. 17:42
 8/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
22%

Igen.

Ezek egyikevel vagy mindegyikevel foglalkoz inkabb:

Bhagavad Gita (Vekerdi Jozsef)

Tao the King (Tokei Ferenc)

4 Evangelium - Mate, Mark, Lukacs, Janos (Karoli Gaspar)

Xy4

2019. jún. 9. 06:27
 9/19 anonim ***** válasza:
94%
A vak hit az elvihet erre meg arra, és ezt sokan ki is használják. Talán érdemes lenne ősi tanításokat elolvasni hogy miről beszéltek azok az emberek, nem kell mindjárt elhinni amiről írnak, csak logikusan kezdjük el vizsgálni néhány ilyen tanító írásainak a tartalmát, ebből észrevehetjük hogy bár különböző utakon fedeztek fel valamit, de amit mind felfedeztek az egy dolog, és az az egy dolog az túl van a testen és túl van a halálon is, na persze ezt a tanítást szépen kihasználják, úgy a vallások terén mint az ezotériában, tehát ez egy nagyon jó biznisz, hitet eladni annyi mint a semmiből pénzt csinálni, de vannak ősi gyakorlatok amikhez nem kell sehová elmenned és pénzt adni érte, ilyen a meditáció és az önkutatás, ahol a saját tapasztalatod alapján élsz meg felismeréseket, nem kell más elmondására hagyatkoznod, egyszerűen esélyt adsz egy ilyen gyakorlatnak és meglátod történik e valami. Tehát nem egy könyv tartalmát hiszed vagy nem hiszed, hanem te magad tapasztalsz meg valamit, ez a különbség a vak hit és a tapasztalat között. Meditációban annyi történik hogy a figyelmed a külvilágról befelé fordítod, azaz a külvilág folyamatos analizálása helyett próbálsz úgy mond kikapcsolni egy kicsit, de meditációban hamar észreveszed hogy nem tudsz kikapcsolni, sőt, befelé figyelve azt veszed észre hogy rengeteg gondolatod van amiket nem is tudsz megállítani, és ekkor felmerülhet egy kérdés benned, ha én vagyok a gondolkodó akkor hogy hogy nem tudom ezt szabályozni? Aztán jön egy frusztráló érzés hogy én nem is tudok meditálni, egyszerűen mindig jön egy gondolat és nem tudok csak üresen maradni, ha kitartó vagy akkor jön a felismerés is ezt követően hogy ez a frusztráló érzés is csak egy érzés, és a meditációban ezáltal felveszel egy megfigyelő pozíciót, tehát nem azonosulsz már a gondolatokkal és az érzésekkel, hanem a tudatában maradsz csak minden felmerülő gondolatnak és érzésnek, és ez a megfigyelő pozíció egyre jobban kezd az élethelyzetekben is megnyilvánulni, azaz bizonyos helyzetekben amikor elöntene a düh, akkor nem te válsz dühössé hanem csak tudatában maradsz hogy feljött a düh érzése és azonosulás nélkül csak megfigyeled, nem fojtod el, csak tudsz róla ahelyett hogy dühöngenél, és ez rengeteg érzéssel hasonlóképpen történik és kezdesz szabadabbá válni ezektől a kellemetlen érzésektől. Szóval ez így megy egy ideig aztán még az is lehet hogy meditációban mélyebb betekintéseid lesznek, például átéled a teljes megszabadulást egy időre, ami egy egységélményt eredményez, egy amolyan megvilágosodás élményt, és ekkor érted meg hogy miről is beszéltek ezek a tanítók évezredek óta, és hogy miképpen ferdítették el ezeket a tanításokat azért hogy hatalomhoz és pénzhez jussanak emberek. Szóval ne higgy senkinek, a saját tapasztalatod alapján juss előre, mert mások elmondása alapján csak tudást és hitet szerzel, ami nem azonos a megtapasztalással, és így az átverést is elkerülöd.
2019. jún. 9. 06:54
 10/19 anonim ***** válasza:
24%

Mindenképpen.

Az összes vallást, spirituális és ezoterikus filozófiát jobb elfelejteni, ugyanis mindegyik hazugság. Nem csak a neten fellelhető jóslásos ökörségek, de az összes tradícionális eszme, beleértve a fentebb említett Bhagavad Gitát, az összes evangéliumot, Talmudtól a Koránig, mind az összes... el kell felejteni.

2019. jún. 9. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!