Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért vette el mellölem az Isten?

Miért vette el mellölem az Isten?

Figyelt kérdés

Valószínű meghalt a macskám.

A napokban eltűnt, egyik nap azt álmodtam, hogy nyávog szinte már sír az erkélyemen,hogy engedjem be és felébredtem. Akkor eszméltem rá hogy baj lehet mert már 2napja nem jött haza.

Tudom van akinek csak egy állat, de nekünk családtag volt 7éves volt szinte mellete nöttem fel, az első és az utolsó háziállatom volt. Felelősséget vállaltam érte, de mégsem vigyáztam rá kellően.

Valaki a környéken mérgezi és ki lövi a macskákat.

A napokban találtam rá 4macskára különböző árkokban miközben kerestem őt és a másik macskánkat ennek 2hete.

Több környékbelivel beszéltem hetek óta eltüntek az állataik.

Egyik utcabelinek a kutyája pusztult el semmi előjel nélkül.

Az én macskám semjött haza... Már lemondtam róla, hiába keresem nincs többé.

Szinte biztos hogy nem él, mert a másik az utcáról befogadott macskánk is eltünt.

Ma azt álmodtam, hogy keresem és egy ház elötti árokba volt és ott feküdt, de felébredt.

Érzem, hogy nem él már. Nem tudom körül írni ezt az érzést, de biztosan tudom, hogy ezt csak azok és akkor érzik akiknek valoban egy komoly kötelék alakul ki a háziállatuk közt.

Miért vette el tölünk az Isten?

A legjobb barátom volt nagyon szerettük.

Rengeteg dolgon mentünk keresztül a családdal ez alatt a 7év alatt, ő kitartott melletünk és mi is mellete.

Miért kellet így elmennie?

Úgy érzem mintha egyedül maradtam volna....

Tudom, hogy ezt csak az érzi át, akinek egy kisállat nem csak állat, hanem valóban szinte már családtag.

Vajon miért pont most?

Miért így?

Hogyan tudnék 7évet csak úgy lezárni?

2019. márc. 3. 16:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Én mélyen tisztelem a veszteség érzését,mert a legnagyobb tanító,de ezzel a kérdéssel így ebben a formában vagy a vallás,vagy a tinipárkapcsolatok kategóriában a helye..
2019. márc. 3. 16:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez az élet rendje...

Őszinte részvétem.

2019. márc. 3. 19:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom nagyon :( nekem is halt meg kutyusom, de ő genetikai beteg volt.

Nem szeretnélek bántani, de ha tudtad, hogy a környéken mérgezik és kilövik az állatokat.. Akkor miért engedted ki?

2019. márc. 3. 20:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Aminek kezdete van, annak sajnos vége is van. Ez egy örökérvényű aranyszabály. Minden múlandó, még egy kisállat élete is. Nagyon sajnálom egyébként, engem a kuytáim elvesztése viselt meg nagyon, olyannyira, hogy már azért is nem megyek bele semmiféle állattartásba, mert nem akarom megint újraélni ezeket.

Sajnálom a cicádat, ha valóban nem kerül elő.

2019. márc. 3. 21:16
 5/11 anonim ***** válasza:
70%

Ne fogd Istenre mulasztásod!

Ha tudtad, veszélyes a környék, miért engedted kóborolni?

.

Szokásos emberi reakció:

- ha jó történik: ügyes. okos, aranyos vagyok;

- ha rossz: az Isten a hibás.

2019. márc. 3. 21:27
 6/11 A kérdező kommentje:

Tudjátok ő egy nagyon öntörvényű macska volt.

Minden nap kiment járta a környéket, de csak a ház körül.

Mikor haza ért a család estére, ő is haza jött minden este, bent aludt ha itthon voltunk ő is itthon volt velünk. Szóval esélyem, nem volt, hogy a házban tartsam bezárva.

Esténként, ha jöttünk haza meloból ő már várt minket a teraszunkon üldögélve.

Nagyon nyugodt, szeretre méltó és szeretet adó, okos macska volt.

Tudom, hogy ez az élet rendje, de az fáj a legjobban, hogy én hoztam haza mikor kicsi volt, ha baja volt én gondoskodtam róla, barátságos macska volt, de rajtam kívül senkiben nem bízott, és ezt számtalan alkalommal tudatta is a 7év alatt.

Nekem kellet volna mellete lenni mikor végleg itt hagy engem. Helyette kitudja hol van most, egy biztos tudom, hogy már nem él. És dühít, hogy nem védhettem meg, és ha már úgy alakult, hogy megkellet halnia nem lehettem ott mellete.

Nem így kellet volna lennie......

Igen ilyenkor elgondolkodom, hogy valoban nincs Isten... Ha va akkor Isten olyan mint a politikusok egyik kezükkel adnak, a másikkal elvesznek. :(

Minden jót nektek!

2019. márc. 3. 21:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Kérlek, olvasd végig mielőtt lepontoznál.

Nehogy egy macska halála rendítsen meg az ilyen dolgokban. Ha mégis így történik, akkor nem hittél elég erősen.

Be kell látnod, hogy mindennek megvan a rendje, valamint nem mindig az a jó, amit Te annak hiszel. (gyerekkoromban azt a példát hozták fel, mint amikor elveszed az ollót a baba kezéből - ő sír, csak azt látja hogy milyen csúnya vagy mert elvetted, holott te tudod hogy megsérülne ha játszana vele. De ő még kicsi, bárhogy magyaráznád, nem fogná fel)

Először is, ne add fel. Plakátoljatok, írjátok ki Facebookra. Hogy is próbálod lezárni, amíg él egy szikra remény?

Akárhogy is, én úgy gondolom hogy mindennek van valamilyen oka. Ha a te cicád el is távozott, hagyott benned egy mély nyomot - ki tudja, mire lesz ez hatással.

Utólag csak annyit, hogy nem gondolok erre úgy, mint egy apró veszteség. Elhiszem, hogy családtag volt neked az a cica.

Én elvesztettem egy családtagomat, édesapámat. De nem rendült meg a hitem, valamennyire talán értem is az okát.

2019. márc. 4. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

" Igen ilyenkor elgondolkodom, hogy valoban nincs Isten... "

Te valami iszonyatos lelki sivárságban szenvedhetsz. A macskád elpusztulásának okán gondolkozol el ezen, miközben az emberiség jó része háborúban, éhezésben meg mindenféle nyomorúságos körülmények között él.

2019. márc. 4. 13:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Isten van manifesztált szinten, de Mélység is van. Ez így működik.

Mindenkinek jut a szenvedésből és senki sem kerülheti el (bárhogyan is "nyaljon" bárkinek - ennyiből igazságos az ítélet).

Dolgozd fel az esetet, az idő begyógyítja a sebeket.

2019. márc. 4. 21:01
 10/11 A kérdező kommentje:

Meg egy szektas vagy eroszakos vallasos ember lerohan azzal, hogy emberek is meghalnak, illetve sivar a lelki vilagom, nem leszek ilyen finom es noies. Bar rajtuk nem segit a felvilagositas, hisz ok mar “megvilagosodtak”. Pont.

Nem az a bajom, hogy elvette az Isten az egyik biztos pontot az eletembol, mondhatni a legjobb baratomat(mert annak tekintettem) nem csak egy macskanak, hanem az a legnagyobb duhom, haragom, es indulatom oka, hogy ilyen modon.

Ilyen formaban.

Hogy napokig jartam a kornyeket sarban, vizben, arkokba bele maszva az utolso nap zapor esoben (Zalaban eso is szokott lenni) es nem talaltam meg hiaba kerestem erezve azt, hogy mar nem el, de titkon remenykedtem benne.

Majd kozel 3het mulva kiderult, hogy lemergeztek egy igy idegmereggel, vele egyutt majdnem egy tucat macskat illetve 3kutyat akinek az udvarba dobtak be a mereggel aztatott etelt. .... es itt nem er veget a problemam, nem talaltam meg a testet sem neki sem a csaladunk alltal befogadott macskanknak sem, mert az- az illeto akinek az udvaraban elpusztultak haza fele jovet az allataink, kidobta a kukaba oket mikor ratalalt csak utolag ertesult a tortentekrol, tehat mar egy szemet telepen vannak. Mint kiderult... Persze a korzeti allatorvosunk “ismeretlen” tettes ellen azert feljelentest tett.

No a tortenet itt ert veget.

Valahol valoban sivar (lett) a lelki vilagom, mert oda jutottam, hogy tobbre becsulok egy allatot mint egy embert, es jobban tisztelem egy allat rongyos eletet mint az emberet. Ugy gondolom nem veletlen!

Es hogy jon ide Isten? El lehet rajt gondolkodni... ;)

2019. márc. 6. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!