A vipassana meditáció hogy működik?
Figyelt kérdés
Mi a kivitelezés módja pontosan?2018. aug. 20. 12:54
1/4 anonim válasza:
Elmész, megtanulod, gyakorlod -így működik.
Ideírom, elolvasod, nem gyakorlod- így nem működik.
Szívesen!
A kivitelezés a tanár instrukcióinak követésén alapuló gyakorlás. Pontosan azt kell csinálnod, amit az oktató megtanít és visszaellenőriz.
Szívesen!
---
Te komolyan azt gondolod, hogy meditálni meg lehet tanulni a neten keresztül...?
2/4 anonim válasza:
Találtam egy jó leírást neked: [link]
Ha ez alapján csinálod, akkor nagy baj nem lehet. Ha részletesebben akarod elsajátítani, és egy kis plusszt is akarsz, akkor olvasd el ezt a könyvet:
William Hart: Az élet művészete - Vipasszaná meditáció S.N. Goenka tanítása szerint
Én elolvastam és nagyon jó könyv, ezt bátran ajánlom a figyelmedbe!
3/4 Komplikato válasza:
A könyvből tényleg nem lehet megtanulni csak úgy. Eljutsz az alapvetés légzésik és jó esetben legalább azt nem rosszul tanulod meg vagy a testtartást. Egy 10 napos elvonuláson elég jól meglehet tanulni, de az elég sokba kerűl. Másrészt meg láttam már erős férfi embereket sírva hazameenekülni 2-3 nap után. Nem mindenkinek való. A hivatalos oldalukon szerintem találsz olyan helyeket, ahol alkalmanként ilyen 1-2 napos meditációkat tartanak. Ott azért oktató instrukciójával meg lehet tanulni az alapokat. A hosszabb elvonuláson viszont kissé részletesen bele tudnak menni, mert egy csomó dolgot nem lehet előre elmagyarázni, csak ha már túl vagy rajta, akkor tudják neked értelmezni. A meditáció célja pedig részben az, hogy itt és most legyél, másrészt a teljes semlegesség állapotának gyakorlása. Aki elég sokáig csinálja, az megtanulhatja, hogy a nap minden másodpercében fenntartsa a meditáció állapotát és célját.
4/4 anonim válasza:
Utolsó, helyesbítenék: a 10 napos elvonulás teljesen ingyenes, adományalapon működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!