Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Február 19-én születtem....

Doriiisss kérdése:

Február 19-én születtem. Halak vagy vizöntők?

Figyelt kérdés
Egyik újságban hal vagyok, a másikban vízöntő. Akkor most melyik? 15:59-kor születtem egyébként.
2010. jún. 28. 20:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

nem vagy halak

vízöntő vagy!!!

ez 100%

2010. júl. 1. 16:47
 12/15 anonim válasza:

Szia!

Hidd el nekem még ha ennek ellenére sem mondom száz százalékosan, de Vízöntő vagy! :) Ugyanis én is február 19 én születtem, rengeteget kutatgattam, egy asztrológust megkérdeztem és azt mondta hogy Halak vagyok! De nem! Nem adtam fel és nem is hiába, akár az vagyok akár nem de nem tartom magam annak még ha van egy két olyan tulajdonságom is. 23:45 kor születtem.

Nos mivel nem tudok másolni google dokumentumból ezért kénytelen vagyok idegépelni: "Az asztrológia nem a valódi jegyek alapján dolgozik, hanem a tavaszponttól kezdve felosztja 12 egyenlő kiterjedésű jegyre, ez a tropikus zodiákus= 12 db 30 fokos jegy= epliptika.....

tehát az epliptikát osztja fel 30 fokos jegykre mert a 12 "teccős" :P

"..ezek a zodiákus jegyek nem egyenlő kiterjedésűek a Nap mindegyikben több illetve kevesebb időt tölt, pl a Szűzben 47 napot a Skorpióban csak 6 ot...

13 zodiákus jegy van.."

Szóval szerintem nem csak nekünk kellene kapkodnunk a fejünket hogy melyik jegy is az, ahová tartozhatunk. De szerintem ez nem befolyásol sokat az életünkön. Legalábbis ez emberfüggő. Nyíltabban vállalhatjuk fel az érzéseinket hangoztathatjuk a véleményünket és sokkal többet szórakozhatunk a mai 21. században(ezt nem csak a bulizásra értem) szóval nem jó (nagyon nem ha egy sztereotípia vagy szetereopikus jegyek alapján) ha csillagjegy alapján ítélünk hiszen nem vagyunk egyformák, bár hasonlóságok lehetnek.

2011. jan. 8. 15:01
 13/15 anonim válasza:

[link]

itt találtam rá

illetve itt [link]

2011. jan. 8. 15:12
 14/15 anonim válasza:

további cikk: gyorsan fog terjedni mostanság:

Rossz az összes horoszkóp - mikor és hol jár a Nap valójában? Nyomtatás E-mail

2011. január 26. szerda, 20:21

Sokan nem is abba a csillagjegybe tartoznának, ahova besorolták őket. Az úgynevezett precesszió miatt ugyanis már több száz éve rosszul számolják a Nap helyzetét az asztrológusok, ezért a legtöbb horoszkópot hibásan készítik el. Ezt nagyon régóta tudjuk, de az elmúlt hetekben ismét az érdeklődés középpontjába került a téma.

A horoszkópot használók egy részénél nagy vihart kavart egy január 14-én közölt cikk, amely az amerikai Startribune napilapban jelent meg. A lap munkatársai általános csillagászati témákról érdeklődtek a Minnesotai Planetárium Társaság tagjainál, akik azt is megemlítették, hogy a horoszkópokat régóta hibásan készítik. Ez gyorsan terjedt az interneten, hamarosan az MSNBC.com és a Time magazin is közölte a régóta ismert, de a sokak számára újdonságként ható és meglepő információt. A lényeg, hogy sokan nem is abba a csillagjegybe tartoznának, ahova besorolták őket.

A horoszkópokat az asztrológiában a fontosnak tekintett égitestek (Nap, Hold, bolygók) egyszerűsített feltüntetésére használják egy személy születésének időpontjában. A születési dátum alapján a horoszkópok segítségével következtetéseket vonnak le az illető sorsára, jellemére, tulajdonságaira vonatkozóan.

A horoszkópok készítésénél a Nap helyzetének kiszámítása a probléma. Az úgynevezett precesszió miatt ugyanis már több száz éve rosszul számolják a Nap helyzetét az asztrológusok, ezért a legtöbb horoszkópot hibásan készítik. A precesszió elsősorban a Hold és a Nap gravitációs hatása miatt lép fel, ami a kissé lapult, nem tökéletesen gömb alakú Föld mozgását befolyásolja. A precesszió következtében bolygónk forgástengelyének térbeli iránya lassan változik, egy kúppalást mentén körbejár - ettől pedig a tavaszpont helyzete fokozatosan eltolódik. A tavaszpont az a látszólagos égi pont, amerre csillagunk a Nap a tavaszi napéjegyenlőség idején mutatkozik. Ez a precesszió miatt évente 50 ívmásodpercet elmozdul, és közel 26 ezer év alatt tesz meg egy teljes kört az égen. A precesszió jelenségét Hipparchos görög csillagász fedezte fel, még időszámításunk előtt 130 körül.

Az asztrológia tanainak elterjedése idején, időszámításunk előtt közel háromezer évvel a tavaszpont még a Bika csillagképben volt. A fent leírt precesszió miatt ma már a Halak és a Vízöntő határvidékén jár - azonban az asztrológiában ma is a Bika melletti Kos (Aries) csillagképbe rakják. (A Kos csillagképet egyébként a görögök alkották meg, a korábban nagyobb Bika területén létrehozva egy új csillagképet).

A precesszió miatt fellépő, régóta ismert hibára mutatott rá a fent említett újságcikk is, leírva, hogy az asztrológiában használt állatövi jegyek már elszakadtak valódi a csillagképektől és a Nap látszólagos égi helyzetétől. Csillagunk jelenlegi égi mozgása alapján az alábbi táblázat mutatja meg, hogy a Nap közelítőleg mikor és melyik csillagképben mutatkozik látszólag az égen:

* Bak (Capricornus): január 20. - február 16.

* Vízöntő (Aquarius): február 16. - március 11.

* Halak (Pisces): március 11. - április 18.

* Kos (Aries): április 18. - május 13.

* Bika (Taurus): május 13. - június 21.

* Ikrek (Gemini): június 21. - július 20.

* Rák (Cancer): július 20. - augusztus 10.

* Oroszlán (Leo): augusztus 10. - szeptember 16.

* Szűz (Virgo): szeptember 16. - október 30.

* Mérleg (Libra): október 30. - november 23.

* Skorpió (Scorpio): november 23-29.

* Kígyótartó (Ophiuchus): november 29. - december 17.

* Nyilas (Sagittarius): december 17. - január 20.

Mint látható, a fenti adatok nem csak eltérnek az asztrológiában leggyakrabban használtaktól, de nem is tizenkettő, hanem tizenhárom csillagkép olvasható itt. Ennek oka, hogy Napunk látszólagos éves égi járása során a Skorpió és a Nyilas között a Kígyótartó csillagképen is áthalad. Mindezekről azonban a legtöbb horoszkóp készítésénél megfeledkeznek.

Az asztrológia nem tudomány. Bár a csillagászattal együtt indult fejlődésnek, attól régóta különvált. A csillagászat sokat fejlődött az elmúlt évszázadokban, több korábbi elmélete átalakult, és ma is fejlődik. Gyakori érv az asztrológia oldaláról, hogy a természettudomány még nem ismeri az egész Világegyetemet, nem tudhatja biztosan, működnek-e a horoszkópok - azonban ez nem jelenti azt, hogy igazolás nélküli állításokat is el kell hinni az ismeretlenről. Aki jóslást kér, nyilván hisz benne. A horoszkópokban lehet hinni, ha valakinek ez segítséget, biztonságérzetet nyújt. Azonban hiba, ha úgy gondoljuk, a horoszkópok készítése tudományos módszeren alapul, vagy kísérletek igazolják előrejelzéseiket.

na hajrá

2011. jan. 27. 01:46
 15/15 Icc válasza:

Szia,

én is feb.19-én születtem 0:30 tájt és noha állították már hogy Vízöntő vagyok, egy asztrológus beigazolta amit tönnyire én magam is érzek: Halak a Nap-jegyem.

2011. febr. 2. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!