Milyen lehet az igazi világ?
Figyelt kérdés
Már biztosra tudjuk hogy a világunk nem létezik,csak a kérdés hogy mi kelti bennünk azt az illúziót hogy létezik anyag, testünk stb? Miért hisszük még is ezt,amikor sak tudatok vagyunk?2018. szept. 11. 16:28
11/31 anonim válasza:
Attól, hogy tévképzeteid vannak a narkótól, még nincs jogod mást tudatlannak nevezni.
13/31 anonim válasza:
Szerintem nincs olyan, hogy "igazi világ", és nem igazi, minden dimenzió igazi. A mi 3 dimenziós világunkban nem tudjuk felfogni ésszel, hogy van több is, van más fajta létezés is.
14/31 anonim válasza:
Ha tudnád milyen akkor nem gondolnád arról is azt, hogy nem igazi?
16/31 A kérdező kommentje:
Ezt nem én találtam ki hanem mindenhol ezt olvasni,hogy nem létezik stb elmenkben van,tudatunk irányítja emiatt érdekelt hogy akkor mi miatt érzem valósnak meg is? :D
2018. szept. 11. 20:56
17/31 anonim válasza:
Az azonosulás miatt érzed valósnak. Úgy mint mikor alszol, többnyire azonosulsz az álombeli személlyel, ha azt álmodod, hogy meg akarnak ölni menekülsz. Amikor tudatában vagy az álomnak, akkor nem azonosulsz, tudod, hogy az álmodó vagy és nem az álomalak és attól még az álom éppúgy ott van. Ha megtörténik veled a nagy felébredés és megtapasztalod mindazt amit összeolvasgattál még mindig ugyanúgy ott lesz a folyamatosan változó fizikai valóság (csak nem fog megérinteni mert nem fogsz a testeddel és a gondolataiddal azonosulni)
18/31 A kérdező kommentje:
És te aki felébredtél,hogy éled az életed?
Csak kíváncsi lennék aki "felébredt" az miként él másként :D
2018. szept. 11. 22:33
19/31 anonim válasza:
Én jobban átlátom a dolgokat mint azelőtt.Csakhogy amikor leválsz arról a gondolataid formálta valakiről, akit magadnak gondoltál,az elme utánad kap, hiszen az a célja hogy lekössön, természete hogy a világot fekete/fehérnek láttassa.
Vissza szeretne húzni az anyagi világba.Az elme annál durvábban próbál visszahúzni, minél inkább kiemelkedtél az anyagi világból.
Én sportolok hogy ezzel is kevesebb teret adjak a felesleges és hamis gondolatoknak.
A "jó" része ennek az amikor tapasztalatokat kapok odafentről.Meg amikor látom kiben mi van és mégsem kezdek el itélkezni,és a legjobb amikor meditatív állapotban végigbiciklizek a városon.
20/31 anonim válasza:
Mindenhol ezt olvasni?? Én pl. nem olvasom ezt mindenhol. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!