Mire jók a démoni pecsétek?
Amelyikek működnek, azokkal kapuk nyithatók és szellemek hívhatók.
Intés:
sok a hazugság ebben a témakörben.
Főszabály:
általában, akik jóknak mondják magukat, azok hazudnak a legtöbbet.
A rituális iratokat például a középkorban a szerzetesrendek felügyelték és tették szándékosan zavarossá. (mert csak a mi istenünk működik, senki másé ...)
Az #5-ös tűnt a lehető leghasznosabb válasznak.
Egyébként ilyen korán kelsz? (válaszod időpontja, 3:46)
Azért a trollokat is bírom :)
Köszi mindenkinek!
Szerintem hülyesèg...
De démon idézéshez...elvileg.
(Egyébként én kb. hajnali 5kor fekszem, pedig nem dolgozom és bulizok. Vannak "éjjeli baglyok" ☺ )
Még egy kicsit a témáról:
A középkori goétikus idéző rituálékat leginkább rabbik és kiugrott papok írták, akik ügyesen hitegették az ügyfeleiket és iszonyú pénzeket szedtek be tőlük. Az látszik ezeken, hogy a kabbalisztikus szabályrendszert, héber szimbolikát, kifejezéseket elég jól ismerik - mindez gyakorlatilag a Biblia mágikus háttere; tehát ennek alapján, az elvárt szempontokat (inkvizíció elvárásai) figyelembe véve írták. A démonok nagyon rosszak, a Sátán a fő gonosz, a Biblia alakjai azok meg nagyon jók … erre van az egész ráültetve.
A logikájuk egyszerű: az, ami angyali, harmonikus és szép; az, ami démoni, eltorzult és csúf.
A kabbalisták feltételeztek ez alatt a világ alatt egy csúf, gonosz, nőies elvű világot, aminek fokozatai vannak lefelé. A jó világ, ami e felett van, az meg jóságos, szép és férfias elvű. Ilyen egyszerű szexista (a nőt leértékelő) gondolkodásuk volt. Gyakorlatilag ez az ősi jin-jang elmélet elferdítése és furcsa, részre hajló módon történő értelmezése. Az egész Nyugat egyébként ezektől az elméletektől szenved.
Josef Dürr: Démonmágia
Nagyon érdekes gyakorlati könyv, de vannak benne részek, amelyek (szerintem) teljesen betoldottak és összességében értelemzavaróak. Lehet, hogy ennek így kell lennie, de ez szerintem így van.
Tehát: a középkori - egyházi uralom alatt keletkezett - mágiákban igen sok a szemét, a félrevezető értelmű. Ezekkel valószínűleg nagyon meg lehet szívni. Az entitásokat szerintem teljesen felesleges mindenféle képzelt istennevekkel fenyegetni, amelyek héber szimbolikát követve héber nevekből állnak.
Van olyan mágia, aminél nincs szükség erre a sok felesleges bonyolításra. Érdemesebb az egyszerű boszorkányságokat és a természetkultuszt először megérteni, annak a szimbolikáját.
Ez a szféra itt a Malkút, a látható érzékelhető világ, kabbalisztikusan a tizedik fokozat. Ez itt a keresztút, ami dugig van kapukkal. Innen mindenfelé lehet menni, és nem csak egy vagy két irányba. Ha belépsz kellő időben a keresztútra, ott találkozni fogsz egy alakkal. A kereszten a Jézus-alak is ugyanezt szimbolizálja. Ha beléptél a keresztútra, akkor a beavatási folyamat elkezdődött, tehát próba alatt vagy. Bárki bármilyen okosnak gondolja vagy hiszi magát, ilyenkor előre nem lát. A kívülállóknak erről nem szabad beszélnie, mert aki ennek a földnek az embere, az nem fogja megérteni, amit mond.
A goéciáról: gyakoriak benne a paktum-kötések. A paktum szövetséget jelent, ez ugyanaz a témakör, mint Mózes, meg az istene, akivel paktumot (szövetséget) kötött. Szórták és permetezték a vért az összes szövetséget kötőre, ez mind megtalálható a könyvben. Ezek súlyos dolgok egyébként. A Jézussal való "szövetség" helyes és jó értelemben véve sokkal magasabb rendű, mint ez. Valószínű, hogy aki a régi szövetséget kapta, nem léphet be az újba. Mivel már elkötelezte magát. Tudom, hogy egyetlen folyamatos vonalnak tanítják ezeket a dolgokat, de szerintem ez másképp van. A régi szövetség anyagi javakért (vagyon, hatalom stb.) jött létre; az új pedig szellemi (nem evilági) javakért.
A démoni pecsétek szimbólumok. Ez azt jelenti, hogy a ma a világban megtalálható démoni pecsétek egy része megfelelő időben, megfelelő módon, megfelelő helyen használva működik. Bumm! Kaput nyit és már megvan a kapcsolat. Ezek a szimbólumok (amik működnek) élő eleven energetikai mintázatok. Dinamikusak és elevenek. A mágus így látja őket.
Amit itt leírtam, annak nagy része jobban megírt fantasy regényekben is megtalálható.
Fontos szabály:
Csak azt a kaput nyisd ki, amit képes vagy magadtól becsukni.
(A mai mágusok azért adják át a "kopaszoknak" a kulcsok egy részét, mert ha elkezdik a dolgokat és valami beüt, akkor szinte csak az adott mágushoz tudnak menni és ott (valamivel, így vagy úgy) kőkeményen kell ám fizetni. Ezek a mágusok nem feltétlenül gonoszak, de tárgyilagosak, és ez nekik is egy halom pénzbe benne van.)
Ha valamit fel tudsz építeni a mágikus világban, ha szükséges le is kellene azt tudni rombolnod. (kiokosodhat, ellened fordulhat stb.)
Az összes komoly mágusnak - de még egy egyszerű boszorkánynak is - van valami kapcsolata valamilyen partnerentitással, amit gyorsan aktiválni tud. Ugyanez van azoknál is, akik magukat jóknak mondják. Ők (a "jók") többet beszélnek mellé egyébként, mindenféle vallási tekintélyre hivatkoznak stb.
A démoni pecsétek használatáról:
leginkább születni kell rá, de valamennyire meg is tanulható.
Egy egyszerű logika:
a magasabb rezonanciákhoz lényeket rendelnek és angyaloknak nevezik őket. A 4 elemhez 4 fő (ark) angyalt rendelnek, ezt mikor kiteszed, az elemi védelem egy Őrtornyát tetted ki. Ez azt jelenti, hogy abból az irányból (és minőségből, az ahhoz tartozó energiaáramokból) remélhetően nem fog semmilyen támadás érni.
Tehát:
purifkáció, tisztítás, tisztulás
mágikus eszközök előkészítése
(megfelelő idő, megfelelő hely, megfelelő ember)
rituálé elkezdése (elűzések stb. tértisztítás)
a mágikus kör meghúzása a mágikus tőrrel (ez azt jelenti, hogy elválasztottad magad a profán (hétköznapi, mugli) világtól
ha ezt megtetted, a dolgok elkezdődnek vagy elkezdődhetnek
aki a mágikus körön belül van, az érintkezik vagy érintkezhet a mágikus (túli) világgal
....
nagyon komoly élmények és tapasztalások is keletkezhetnek ilyenkor
Az erőáramokról:
Minden névhez egy erőáramot rendelnek. Jézushoz rendelhet gyógyító erőáramot, használhatja gyógyításra. A szimbólumokhoz (szigillumok) nevek tartoznak, a nevekhez energiák. A szimbólum azonos a névvel, a név azonos az energiával. (az adott energiatípussal)
Régen a varázslók és főpapok, mágusok pontosan ezekkel a dolgokkal foglalkoztak. Később egyesek monopolizálni (kisajátítani) igyekeztek, és adtak helyette valami mást. Leegyszerűsített, hamis tudást. Persze, nem kell ezt mindenkinek odaadni, de a világ szabad korában (a Vízöntőben, az Ember korában) valamennyire fel lehet mutatni.
Ennyi jutott most eszembe, megyek vissza a fantasy-hez. Szeretem, mert sokat lehet belőlük tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!