Honnan lehet tudni, hogy a Föld kering a Nap körül?
Igazság szerint csak azt szeretném tudni, hogy a sok ezotériaval elhülyített ember tudja - e a választ? Az asztrológusoknak kéne tudniuk.
Amúgy szerintem ez a Lapos Föld dolog is egy kísérlet: meg tudja - e cáfolni egy átlagember IQ - ból, vagy megeszi. Ezért is neveznek minden linket csalásnak, minden űrfelvételt hamisnak.
Hányan tudjuk, tudják csípőből mecáfolni?

Az volt a kedvencem, amikor kiírták facséra(vagy valami hasonló médiafelületre)
"The Flat Earth Community has members all around the globe"
12.
Nem rossz. Használni fogom ezt az idézetet.

15.
De. Más kérdés, hogy te nem tudod. Bizonyítani lehet szabad szemes megfigyeléssel.
Hogyan? A régiek rájöttek. Ki tudja?

Szabad szemes megfigyelésnél ott van még a kinyújtott kéz, mint szögmérő.
Kell még 12 papírlap, íróeszköz, és zseblámpa, vagy mécses . 12 agyagtábla is megteszi, ha autentikusan akarod csinálni.
Persze kell egy jó megfigyelő hely is ami nem fényszennyezett.
Ha van egy órád is már hatalmas előnyben vagy az ókoriakhoz képest.
HakapesziM! Lelőhetem a poént, vagy gondolkodjanak még a többiek?
1 éves megfigyelés sorozattal bizonyítható a Föld nap körüli keringése.
Persze ez a lapos fejű, lapos Föld hívőknek túl bonyolult, és kitalálnának valami szájuk ízének megfelelő magyarázatot.
17.
Végre az első, az év, egy év a kulcsszó. Abban bíztam, talán az asztrológusok tudják, nekik tudniuk kéne.
Bár ők nem foglalkoznak tudományokkal....
18.
Ja és igen. Bár a hátterét, okát tudom, de jó lenne tudni, milyen is a gyakorlati menete a megfigyelésnek. Hogy bárki utánajárhasson.
És miért is fontos ez? Mert ha laposföldes "elméletet" vesszük, ahol a Föld - korong felett kering a Nap körbe - körbe, bizonyítható, hogy a Nap mozgása nem ilyen.
Persze erre mondhatnák, na jó, mondjuk akkor tényleg a Föld kering a Nap körül. De ez sem megy, mert akkor lenne olyan időszak, amikor az egész lakott Földön egyszerre lenne sötét, És ilyen nincs.
Magyarul: ha a Föld a Nap körül kering, akkor a Lapos Föld modell nem jó. És igazolható, hogy a Nap körül kering. Igazolható, hogy éves látszólagos pályája van a Napnak.
Persze másképp is igazolható, hogy gömbölyű a Föld, de azt majd más kérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!