Megölhetünk bűntetlenül egy állatot? Dönthetünk mások halála felett? Kimondhatunk halálos ítéletet?
Irigylem azokat, akiknek az a legnagyobb problémájuk, hogy moralizálnak, vajon etikus-e állatot ölni
Kérdezőkém, az ökoszisztéma és a tápláléklánc már ősidők óta így működött...vannak a lebontók, vannak a növényevők, vannak az állatevők és vannak a csúcsragadozók. Ez az általános iskola 3.a anyag. Egy jól működő ökoszisztémában szükség van növényevőkre is, és ragadozókra is, így marad fenn az egyensúly. Az ember mindenevő, tehát ugyanúgy megvan neki is a helye. Alapból úgy maradt fenn az emberi faj az ősidőkben, hogy barlangimedvét és mamutot bunkózott le, hol ismerte még akkor a földművelést? Vadászott, halászott és gyűjtögetett.
#9 attól hogy te nem eszel állatot, még ugyanúgy fogják őket feldolgozni. Rengeteg állatnak nincs is más haszna, mint a húsa, említették a disznót például. Semmivel se alábbvaló dolog disznót enni, mint amikor a szavannán az oroszlán elkapja és megöli az antilopot, csak ez intézményesítve van. De nekem aztán mindegy, majd ha előjönnek a hiánybetegségeid, át fogod te ezt gondolni még.
#12 a második világháború környékén valóban eltűnt sok betegség, amit a hús okozott, de ugyanannyi meg is jelent, amit pl. a fehérjehiány, vagy a zsírban oldódó vitaminok hiánya okozott, eredő = 0.
Nem kényszer a napi szintű húsevés és főleg nem beteges, az ember mindenevő, arra van kalibrálva, hogy húst is egyen. Még a legtöbb diéta is tartalmaz valamennyi húst.
#17 a vágóhídon meg az ilyen üzemekben senki nem kedvtelésből öl. Hanem mert a hús is része az élelmiszeriparnak! A halász se poénból fut ki a tengerre mínusz fokokban, dühöngő viharban, hanem hogy élelmet szerezzen!
Ja és lehet engem is lepontozni a sutyerákoknak, szeretem látni ha igazam van, beismerni úgyse fogjátok, mert az ugye derogál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!