Megölhetünk bűntetlenül egy állatot? Dönthetünk mások halála felett? Kimondhatunk halálos ítéletet?
Attól függ. A haszonállat pl. ezért lett kitenyésztve, a disznó, amíg él, semmire se való, halála után van haszna. Az elaltatás akkor lehet indokolt, ha egy állat már nagyon a végét járja, és nincs értelme a szenvedését meghosszabbítani...sajnos én is jártam így, cicával, meg is sirattam.
Aki viszont úgy öli le a túlszaporulatot, hogy meg se próbál más megoldást találni, az egy legutolsó szrházi gennybánya alak, őt kéne fellógatni jó magasra.
Jogunk az soha nincs! Lehetőségünk az van. Ez a szabad akarat!
Viszont a tetteinknek következményei vannak! Csinálj azt, amit akarsz, a tetteidért te fogsz felelni!
Biztos, hogy visszahatása lesz!
A természetben létezik olyan, hogy tápláléklánc. Megölhet-e büntetlenül pl. egy tigris egy gazellát? Ha nem teszi meg, éhenhal - a tigris nem legelhet. Lehetnek eltérő álláspontok, hogy az ember milyen táplálkozású. Szerintem vegyes, kell húst is ennie - gyerekkorban főleg. A vegák -akik akármilyen okból nem esznek húst- létjogosultságát is elismerem. De éntőlem nem vitathatja el a húsevést.
A húsnemű táplálékhoz jutás során viszont a lehető leghumánusabban illik eljárni. A szükségesnél jobban ne szenvedjen az állat, se nevelése, tartása, se leölése során.
A szórakozásból, kínzásból elkövetett állatölést ellenzem, az orvosi javaslatra történő elaltatást elfogadom. A túlságosan szaporodó állatok átgondolt "ritkítását" elfogadom, az egyensúlyt nem szabad hagyni felborulni, viszont a lehető leggondosabban kell eljárni.
Kb. ennyi.
" ezért lett kitenyésztve, a disznó, amíg él, semmire se való, halála után van haszna. "
De Te (vagy megbízottad) csinálod a tenyésztést ha nem tenyészted, nem csinálsz te szerinted "semmire se való" állatot és akkor nem kell megölni.
A disznó legalább olyan okos, mint a kutya. Egyszer volt kismalacunk, mamám cumiztatta és kétszer mondtam el neki, hogy ülsz és gyere ide, és azonnal tudta, épp mint a 6-7 hetes kiskutyák.
Egy ismerősöm mesélte, hogy valamiért bent neveltek kismalacokat, biztos árvák voltak, aztán nagykorukban kitették őket az ólba, fellocsolták nekik a nagy melegben a földet, a disznók meg irtóztak a sártól és víztől, nem akartak sarasak lenni.
Láttam már vágóhídon szenvedő disznó arcát, semmivel sem volt kevesebb szenvedés a szemében, mint egy emberében lenne.
Én kiszálltam ebből. Nem érdekelnek érvek, nincs kedvem már megenni más állatot:( 2 éve nem eszek húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!