Mi van a halál után?
Nekem egyvalami nem stimmel a "semmi" válasszal; az individuum, mint saját, szubjektív ego létezésének ténye.
Ha minden létező egyedi élet csak egy pillanatnyi és jelentéktelen felvillanás a világegyetem idősíkján, miért van mindegyiknek saját individuuma, egységnyi rálátása a létezésre? Illetve az az információ, hogy egy bizonyos atom-halmazt (testet) birtokolhat egy ilyen individuum, mitől szűnne meg az anyag lebomlásától?
Az "én" létezése egyáltalán nem szükségszerű a világ működéséhez és az élet jelenlétéhez, az én testem simán élhetne egy ugyanolyan entitás által vezérelve, mint rajtam kívül az összes többi létező élőlény - és mégis itt lehetek valamiért.
A jogosultság, hogy létezhetek egy csillagokból származó anyaghalmazban, szerintem nem veszik el annak elöregedésével.
Hiszem, hogy aki létezik, az az Univerzum keletkezése óta létezik, és örökké létezni is fog, mint annak alkotó részegysége.
#12-esként hozzáfűzve:
Tulajdonképpen még azon sem lepődnék meg, ha az összes létező élőlény valójában egy és ugyanazon entitás lenne, más-más idősíkokon megtapasztalva az életet. Ki tudja?
Mindenki és minden élet ugyanaz az "én", de egy élettartam alatt csak egyetlen testből tapasztalja a világot. Ha meghalok, talán a te életedet élem le legközelebb (így te is én vagyok), és sorban mindenkiét és mindenét. Mindenki Egy.
Talán maga az Univerzum ez az entitás, akik vagyunk.
A válasz: Túlvilági lét.
AA válasz: Élet.
AAA válasz: Nincs halál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!