Igaz az hogy a meditációnak az egészségre rendkívül káros mellékhatásai lehetnek?
vagy hányszor szabad csinálni naponta? ezt olvastam: "Dr. Frederick Heide (Pennsylvania State University) tanulmányozta az úgynevezett "relaxáció okozta szorongás" (RIA) tüneteit. Ezek lehetnek: pánikroham, izzadás, szívdobogás, görcsök, furcsa bizsergés, kontrolálatlan nevetés és könnyek.
A RIA súlyosbíthatja az egészségi állapotot olyan esetekben, mint például a skizofrénia, depresszió, asztma, vérző fekélyek. A meditáció közben az agy egy szerotinon nevű anyagot termel. Dr. Solomon Snyder (Neuroscience at Johns Hopkins University) szerint ennek túlzott mértéke a felelős a RIA tüneteiért.
Más tanulmányok szerint a meditáció tikkelést, álmatlanságot, pánikrohamokat, de végső soron akár pszichotikus összeomlást is okozhat, még abban az esetben is, ha a páciensnek korábban semmilyen mentális rendellenessége nem volt (Dr. Margaret Singer és Dr. Janja Lalich)."

19-es vagyok
Mit takar a spirituális terápia, amivel 12 éve foglalkozol?

Röviden: érzelmi átélésen alapuló terápia
Hosszan: könyvet lehet vele teleírni

huszonegyes vagyok
Mely szakkönyveket ajánlod a témában?

Hát, kedves "12 éve foglalkozom spirituális terápiával
Tapasztalat!!! Lehet csinálni terápia nélkül is de vagy nem lesz túl nagy előre lépés vagy jó eséllyel jöhetnek elő olyan problémák mint a szorongás pánik betegség skizofrénia és társai Különösen igaz ez azokra akik beavatkozásokat is kapnak" válasz írója, nem tudlak komolyan venni.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!