Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi van a halál után?

Mi van a halál után?

Figyelt kérdés
2018. máj. 28. 19:38
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
40%
McDonalds
2018. máj. 28. 22:39
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyvalami nem stimmel a "semmi" válasszal; az individuum, mint saját, szubjektív ego létezésének ténye.

Ha minden létező egyedi élet csak egy pillanatnyi és jelentéktelen felvillanás a világegyetem idősíkján, miért van mindegyiknek saját individuuma, egységnyi rálátása a létezésre? Illetve az az információ, hogy egy bizonyos atom-halmazt (testet) birtokolhat egy ilyen individuum, mitől szűnne meg az anyag lebomlásától?

Az "én" létezése egyáltalán nem szükségszerű a világ működéséhez és az élet jelenlétéhez, az én testem simán élhetne egy ugyanolyan entitás által vezérelve, mint rajtam kívül az összes többi létező élőlény - és mégis itt lehetek valamiért.

A jogosultság, hogy létezhetek egy csillagokból származó anyaghalmazban, szerintem nem veszik el annak elöregedésével.

Hiszem, hogy aki létezik, az az Univerzum keletkezése óta létezik, és örökké létezni is fog, mint annak alkotó részegysége.

2018. máj. 28. 22:55
 13/36 anonim ***** válasza:
21%
Ma volt a fókuszban. Kellet volna nézni
2018. máj. 28. 22:58
 14/36 anonim válasza:
#13: Mondjuk én a kerTV-k műsorait nem igazán venném kiindulási alapnak a megválaszoláshoz. :D
2018. máj. 28. 23:05
 15/36 anonim ***** válasza:
29%

#12-esként hozzáfűzve:

Tulajdonképpen még azon sem lepődnék meg, ha az összes létező élőlény valójában egy és ugyanazon entitás lenne, más-más idősíkokon megtapasztalva az életet. Ki tudja?

Mindenki és minden élet ugyanaz az "én", de egy élettartam alatt csak egyetlen testből tapasztalja a világot. Ha meghalok, talán a te életedet élem le legközelebb (így te is én vagyok), és sorban mindenkiét és mindenét. Mindenki Egy.

Talán maga az Univerzum ez az entitás, akik vagyunk.

2018. máj. 28. 23:16
 16/36 anonim ***** válasza:
Nincs halál, szóval értelmetlen a kérdés. A fizikai lét megszünik egy időre, és könyökből kirázod a kvantumfizikát. Aztán kitudja lehet már nem is a Földre születsz, bár ha ilyet kérdezel elég egyérzelmű.
2018. máj. 29. 01:10
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Na, ez az amit előtte, nem tudhatsz meg.
2018. máj. 29. 03:07
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Temetés.
2018. máj. 29. 09:17
 19/36 anonim ***** válasza:

A válasz: Túlvilági lét.

AA válasz: Élet.

AAA válasz: Nincs halál.

2018. máj. 29. 13:40
 20/36 anonim ***** válasza:
63%
A halál után van a mennyország. A mennyországnak van mélysége, vagy finomsága, vagy különböző szintjei, vagy nem is kéne mennyországnak nevezni, szóval az immateriális lét. Fejlettségi szintednek megfelelően levetkőzve a fizikai tested után még levetkőzhetsz egy-néhány testet(teozófia, antropozófia) és az elért "magasság" függvényében töltesz "időt" a nem fizikai létben. Ezért van fosásig a föld emberrel, mert nem töltenek túl sok időt a túloldalon a lelkek. Ennek pedig eredője, hogy ragaszkodnak a fizikai léthez, annál fogva, hogy minden figyelmüket arra hegyezik ki, mert egyetlen örömforrásuk a testüket ért ingerekben áll, hisz mi végre volna bármi egyéb ami örömet nyújthatna amikor nincs olyan dolgoknak értelme, mint erkölcs, felebaráti szeretet, áldozathozatal, tisztaság, nyugalom. A "jó" annyi tesz, hogy egy küldő erőre támaszkodom. A materialista az anyagi javakra támaszkodik, a mindenféle szerekre, ingerekre. Támaszkodj önmagadra. Ez furcsán hangzik, meg egónak tűnik, de úgy gondolom, hogy önmagadban arra az erőre ami voltaképp független attól, hogy te mit akarsz, mert akkor is lét fenntart téged. Jó nagy kuss kell hozzá, és nyugi, és még okos dolgokat is mond benned neked, egy érzés, de mivel belőled jön mintha te volnál, összelehet keverni az egóval. A lényeg, hogy nem kell erőfeszíteni, és akkor is ott van.
2018. máj. 30. 07:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!