Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnan lehet tudni, hogy a...

Honnan lehet tudni, hogy a Föld kering a Nap körül?

Figyelt kérdés
Kísérlet. Ki tudja a választ? Azt állítom, ezt szabad szemes megfigyelésekkel igazolni lehet - fricska a Lapos Földes ökröknek.

2018. jún. 9. 21:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
54%

Az iskolában és mindenhol ezt hazudják.

A nap is csak egy optikai csalódás mint a gömb alakú föld.

Ha felnézel az égre, csak lapos korongokat vagy pontokat látsz.

Ha megnézel egy fényképet vagy videót a monitorodon, az is lapos. 2 dimenziós, nincs vastagsága. Nem dudorodik ki a monitor.

Tehát az összes bizonyiték amikkel jönnek a gömbölyű föld hivők, mind minket bizonyit. Mert az összes bizonyiték lapos.

(Nem tudom honnan szedtem össze ennyi baromságot, de jól esett a trollkodás. D::D)

2018. jún. 9. 22:05
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb bizonyíték a laposföld megcáfolására:

Én, és megannyi marhaállat, akik voltak fiatalok, még mindig itt vagyunk. Ahányszor és amennyire beb@$ztam anno, egy lapos földről már rég leesten volna a g3c1be. Hopp, és a lapos föld megcáfolva

2018. jún. 9. 23:06
 3/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem,nem, a Nap kering a Föld körül.
2018. jún. 9. 23:48
 4/19 A kérdező kommentje:

3.

Nem. Be lehet bizonyítani szabad szemes megfigyelésekkel, hogy a Föld kering a Nap körül. A régi népeknek már sikerült - hogyan?

Ki tudja, honnan lehet ezt látni?

2018. jún. 10. 17:53
 5/19 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
2018. jún. 10. 18:38
 6/19 anonim ***** válasza:

Dehogynem. Ha kiállsz a mezőre, és egész nap lesed az eget, akkor jól láthatod, hogy a Nap felkel Keleten, majd lenyugszik Nyugaton, és ezalatt egy szép ívet ír le az égbolton.

Tehát alkonyatkor határozottan nem azon a helyen van, ahol hajnalban hagytuk.

2018. jún. 10. 18:51
 7/19 anonim ***** válasza:
(nem tudom miért írtam nagybetűkkel az égtájakat)
2018. jún. 10. 18:52
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Sajnos elolvastam a magyar "Laposföld mozgalom" vezetőivel készült interjút és leállt tőle az agyműködésem.
2018. jún. 10. 23:45
 9/19 A kérdező kommentje:

Úgy vélem ez lényeges kérdés. A Nap nem keringhet a korong Föld felett. Nem kerülhet "korong" alá. Hiszen akkor lenne időszak mikor minden országban sötét lenne. Ilyen nincs.

A Föld kering a Nap körül. Ez igazolható. Nos, hogyan?

2018. jún. 11. 10:37
 10/19 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, amúgy az az egyik legalapvetőbb példa arra, hogy a Föld gömbölyű, hogy megfigyelünk a kikötőből egy közeledő hajót.

Először az árbóc (most már ez a helyes, nem az árboc, ami fura) tetejét látni, aztán a vitorlát, végül megpillantjuk az egész hajót.

Ha lapos lenne a Föld, akkor rögtön az egész hajót látnánk.

Ha jó rálátásunk van a vízre, akkor azt is láthatjuk, ahogy a horizont "meghajlik".

2018. jún. 11. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!