Sokan hogy lehet hogy hisznek benne hogy bármi is van a halál után?
Nem rég meghalt az 59 éves szomszédom és a családja abban hisz hogy egy másik testben fog tovább élni. Több ismerősöm is hisz hogy van valami a halál után. Szerintem meg semmi sincs. Biológiai lények vagyunk ezt kéne belátni. A tudomány álláspontja szerint sincs semmi a halál után.
Olvastam hogy az agyunk mennyire becsap minket:
Nagyon érdekes cikk.
Nekem az jött le hogy jelentéktelenek vagyunk és eltűnűnk egyszer.
Sziasztok.
Részemről biztos, hogy van valami a halál után, amiben létezni fogunk. Hatalmas az univerzum, és mindannyiunknak meg van a hely benne. Nem csak a földön fogunk létezni. Földi létünk fogja meghatározni a további létünket az univerzumba. Tudomány szempontjából a kvantum fizika az, ami erre választ adhat, igaz ez elméleti. Nem vagyok vallásos, és semmilyen szektához se tartozom. Látom, hogy sokan fizika létben gondolkoznak. A mi földi világunk, csak számunkra fejlett, főleg a nyugati világ részéről. Túlságosan nagy az egónk. Több esetben volt olyan élményem, amire nincs más elképzelésem,csak is az,hogy nem csak egy fizikai test vagyunk. Szellemünk, lelkünk van, ami az univerzum része lesz. Idő, tér, anyag. Ezeket csak is itt a földön érzékeljük, na meg a gravitációt. Nagyon messze vagyunk attól, hogy ezt bizonyítani tudjuk, sőt lehet, hogy nem is fogjuk tudni bizonyítani. Abból induljunk ki, hogy hogyan keletkezett az univerzum. Miként alakult így pl: a föld. Belegondoltok, hogy mennyire tökéletesen helyezkedik el a planétán? Véleményem szerint ez az ami nem véletlen alakult így. Igaz ,hogy csak hangyák vagyunk ezen a földön, és az univerzumba, de a halált követően ugyan úgy az univerzum része leszünk,valamilyen más formában.
Elnézést a fogalmazásért.
Kérdező, 6#, fogalmad sincs mennyit nem tudsz.
A 'nem tudjuk, hogy nem tudjuk' a valószínűthetőbben legnagyobb, és nem tudjuk mennyivel, mint a 'tudjuk, hogy tudjuk', és a 'tudjuk, hogy nem tudjuk'.
Nem valószínűbb, hogy nincs. Max neked, mert nincs elég tudásod belátni, hogy fogalmad sincs igazán, melyik és mennyire lehet valószínűbb.
24#, Had idézzek egy űrkutatót.
"Hogy még nem találtunk életet, nem jelent semmit se. Ez olyan, mintha kimennénk afrikába, megnéznénk egy négyzetmétert, és azt mondanánk, sehol egy elefánt."
Ez közel van a mai állásponthoz, de amúgy elképzelni se tudod, mennyire fejlettlen a mi tudományunk, tudásunk.
32#es emléjeztet nikola tesla tanácsára, ha megakarjuk érteni a létünketc spektrumokban, skálákban, meg energiában, nem csak ezek kis formáiban, kéne gondolkodnunk.
Mi van ha a 'fizikai lét', egy bizonyos skálán egy 82633749-82633762es érték?
Most csak mondtam valamit, de értitek. Ezen belül is mennyi mindenből van egy halom értékünk. Rengeteg kissebb spektrum, amik mérhetőek számunkra, és mindnek van saját folyamata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!