Sokan hogy lehet hogy hisznek benne hogy bármi is van a halál után?
Nem rég meghalt az 59 éves szomszédom és a családja abban hisz hogy egy másik testben fog tovább élni. Több ismerősöm is hisz hogy van valami a halál után. Szerintem meg semmi sincs. Biológiai lények vagyunk ezt kéne belátni. A tudomány álláspontja szerint sincs semmi a halál után.
Olvastam hogy az agyunk mennyire becsap minket:
Nagyon érdekes cikk.
Nekem az jött le hogy jelentéktelenek vagyunk és eltűnűnk egyszer.
Milyen ezek között?
Nem tudom,csak gondolkodni szoktam ilyen dolgokon.
Tényleg furcsa elhinni hogy ennyire jelentéktelen az élet.
"Biológiai lények vagyunk ezt kéne belátni. " - Nein. Az ember tud nem "biológiai " lényként gondolkozni, beszélni, szimfóniát írni, verset költeni, katedrálist építeni. Semmi "biológiai' haszna nincs.
https://www.youtube.com/watch?v=FMcmyJ8lmE4
Enélkül viszont nem lennénk emberek. Szelleme van. Tud transzcendens gondolatokat is gondolni, tud elmélkedni az "én"-ről a "halálról", a tradicionális tanítások a halál túlélő erőket keresték. A vallások is.
"A tudomány álláspontja szerint sincs semmi a halál után.'" - Csak a gyakorin. A tudomány nem tudja- és nem is az a feladata, hogy ezt vizsgálja.
Ez létszemléleti kérdés.
"jelentéktelenek vagyunk" -nem vagyunk, kár hogy annak hiszed magad, te sem vagy az. Nem tudjuk, mi van az "én halála után" - hisz mindig más hal meg.
Őrizzük meg emberi méltóságunkat.
Biológiai lények vagyunk ezt kéne belátni." - Miért pont azt kéne belátni, amit szerinted be kéne látni? Miért nem inkább pont azt, amit azok állítanak, akik hisznek abban, hogy a halállal nincs vége a létnek?
"A tudomány álláspontja szerint sincs semmi a halál után." - A halál utáni élet a hit területéhez tartozik, nem pedig a tudomány területéhez. Vannak hívő tudósok is. Azért fér meg egymás mellett a tudományos életük és a hitük, mert ez két különböző terület, nem lógnak egymásba: a hit ott kezdődik, ahol a tudományos kutatás területe véget ér.
"Mert sokan félnek szembesülni az igazsággal."
Vagy éppen azzal az igazsággal, hogy van valami a halál után. Szerintem ez sokkal félelmetesebb, mint hogy nincs semmi utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!