Hova kerülünk ha meg halunk?
“Háromszor voltam odaát.”
Ha tényleg teljesen odaát lettél volna akkor már nem irogatnál ide. Te csak max megközelítetted amikor még az agy valamennyire működik, és külső ingerek hiányában elkezd hallucinálni mindenfélét. Ugyanez történik teljesen ingermentes környezetben is. Kérj látogatást a Műegyetem Akusztikai Laboratóriumába, ott van egy szupercsendes szoba, és totál sötétet is lehet csinálni. Ha szeretnéd átélni a menyországot vagy a poklot (tudatalatti tartalmaid és pillanatnyi hangulatodtól függően) akkor ülj be egy ideig. Asszem 45 perc körül volt a rekord amit valaha valaki kibírt odabent. (utána ordítva szoktak kimenekülni)
Már pár perc után át fogod élni azt amit 3x átéltél “odaát”.
Hasonló élményeket amúgy egyes drogokkal is előállíthatsz magadnak, de azok illegálisak és kiszámíthatatlanok. Ha komolyan durván meditálsz, azzal is reprodukálhatod, ill holotropikus légzéssel is lehetséges ilyesmit elérni ritkán.
Fura dolgokra képes az agy a határhelyzetekben, de ez attól még hallucináció. Ha leáll akkor vége. Attól még persze valóságosnak éled meg a haluci-poklot meg haluci-menyországot, de ha tudatos maradsz és tudod h mi történik akkor nem “égsz el a pokol tüzén”. (mint a tudatos álom) Ezért (is) érdemes már most elkezdeni a tudatosság növelésével, meditálással foglalkozni mert ezzel mindenkinek szembe kell néznie legalább egyszer ;)
Huh, mennyi fogalmatlanság, félinformáció van itt. Kérem, a Biblia semmit nem állít arról, hogy mi lesz, ha meghalunk. Pontosabban: rengeteg, egymásnak részben ellentmondó dolgot állít. Természetesen ha nem "a Bibliáról", hanem Jézus példabeszédeiről és a keresztények által tényként elfogadott kereszthaláláról, feltámadásáról van szó, akkor már egyértelműbbnek tűnik a kép. De még ott is van egy csomó megválaszolatlan kérdés - pl. a feltámadás mindenkinél úgy fog lebonyolódni, ahogy Jézusnál? Ő átlényegült testben (amely magán viseli a szegek nyomait) még pár hétig járt a földön a feltámadása után, aztán felment a mennyekbe (na, ezt is hogyan kellene elképzelnünk?). Rajta kívül még egy vagy két személy, Illés próféta az Ószövetségben, illetve a katolikus hit szerint Szűz Mária került még fizikailag fel valami mennyországba, de ők már nem maguk mentek, hanem "felvették" őket.
De a kérdés ennél jóval elemibb szinten homályos. Arra a filozófiai dilemmára vezet vissza, hogy kik vagyunk mi? Úgy értem, "ki" az, aki valahova kerül a halál után? Mi az ember?
Van, aki szerint puszta test, ez esetben természetesen a búcsúztatás módja dönti el, hogy hova kerül: eltemetik, vagy kremálják és urnába teszik, vagy kremálják és szétszórják, na persze, ha egyáltalán megtalálják a holttestét, mert van, aki a tenger fenekére kerül, ha meghalt. (Vö. Dr. House vagy Karl Marx.)
Van, aki szerint az ember test és lélek, ezen belül is van, aki egyszeri életben és a lélek örökkévalóságában hisz, és van, aki azt mondja, a lélek testről testre vándorol, míg a számtalan élet során megtisztulva el nem jut a nirvánába, ahol feloldódik a lelkek összességében. (Ez persze durva általánosítás, de már így is túl hosszú lesz a válasz.)
Van, aki szerint pedig az ember test (görögül füszisz) - lélek (psziché) - szellem (pneuma) hármassága. Náluk általában az isteni teremtésű szellem az, amelynek örök élete van, a lélek pedig kapcsolódik a testhez, így örökkévalósága kérdéses.
Én egyébként az első verzióra szavazok. A halál után irány a föld és a kukacok. De nem kell megijedni, ott végre nyugi van.
A test a földbe, a lélek az Akasába, a szellem a köztes létbe.
Következő életünk előző életeink és mostani életünk során elkövetett és el nem követett cselekedeteinktől gügg.
József Atilla: "Miért legyek tiszességes? Kiterítenek úgyis. Miért ne legyek tisztességes? Kiterítenek úgyis."
...és tényleg kiterítették...tudta előre. Nemzetünk igaz nagyjai a példaképek. Tanuljunk tőlük...viselkedést.
Ha nyugodtan fekszünk a deszkán, amikor eljön az idő, és tiszta a lelkiismeretünk, nagy baj nem lehet.
De addig van még egy kis feladat..!..
Ez az egyetlen biztos lehetőség és korrekt válasz, hogy mi lesz velünk a halálunk után:
János 14 1„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. 2Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? 3És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. 4Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat.” 5Tamás erre így szólt hozzá: „Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?” 6Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”
János 11, 21”Márta ekkor így szólt Jézushoz: „Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. 22De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked az Isten.” 23Jézus ezt mondta neki: „Feltámad a testvéred!” 24Márta így válaszolt: „Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon.” 25Jézus ekkor ezt mondta neki: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; 26és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?” 27Márta így felelt: „Igen, Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, akinek el kell jönnie a világba.”
János 3, 16 „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 17Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. 18Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
János 3, 35Az Atya szereti a Fiút, és kezébe adott mindent. 36Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta.”
1 Korintus 15, 12Ha pedig Krisztusról azt hirdetjük, hogy feltámadt a halottak közül, hogyan mondhatják közületek némelyek, hogy nincs halottak feltámadása? 13Hiszen ha nincs a halottak feltámadása, akkor Krisztus sem támadt fel. 14Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, de hiábavaló a ti hitetek is. 20Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje.”
Magyarázat: Az ördög azt akarja elérni, hogy ne higgy Krisztusnak a Bibliában leírt, tényekkel alátámasztott, a tudósok által is történelmi tényként elfogadott feltámadásában és ezzel a saját feltámadásodban se, azért hogy Téged is pokolra juttasson. Jézus pedig az ellenkezőjét akarja, azt, hogy minden ember üdvözüljön és Vele lehessen a halál átmeneti állapota után az örökkévalóságban. Melyik a szimpatikusabb folytatás? Még itt a Földön el kell döntened, utána már nincs lehetőség. Ezt mondja Isten: 5 Mózes, 30, 19: „Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, hogy előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!” Tamás bátya
26-os:
"Krisztusnak a Bibliában leírt, tényekkel alátámasztott, a tudósok által is történelmi tényként elfogadott feltámadásában"
Kérlek mutass nekem egyetlen tudóst, aki történelmi tényként kezeli Jézus feltámadását.
Ezt a bődületes baromságot!
Még hogy történelmi tény jézus feltámadása?
Élete igen. De halandó volt. Azóta sem találkozott vele senki.
27-esnek és 28-asnak és azoknak, akik nem hisznek a feltámadásban:
A kereszténységről, a Biblia megbízhatóságáról, hitelességéről és a feltámadás objektív tényéről rengeteg szakember (történész, régész, nyelvész, geológus, geográfus, biológus, csillagász, teológus, társadalom kutató, pszichológus stb. stb.) ír a kutatásaikat összegző művekben. Ízelítőül itt van egy pár:
1. Bruce F. F. Az Újszövetség megbízhatósága, Ev. Kiadó Budapest
2. Craig W.L. Feltámadt-e Jézus a halálból? Zondervan Publishing House, 1995,
3. Geisler N.L. A feltámadeásról, Nashville, 1989, 36.
4. Smith Wilbur: Tudósok és a feltámadás – Christianity Today, 1957,
5. Smith Wilbur: Álljatok meg tehát! Grand Rapids, BBH Kiadó,
6. Craig W.L. Tudjuk meg az igazságot a feltámadásról! Ann Arbor, Mich, SB Kiadó, 1988,
7. Milligan W. Urunk feltámadása, New York, Macmillan Co, 1927,
8. Sparrow-Simpson W.J. A feltámadás és a keresztyén hit, UPH Kiadó, 1968,
9.) Harnack A. A feltámadás evidenciája. Keresztyén Ismeretterjesztő Társaság, London,1906,
10. Geisler Norman Bevezetés a Bibliába, Moody Press
11. Warwick J Történelem és kereszténység IVP Kiadó
12.McDowell: Bizonyítékok a keresztyén hit mellett, KIA, Budapest, 2004,
13.Stoner P: A tudomány állításai Moody Press
14.Stott J. R.W. A keresztyénség alapjai IVP Kiadó
15. Griffith T. A keresztyénség maga Krisztus és még sok-sok ezer és ezer kiadvány a témakörben.
Kedves embertestvéreim! Persze nem lenne szükség egyetlen ilyen szakkönyvre se, ha az emberiségnek nem tompult volna el a 6. érzéke, ami a láthatatlan világgal tartja a kapcsolatot: ez az érzék a hit. Sajnos az ördög szorgalmasan és eredményesen munkálkodik és a célja az, hogy eltérítsen benneteket Istentől, és így elkárhozzatok. Miután nem hisztek, engedjétek meg, hogy imádkozzak a lelki megmenekülésetekért, vagyis az Üdvösségetekért. Nektek valóban nem a tudósok, szakemberek véleményére van szükségetek, hanem hitre és imára. Hitet csak Isten tud ajándékozni,én nem, ezért én csak imádkozni tudok értetek. Kívánom, hogy szakkönyvek nélkül, egyedül Isten irgalmából a Szentírás megszólaljon számotokra, és újjászülethessetek! Bár némelyek közületek csúnyán és udvariatlanul fogalmaznak, azért mégis kérem Jézus Krisztust, hogy könyörüljön rajtatok, hogy addig, amíg utolsót dobban a szívetek, megtérhessetek és Istenhitre jussatok! Sok szeretettel: Tamás bátya
Ez a Jézusos duma is nekem összeáll ha úgy látom hogy egyetlen nagy Élet van, és ha felismered hogy nem egy különálló lény vagy hanem az egyetlen Lény része, mint a testnek egy sejtje, akkor nincs halál számodra mert hiába hal meg a “sejt”, attól még a “test” él tovább.
Valójában mindannyian 4.5 milliárd évesek vagyunk mert minden egyes sejt a Földön abból az első sejtből osztódott, és mivel minden sejt csak osztódott (kivéve az ivaros szaporodásúak de ott is a valaha egy sejt csak újra összeolvad) ezért mindenkinek a sejtje 4.5 milliárd éves, csak épp különállónak kinéző formákba összetömörülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!