Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Minden okkal történik? Előre...

Minden okkal történik? Előre meg van írva a sorsunk? Vagy mi magunk irányítunk?

Figyelt kérdés
Ki mit gondol erről, melyikben hisz és miért?
2018. júl. 20. 02:49
1 2
 1/13 anonim válasza:
Nincs megírva, nem véletlenül nem látunk a jövőbe. Részben mi irányítjuk a saját életünket, részben külső körülmények, de a felelősség saját magunkról való teljes elhárításának érzem azt, ha valaki az előre elrendelt sorsa hivatkozik.
2018. júl. 20. 04:37
 2/13 anonim ***** válasza:
Nincs előre megírt sors, és a legtöbb ember nem irwnyítja a saját életét. Mások, dominánsabb emberek irányítják őket. Én pl tudom a magamét irányítani úgy, hogy nem irányítok mást közben (nem tudok róla). Talán ez a legrittkább
2018. júl. 20. 06:48
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
nem egy sorsod van hanem öt. Van választás és váltás köztük.
2018. júl. 20. 10:52
 4/13 anonim ***** válasza:
mi az az 5?
2018. júl. 20. 13:30
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
Én abban hiszek, hogy az univerzális én magára öltötte a személyes énem szerepét, és eljátsza személyem szerepét - az életemet. Az életem egy mozfilmhez hasonló - ahogy a filmszínész se lelépni nem tud a vászonról, se mást csinálni, mint ami a filmre rögzítve lett, úgy én se tudok mást csinálni, mint ami az életemben meghatározott, vagyis, lehet úgy fogalmazni, hogy a sorsom előre meg van írva. Azonban nincs olyan tőlem különböző valaki, aki a sorsomat írta volna. A szerep írója is Én vagyok, és a szerep eljátszója is én vagyok. Mindez akkor fog hitből tudássá válni, ha tudni fogom, hogy "ki vagyok én?"
2018. júl. 20. 14:55
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
Miért hiszitek, hogy e kettő kizárja egymást?
2018. júl. 20. 15:06
 7/13 anonim ***** válasza:

Én már magam irányítom a sorsomat, de másoké lehet meg van írva. Pl. a párom, már látom előre, hogy tönkre teszi magát.

Neki ez a sors van megírva! Én viszont szabad vagyok és boldog. Ezen viszont senki és semmi nem fog tudni változtatni!

2018. júl. 20. 15:56
 8/13 anonim ***** válasza:
68%
Egyikben sem hiszek. Bizonyos fokig alakíthatjuk a sorsunkat, de az tulzas, hogy mi irányítunk.
2018. júl. 20. 22:09
 9/13 anonim ***** válasza:
83%
"Előre meg van írva a sorsunk?": én ebben hiszek, de szerintem van lehetőség arra, hogy mi magunk is beleszóljunk, irányítsuk valahogyan azt. Erre sajnos még nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehetséges ez.
2018. júl. 20. 23:06
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

A sors irányításával talán éppen az a legnagyobb probléma, hogy amikor azt hiszed, hogy te irányítod azt, akkor éppen az irányít téged. Igazából elenyésző számú döntés irányítja az életutadat. Vannak fontosabb csomópontok, majd azokon a vonalakon belül haladsz, a további döntéseid nem kerülnek ezek határain kívül. Mondjuk lehet ez a korábban kérdezett 5.

A sorsban semmi mágikus nincsen, csak törvényszerűségek. Alapvető törvények, amik viszont a jelenlegi szellemi kapacitásunkkal mérve rendkívül összetettek, ezért nem kiszámíthatóak mesterségesen. Amikor azzá válnak majd, az egyszerre lesz áldás, és egy jókora pofon. Ad egy újabb irányítási lehetőséget, összetör még egy álomvilágot, és felvet ismét egyet a soha véget nem érő kérdések közül, amik sajnos valószínűleg a válaszokkal együtt végesek.

2018. júl. 20. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!