Honnan lehet tudni, hogy a Föld kering a Nap körül?

Az iskolában és mindenhol ezt hazudják.
A nap is csak egy optikai csalódás mint a gömb alakú föld.
Ha felnézel az égre, csak lapos korongokat vagy pontokat látsz.
Ha megnézel egy fényképet vagy videót a monitorodon, az is lapos. 2 dimenziós, nincs vastagsága. Nem dudorodik ki a monitor.
Tehát az összes bizonyiték amikkel jönnek a gömbölyű föld hivők, mind minket bizonyit. Mert az összes bizonyiték lapos.
(Nem tudom honnan szedtem össze ennyi baromságot, de jól esett a trollkodás. D::D)

A legjobb bizonyíték a laposföld megcáfolására:
Én, és megannyi marhaállat, akik voltak fiatalok, még mindig itt vagyunk. Ahányszor és amennyire beb@$ztam anno, egy lapos földről már rég leesten volna a g3c1be. Hopp, és a lapos föld megcáfolva

3.
Nem. Be lehet bizonyítani szabad szemes megfigyelésekkel, hogy a Föld kering a Nap körül. A régi népeknek már sikerült - hogyan?
Ki tudja, honnan lehet ezt látni?

Dehogynem. Ha kiállsz a mezőre, és egész nap lesed az eget, akkor jól láthatod, hogy a Nap felkel Keleten, majd lenyugszik Nyugaton, és ezalatt egy szép ívet ír le az égbolton.
Tehát alkonyatkor határozottan nem azon a helyen van, ahol hajnalban hagytuk.

Úgy vélem ez lényeges kérdés. A Nap nem keringhet a korong Föld felett. Nem kerülhet "korong" alá. Hiszen akkor lenne időszak mikor minden országban sötét lenne. Ilyen nincs.
A Föld kering a Nap körül. Ez igazolható. Nos, hogyan?

3-as vagyok, amúgy az az egyik legalapvetőbb példa arra, hogy a Föld gömbölyű, hogy megfigyelünk a kikötőből egy közeledő hajót.
Először az árbóc (most már ez a helyes, nem az árboc, ami fura) tetejét látni, aztán a vitorlát, végül megpillantjuk az egész hajót.
Ha lapos lenne a Föld, akkor rögtön az egész hajót látnánk.
Ha jó rálátásunk van a vízre, akkor azt is láthatjuk, ahogy a horizont "meghajlik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!