Eltűnő tárgyak?
Manó a lakásban? Elvarázsolt tárgyak?
Komolyra fordítva a szót, ma eltűnt egy kés a konyhából, amit előzőleg kétszer ejtettem le a földre, a tűzhely és a szekrény közti kb 5 centis rés közé. Mivel második alkalommal már nem volt kedvem a gravitáció tréfáját tűrni, ott hagytam az eszközt a földön, mondván, nem zavar senkit. Telt az idő, programom volt, majd pár óra távollét után hazatértem s mosogatásba fogtam, aztán később eszembe jutott a kés is. Ám mikor fel akartam venni, nem találtam sehol. Először az jutott eszembe, Bilobilt kellene szednem, majd megkérdeztem húgomat, h ő szánta-e meg az eszközt, de gondoltam, h túlságosan lusta ahhoz. A válasza 'nem' volt, így alaposabban is körülnéztem: fiókokban, földön, elmosott evőeszközök között, hűtőszekrényben a sütis tálcán... sehol nem volt semmi. Évekkel ezelőtt jártam már hasonlóan, akkor a földrajz füzetemnek kélt lába, égen s földön kerestem, azaz kerestük, végül másnap lett meg egy igencsak látható helyen.
Több, mint fél éve pedig elhunyt a nagypapám, akkor az aprópénz tűnt el az asztalról - köztudott, hogy mindig elrakta az aprót, amit talált :), de az a pénz később meglett - ugyanott, ahol hagytuk.
Feledékeny lehetek, vak, vagy szellem van a dologban?
Az "én vagyok a hülye" mindig kizárva. Mindig az a hülye aki le akar húzni a valóságba.
De persze, manó volt. Mi más?
A koboldnak kellett egy konyhakés, amit az előző lakó hátában felejtett. A kis kiskésed neki épp egy konyhakésnek felel meg.
Jó éjt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!