Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért érzem aszt, hogy halálom...

Szunyo37 kérdése:

Miért érzem aszt, hogy halálom után is létezni fogok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok vallásos, de hiszek a halál utáni létben. Azt nem tudnám elmagyarázni, hogy milyen is lesz, vagy lenne, mert az jelenleg csak az agyam, elmém képzelete lenne. Véleményem szerint nem is fogjuk élőként megtudni, hogy van e valami a halál után.

Tudom, hogy emlékem tovább fog élni az élőkben, de nem erre gondoltam.Ők is megfognak egyszer halni. Mindenki a feledésbe merül előbb utóbb. Valami belső érzés ez nálam. Megmagyarázni nem tudom, és nem is az agyam játéka.

2019. jún. 4. 13:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
90%

"Abszolút nem a térítés a szándékom."

Ahhoz képest - áttételesen - lehülyézel mindenkit, aki nem azt gondolja, amit te.

Semmi bajom a nézeteiddel, a szűklátókörűségeddel annál inkább. Én materialista voltam addig a pontig, amíg nem kezdtek velem történni olyan dolgok, amelyek megmagyarázhatatlanok. Ez kitágította a látókörömet, és elkezdtem olyan dolgok után kutakodni, amelyeket korábban lenéztem - és természetesen nem ismertem.

Nem tudom, melyikünknek van igaza, lehetséges, hogy egyikünknek sincs. Ettől még civilizált ember módjára meg lehet vitatni egymás álláspontját anélkül, hogy bizonyítékokat követelnénk a másiktól az élet olyan alapvető kérdéseire, amelyekre sem bizonyítékok, sem cáfolatok nem léteznek.

2019. jún. 4. 17:12
 22/27 anonim ***** válasza:
0%
Nem hülyéztem le senkit. Civilizáltan akkor lehet megvitatni valamit, ha érveket várunk a másiktól különben az van, hogy mindenki fújja a saját nótáját. Az meg nem megvitatás.
2019. jún. 4. 17:14
 23/27 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, merj ömagadba nézni mindenféle előzetes elfogultság nélkül, és tedd fel a kérdést: mi indít arra, hogy így érezzek, és hogy valóságként értelmezzem az érzéseimet?

1. Igen, minden eddigi ismeretem, tapasztalatom a valóságról megkérdőjelezhető az én személyes gondolataim és érzéseim fényében; vagy:

2. Félek a haláltól, mélyen belül halhatatlanságra vágyom, és ezért tudatom tagadásba veszi saját halálának lehetőségét. Ösztönösen csak azokat az elméleteket fogadom el, amelyek alátámasztják elvárásaimat, a többit alaposab tanulmányozás nélkül elvetem, mert a (halától való) félelmeimet igazolnák.

2019. jún. 4. 17:55
 24/27 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező én megértelek. Fiatalabb koromban én is ezt éreztem. Pedig sem vallás, sem ezotéria, semmi ilyesmi nem érdekelt.

Nem féltem haláltól sem az élettől, semmitől a világon.

Talán az agyad sokkal több mint gondolnád és az érzéseidet is irányítja.

Na ná hogy!

Ez a tipikus sose halok meg érzés jellemző a fiatalokra.

Azt érezheted hogy rengeteg időd van a végtelenségig. Ez valami felé pozitív élet érzés amely ösztönöz arra hogy élj, boldog légy és valóítsd meg az álmaid.

2019. jún. 4. 23:37
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

„Az egy nagyon jól megfigyelt és dokumentált viselkedés, hogy minél butább / tájékozatlanabb az ember annál több történést tulajdonít valamiféle felsőbb hatalomnak.”

Csak tudnám, hogy a hidegrázós, túlvilággal/lélek halhatatlanságával kapcsolatos élményeimhez miért rendelek természetfeletti hátteret 129-es adaptív IQ-val.

2019. jún. 5. 05:00
 26/27 A kérdező kommentje:

Nem vagyok már fiatal 50 vagyok. Persze én is félek az elmúlástól, hiszek valami más létformában. Értelmes embernek tartom magam, és reálisan látom a világot. Nem kell nagy IQ hogy ilyen vagy hasonló kérdésekben állástfoglaljon az ember. Itt csak egy kötetlen eszmecsere folyik, nem kell a másikat lehúzni.

Én az érzésemről beszélek, és nem gondolatokról. Másrészről, meg a fizikai léttel kapcsolatba nincsenek illuzioim. Persze szeretnék én is sokáig élni, mint sokan mások.Mint írtam nem tudom megmagyarázni az érzést, de nem az agyam játéka. Nem istennek képzelem magam.

2019. jún. 5. 05:55
 27/27 anonim ***** válasza:
33%
De sok buta, sötét, alacsony tudatszintű ember gyűlt itt össze. Kérdező,nem rólad van szó.
2019. jún. 5. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!