Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért vonzódnak egyes emberek...

Miért vonzódnak egyes emberek az ezotériához, míg mások kapásból elítélik?

Figyelt kérdés
Leszögezném, hogy nem hiszem, hogy a tanulatlanság miatt, mert pl. ismerek főiskolai matematika tanárt, aki ilyenekkel foglalkozik másodállásban, meg hobbiként...

2018. jún. 8. 16:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%

Több pszichológiai kutatás szerint a gyengébb kognitív képességekkel rendelkezők vonzódnak inkább az ezotériához és az összeesküvés elméletekhez.

Itt van egy nem olyan régi:

[link]

Attól még lehetnek jó emberek.

2018. jún. 9. 13:07
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Miért hisz valaki istenben, s más miért utasítja el a létét?
2018. jún. 9. 13:25
 13/23 Mael ***** válasza:
48%

"Csak egyetlen olyan ezos "varazslatot" vagy hokuszpokot mutassatol ami valoban mukodik es meg fog valtozni a vilag velemenye."

Nem, nem fog. A csillagokat is lehozhatnánk a legtöbb szkeptikusnak, a gőgjüktől, és a mérhetetlen egójuktól nem fognak semmit elfogadni.

De tele van a világ csodás eseményekkel, már kaptatok bizonyítékokat, csak nem vagytok hajlandóak elfogadni. A szkeptikus korlátoltság meg már nem a mi bajunk.

"Addig viszont nem a vilag a hulye amig nem tudtok egy hasznalhato bizonyitekot felmutatni."

Mint már említettem, nem a bizonyíték hiányával van a gond, hanem a korlátolt gondolkodással.

Nem is beszélve arról, hogy addíg amíg a szkeptikusok csak "kézzelfogható bizonyítékot" várnak, sosem fognak megbizonyosodni a másik oldal igazáról, ugyanis a spirituális, és okkult jelenségek túlnyomó részben az érzékekkel, intuitív módon érzékelhetőek.

A "műszeretek" rossz amivel fel akarjátok fogni a spirituális világot.

2018. jún. 9. 13:53
 14/23 Metionin ***** válasza:
Szerintem ez olyasmi, mint a valláshoz való viszonyulás. Egyszerre szubjektív és objektív. Valakinek szüksége van a hit által nyújtott biztonságra, van akinek nincs. De az sem mindegy, hogy mit takar maga az ezotéria. Ha csillagjóslást, meg horoszkópot stb. akkor azt eldönti az ember, hogy szüksége van-e rá, akar-e hinni benne, ez oké, szubjektív. De mi van ha alapvetően nincs vallásod, nem hiszel a horoszkópban és a reinkarnációban, a jóslásban sem de tapasztaltál már a saját szemeddel paranormális dolgokat? Ott nem tudod eldönteni hogy elhiszed-e van sem, hiszen láttad, tapasztaltad. Pl. itt vagyok én, nincs vallásom, egyedül saját magamban hiszek, hülyeségnek tartom a horoszkópot meg a legtöbb ilyen cuccot, tehát mondhatni nem érdekel az ezotéria, nem vonz. De mégis volt a szobámban olyan entitás, ami csapkodta a tárgyakat, lebegtette a cuccokat, felrobbantotta a villanykörtét amikor elkezdtem ordibálni hogy hagyjon már békén. Nem mondhatom hogy hiszek/nem hiszek benne, mert láttam és más is látta.
2018. jún. 9. 15:39
 15/23 anonim ***** válasza:
31%
Mert előbbiek idióták, utóbbiak pedig értelmes emberek. A végzettség és az intelligencia két külön dolog.
2018. jún. 9. 17:02
 16/23 anonim ***** válasza:

Miért szeretik egyes emberek a pacalt, míg mások rá sem tudnak nézni?

.

"mások kapásból elítélik"

Az 'elvetik' nem szinonímája az 'elitélik'-nek!

Az ezotérián nincs mi elitélni való.

Azt pedig, a napi sajtóból keresi ki, hogy mi vár rá aznap, netán azon a héten, nem elitélni, hanem tudatlansága miatt sajnálni való.

2018. jún. 9. 17:24
 17/23 Mael ***** válasza:
93%

"Azt pedig, a napi sajtóból keresi ki, hogy mi vár rá aznap, netán azon a héten, nem elitélni, hanem tudatlansága miatt sajnálni való."

Ezzel teljesen egyet tudok érteni.

Két fajta ezotériával foglalkozó ember van. A külsőséges - akiről dubitus is beszélt - és az elszánt.

A külsőséges, látszat emberek azok akik a megfelelő információk hiányában a populáris elemek kiragadásával tetszelegnek, baromságokat művelnek, - és nem félnek hangoztatni is - minek az eredménye, hogy szégyent hoznak az ezoterikus tanokat elszántan kutatókra és gyakorlókra.

Többek közt ennek is köszönhető a sok "se füle, se farka" vita ebben a témakörben.

2018. jún. 9. 19:11
 18/23 anonim ***** válasza:

#Mael

Tovabbra is varom a hiteles peldakat es bizonyitekokat, mert nagyon sokat irtal, de mondani valoja nem volt. Nesze semmi, fogd meg jol 😃

2018. jún. 10. 14:54
 19/23 Mael ***** válasza:

Lehet hogy számodra semmi mondanivalója nem volt - mert oda sem figyeltél, nem is érdekelt.

Vagy szimplán csak nem értetted a mondanivalót - az meg nem az én bajom.

Nem szokásom a semmiről beszélni.

Nem fogom húzni az időmet és az idegrendszeremet, hogy újra elmondjam amit ezen az oldalon már párszor megtettem - keress rá a nevemre, biztos kiadja.

Nem is fogok neked magyarázkodni, és bizonygatni, mert marhára semmi értelme nincs, addíg amíg a saját intuitív érzékelésedre képtelen vagy ráébredni.

Nem tudom mit vársz, de nagyon rosszul közelíted meg az egészet.

Pedig ezen a téren a bizonyoság megszerzése a bennső érzékelés révén történik, de te szerintem már itt baromságnak gondolod amit beszélek.

Szóval fölösleges próbálkoznom, mert te kézzel fogható bizonyítékot akarsz, amit egyikünk sem adhat meg neked.

Rossz a hozzáállás.

2018. jún. 10. 18:08
 20/23 anonim ***** válasza:
Mert rengeteg a hiszékeny ember
2018. jún. 10. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!