Miért vonzódnak egyes emberek az ezotériához, míg mások kapásból elítélik?
Több pszichológiai kutatás szerint a gyengébb kognitív képességekkel rendelkezők vonzódnak inkább az ezotériához és az összeesküvés elméletekhez.
Itt van egy nem olyan régi:
Attól még lehetnek jó emberek.
"Csak egyetlen olyan ezos "varazslatot" vagy hokuszpokot mutassatol ami valoban mukodik es meg fog valtozni a vilag velemenye."
Nem, nem fog. A csillagokat is lehozhatnánk a legtöbb szkeptikusnak, a gőgjüktől, és a mérhetetlen egójuktól nem fognak semmit elfogadni.
De tele van a világ csodás eseményekkel, már kaptatok bizonyítékokat, csak nem vagytok hajlandóak elfogadni. A szkeptikus korlátoltság meg már nem a mi bajunk.
"Addig viszont nem a vilag a hulye amig nem tudtok egy hasznalhato bizonyitekot felmutatni."
Mint már említettem, nem a bizonyíték hiányával van a gond, hanem a korlátolt gondolkodással.
Nem is beszélve arról, hogy addíg amíg a szkeptikusok csak "kézzelfogható bizonyítékot" várnak, sosem fognak megbizonyosodni a másik oldal igazáról, ugyanis a spirituális, és okkult jelenségek túlnyomó részben az érzékekkel, intuitív módon érzékelhetőek.
A "műszeretek" rossz amivel fel akarjátok fogni a spirituális világot.
Miért szeretik egyes emberek a pacalt, míg mások rá sem tudnak nézni?
.
"mások kapásból elítélik"
Az 'elvetik' nem szinonímája az 'elitélik'-nek!
Az ezotérián nincs mi elitélni való.
Azt pedig, a napi sajtóból keresi ki, hogy mi vár rá aznap, netán azon a héten, nem elitélni, hanem tudatlansága miatt sajnálni való.
"Azt pedig, a napi sajtóból keresi ki, hogy mi vár rá aznap, netán azon a héten, nem elitélni, hanem tudatlansága miatt sajnálni való."
Ezzel teljesen egyet tudok érteni.
Két fajta ezotériával foglalkozó ember van. A külsőséges - akiről dubitus is beszélt - és az elszánt.
A külsőséges, látszat emberek azok akik a megfelelő információk hiányában a populáris elemek kiragadásával tetszelegnek, baromságokat művelnek, - és nem félnek hangoztatni is - minek az eredménye, hogy szégyent hoznak az ezoterikus tanokat elszántan kutatókra és gyakorlókra.
Többek közt ennek is köszönhető a sok "se füle, se farka" vita ebben a témakörben.
#Mael
Tovabbra is varom a hiteles peldakat es bizonyitekokat, mert nagyon sokat irtal, de mondani valoja nem volt. Nesze semmi, fogd meg jol 😃
Lehet hogy számodra semmi mondanivalója nem volt - mert oda sem figyeltél, nem is érdekelt.
Vagy szimplán csak nem értetted a mondanivalót - az meg nem az én bajom.
Nem szokásom a semmiről beszélni.
Nem fogom húzni az időmet és az idegrendszeremet, hogy újra elmondjam amit ezen az oldalon már párszor megtettem - keress rá a nevemre, biztos kiadja.
Nem is fogok neked magyarázkodni, és bizonygatni, mert marhára semmi értelme nincs, addíg amíg a saját intuitív érzékelésedre képtelen vagy ráébredni.
Nem tudom mit vársz, de nagyon rosszul közelíted meg az egészet.
Pedig ezen a téren a bizonyoság megszerzése a bennső érzékelés révén történik, de te szerintem már itt baromságnak gondolod amit beszélek.
Szóval fölösleges próbálkoznom, mert te kézzel fogható bizonyítékot akarsz, amit egyikünk sem adhat meg neked.
Rossz a hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!