Miért vonzódnak egyes emberek az ezotériához, míg mások kapásból elítélik?
Mert teljesen irracionális,hogy a csillagok állása bármiben befolyásol téged.
Egyes emberek azért vonzódnak,mert valamilyen szintű lelki megnyugvás,néha könnyebb az önbecsapás,mint a racionalitás.
#3!
Nem dobálózhatsz az "irracionális" és "racionális" fogalmakkal ebben a témában, ugyanis eltérő, és egyéni világfelfogásokról beszélünk!
A "miértek" és "hogyanok" telljesen egyéni módon képződnek le minden ember fejében, így nekem az ésszerűtlen amit te vallasz a világról, neked meg az amit én.
Na most melyikünknek van igaza?
A világot nem lehet objektíven felfogni, így a te ezo-mentes elképzeléseid is csak levegőben lebegő elméletek, amik a TE realitásodat alkotják.
De nem a miénket.
"A világot nem lehet objektíven felfogni"
Dehogynem.Egyesek csupán nem képesek rá.
#5!
Van esetleg valami érved az állításom nyers tagadásán felül?
Vannak racionális és emocionális gondolkodású emberek. Az előbbiek elemzik a világot, az utóbbiak érzik. Az előbbiek közt több a férfi, az utóbbiak közt több a nő.
Mindkettőnek megvan a maga előnye. Racionális ember elítéli az ezotériát, mert tényszerűen egy hülyeség. Az emocionális elhiszi, mert a világot titokzatosnak látja, ahol minden lehetséges, akár az is, hogy a víz rezgése gyógyítja a rákot.
Az emberek többsége egyébként emócionális. Ezért olyan értelmetlen a világ. Érzelmi alapon szavaznak például a politikusokra, azt nézik, melyik szimpatikusabb, nem azt, hogy kicsoda, honnan jött, mit képvisel, mi a programja. Emócionálisan választanak például új kocsit, ezért mutatnak a reklámban csillogó-villogó, elegáns autókat, és nem egyszerűen kiírják a műszaki paramétereket, vagy maximum apró betűkkel a végén.
#2 Biztos vagy ebben? Mert én nem!
A csillagok "állása" alapján el tudod dönteni, hogy merre melyik éktáj van, vagy éppen hogy mennyi az idő. Bizonyos helyzetekben ez rohadtul nagy befolyásoló tényező.
Sőt még csillagokra sincs szükséged. Elég egyetlen egy ahhoz hogy befolyásolódj. Volt már olyan, hogy inkább bent ültél a légkondicionált szobában ahelyett hogy kimentél volna az előre eltervezett programodra? Kaptál már napszúrást ami miatt gondolkodni sem tudtál 1-2 napig az eset után?
Mert az inganak, horoszkopnak, josoknak es mas hokuszpokusznak rengeteg koze van ahoz hogy en napszurast kaptam 😂
Erdekes modon soha senki nem talalkozott ezekkel a hires josokkal aki nem valami Coelho-val szurja ki az adott ember szemet. Ami a horoszkopok irnak az siman rahuzhato barkire. Ikrek csillagjegyu haveromnak felolvastam a bika csillagjegyhez tartozo horoszkopot es ott ajuldozott hogy milyen igaz 😂
Csak egyetlen olyan ezos "varazslatot" vagy hokuszpokot mutassatol ami valoban mukodik es meg fog valtozni a vilag velemenye. Addig viszont nem a vilag a hulye amig nem tudtok egy hasznalhato bizonyitekot felmutatni. Egyszeruen csak a hiszekeny emberek nyugtatgatjak magukat ezzel a ... khmm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!