Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Titeket nem tett tönkre az...

Titeket nem tett tönkre az ezotéria, spiritualitás?

Figyelt kérdés

2018. máj. 10. 16:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9%
Nem, mert az ilyen baromságokkal csak a fogyatékosok foglalkoznak.
2018. máj. 12. 00:01
 12/20 De La Cruse ***** válasza:
29%

Mindenki tönkre megy tőle csak van akinek pénzt hoz de lelkileg romlik le van aki hamar leépül szellemileg és testileg is vagy aki megél belőle de akik fizetnek neki azokra megy át a sok átok amit ő maga osztogat szét.

Kinél gyors de van akinknél lassú a romlás és a vége mindig a pokol.

2018. máj. 13. 08:26
 13/20 anonim válasza:
89%

Ha megfelelő közösséget, vagy forrást találsz erre a tanításra vagy inkább gondolkodásmódra, akkor nem fog tönkre tenni. A spirituális gondolkodás lényege, hogy boldog, felszabadult legyél és a test, a lélek, a szellem harmóniában legyen. Fontos még a szabad gondolkodás, ami azt jelenti, hogy nem fél megkérdőjelezni elfogadott dolgokat (vallások tanítását, történelmileg és tudományosan elfogadott tényként kezelt dolgokat). Ha ilyen tanításokat keresel a tudom ajánlani, a jógát (az 5 tibeti mindenképpen) , a meditációt. Ezen felül könyveket és előadásokat ajánlok pl. Byron Katietől, Sergio Maganatól, Avataratól (Bácsi Boglárka), Soma Mamagésától (pl. Új egyensúly, Tiszta szex -ezeket mindenképpen).

Azok a közösségek, akik azt állítják, hogy csak úgy jó, ahogy ők mondják, és magukat éltetik, na azok tesznek tönkre. Ezek elképesztően mérgezőek. Jellemzően nagyon tenyérbemászó emberek közössége alkotja, és mindig meg akarnak győzni az igazukról. Erről lehet felismerni. Az ilyenektől menekülni kell.

Saját tapasztalataim alapján ezt tudom mondani. Fontos, hogy ne legyél bólogató birka, mert az semmivel sem jobb, mint egy kész hitrendszer, vagy vallás elfogadása, és akkor nem fog tönkre tenni, mert te döntöd el, hogy mit fogadsz be és mit nem. Végülis felnőtt emberek vagyunk, nem kell senkinek megmondani, hogy mit kell elhinned, vagy mit kell tenned. Legjobb tanítómestered te vagy magadnak :)

Üdv. Dávid

2018. máj. 13. 13:23
 14/20 anonim ***** válasza:
59%
5 éve rohadok itthon betegen mióta elvégeztem a pszichotronikát.Mindenféle sz.rt ráengedtek az emberre.Nem egy reikistől és pránástól is hallottam ugyanezeket amiket én tapasztaltam meg.Tele lettek megszállókkal meg átveszik mások betegségét.Betegek lettek.Nekem ebben lesz a sorsom hogy tanító legyek.Ezért kellett ezen a sok rosszon keresztül mennem.Mert aki a sötét oldalt nem ismeri az a fénynek erős szolgája nem lehet.Megismertem ezeket a csodás gyorstalpaló képzéseket ugyhogy tudom mi fán teremnek.Van bennük egy kevés fehér mágia ami működik így elhiszed hogy ez jó.A többiről már automatikusan elhiszed hogy jó mágia.Közben az már sötét.Úgy húz be a sötét oldal hogy elhiteti veled amit teszel az jó.Fénytől jövő tudás ingyen jön.Ezek mind pénzért csinálják.Ez a fekete mágusok egyik ismérve a pénz.Persze megmagyarázzák hogy nekik is vannak számláik meg blabla.Ilyen nincs.Isten más forrásból gondoskodik arról aki az ő tanításaiban jár el.És ott nem a papokra gondolok.Az tök más.Avatarat ajánlotta az egyik hozzászóló.Nahát az aki Badiny Jézus pártus herceges dolgát reklámozza az nem norma.Ugyanis a messiásnak zsidónak kell lennie és Dávid magjának.Badiny megpróbálja meggyőzni az embert hogy Jézus nem volt Dávid leszármazója sem meg pártus volt.Pedig ezek beteljesítése követelmény a messiásnál.Magyarán szólva Badiny az ő messiási kilétét támadta oldalba.És Avatara ezt éljenzi.Meg az egyik előadásán borozgatott is.Tisztátalanság az alkohol.Az a nő igen ügyesen próbálja az agyonolvasottság álcáját alkalmazni arra hogy behúzzon a sötétségbe.Jelenleg akiket ajánlok a próféták.Ebben vannak a mágia alapjai.Franz Bardon.Igaz neki is van egy kevés tisztátalansága de minimális.De rengeteget lehet tőle tanulni.Sri Chinmoy meditációi.De ne meditálj egész nap mint ő.Az szélsőség.De jók a meglátásai meg a meditációi.Sajnos élő tanítót nem látok olyant jelenleg aki tiszta lenne teljesen.Most a sötétség ideje van itt
2018. máj. 14. 10:52
 15/20 anonim ***** válasza:
A spirituális gondolkodás lényege, hogy a tanítód jól megfejjen, és ehhez le kell, hogy butítson, ami nem nagy kunszt neki, mert már eleve az, aki ilyenre "adja a fejét".
2018. máj. 14. 12:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Tudod utolsó ez a bor dolog érdekes.Magam se tok igazságot tenni hogy most mi van.Jahve a zsidóknak azt nyilatkozta ki hogy az alkohol tisztátalan.Meg a papoknak is meghagyta hogy nem ihatnak alkoholt.De ehhez képest meg elrendelte hogy a szent sátorban a frigyládával szemben legyen szent bor meg pászka.Na most akkor ezt ki érti?;)
2018. máj. 15. 16:36
 17/20 anonim ***** válasza:

Mondjuk a egyszerű megfejtés ha szétválasztjuk az alkohol az alkohol fogyasztójától, illetve a túlzott fogyasztás következményeitől.

Nyilván kapatos állapotban az ember is hajlamosabb a tisztátalan viselkedésre.

Viszont ahogy Krisztus urunk tanítja: Nem az szennyez be ami bemegy a szádon, hanem a mi kijön.

És ezt nem úgy érti, hogy ha túl sokat iszol az kijön! :)

De még úgy sem, hogy részegen meggondolatlanságokat mondasz. A "tisztátalanság magva" vagy inkább a kísértésnek való engedés hajlama bennünk van. Hogy életünkben mennyire engedjük a felszínre, és hagyjuk, hogy eluralja életünket rajtunk múlik. Ez az életfeladata minden embernek.

Ez visz közelebb a teljesség megértéséhez, a beleilleszkedéshez azaz helyünk, magunk megtalálásához. Ehhez mindenképp tudomásul kell vennünk lelkivilágunk létezését. Foglalkoznunk kell vele. Erről kell szóljon a "spiritualitás". Tehát nem hogy tönkretesz, hanem éppenhogy ez az ami megtart!

Az alkohol fogyasztása a többség számára már kis mennyiségben, ritkán is jelentős hátráltató tényező lehet.

2018. máj. 16. 09:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Jó ezzel a jézusi nézettel hogy nem az tesz tisztátalanná ami bemegy hanem ami kijön a szádon dologgal.Nyilván a lelkünk által lehetünk jók vagy rosszak ez igaz.De az energiáimat tisztátalanná teszik a tisztátalan dolgok használata.Pl Istenem megértette velem hogy a disznó tisztátalan.Gyomorproblémáim voltak.Elhagytam a disznóhús evést és elkezdett elmúlni.Illyen testbe nem magasztos lélek inkarnálódik.A saját trágyájában dagonyázik a disznó.Meg moslékot eszik.Nem tiszta az energiája.És ezt beviszem magamba a húsán keresztül.Nagyon jól érzem az energiákat és így okozott bajt amikor egyre jobban kezdtem érezni az energiákat a disznóevés.Ugyhogy a saját bőrömön tapasztaltam meg azért hogy a tisztátalan dolgok bevitele tisztátalanná teszi az én energiáimat is.Ugyhogy csak fél igazság ez Jézusnál hogy csak az tesz tisztátalanná ami kijön.Ráadásba azért elnézést de Jézus nem Isten volt.Csak rajta nyugodott Isten lelke.De ő maga is imátkozott Istenhez. Ha ő lett volna Isten mért imátkozott volna magához???Jézus a tisztasági szabályok egy részét elvetette.Isten viszont fizikális megtestesülésben nyilatkoztatta ki személyesen hogy mi tiszta és mi tisztátalan.Szeretem Jézust.De ki a nagyobb Isten?Vagy Isten fia?
2018. máj. 16. 11:43
 19/20 anonim ***** válasza:

Elnézést a kérdezőtől, hogy nem közvetlenül a kérdésére válaszolok. Úgy gondolom ez a

gondolatváltás közvetetten hozzátesz kérdésed tisztázásához.

Belkincsuki

Jézus a lélek tisztaságáról beszélt, te pedig a test nyavajáiról. János 3-ban határozottan szétválasztja: Ami testről születik test az, ami lélektől lélek.

Értem, hogy a tested "tisztátalansága" szerinted beszennyezi az "energiáidat", de a 18-asban épp erről írtam:

A test nyilván kihat a lélekre, a tudatra. De az éppen a tudatosság mértékétől függ mennyire.

Persze logikus, hogy nincs sok értelme nehezíteni saját dolgát az embernek.

Amit Jézus tanít nem féligazság, csak félig érted.

A "kijön a szádon" az cselekvést jelenti, ami döntésed eredménye. A döntésednek vannak következményei. pl. az, hogy "energiáid tisztátalanná válnak" vagy általánosságban nehezebbé válik az életed. A disznóhus evés nem arról szól hogy a hús be megy a szádon. A lényeg a döntés, amit hoztál. Ennek vannak következményei. Amiről te beszél, az legfeljebb a következmények hatásának érvényesülési mechanizmusa.

Jézus nem volt Isten?

Akkor hazudott? Azzal tisztátalanná vált volna. Akkor miért szereted?

Jézus Krisztus az emberben testestül Isten. Nem tudom mit értesz pontosan a "ki a nagyobb" kérdés alatt. Nyilván a megtestesülés, még ha önszántából is vette magára, Istennek is korlátokat jelent. Tehát a nem megtestesült Isten más mint a megtestesült. De épp ez a lényege a történetnek. Isten bevállalta az emberi test e világi dolgokból eredő, lelket kísértő hatásait! De ettől még Egy az Isten - tudatban.

A test hatásaival szemben a léleknek, a tudatnak kell dolgoznia. Ezért az imádság. Jézusnak, a megtestesült Istennek is meg kellett küzdeni a test ösztönzéseivel. Erősítenie kellett lelke (a test hatásainak kitett tudata) kapcsolatát önmagával: Istennel. Ez tisztán látszik a történetből: Szenvedései előtt erősítette meg tudatát, hogy az embertelen kínokat melyek testét gyötrik, ne váljanak tudatán felülkerekedő ösztönző erőkké.* Eközben végig EGY maradt. Ezért nincs értelme a "ki a nagyobb?" kérdésnek

Ez pont ugyan az, amiről írtam korábban: az emberi élet feladata a tudatosságunk fokozása. Ráébredni arra, hogy a tudat (a lélek) kell uralja a testet, hogy EGY lehessen önmagával, lelkével, Istennel.

Erre futtatja ki Jézus is tanításait, ahogy Jánosnál látszik: Mindnyájan egyek vagyunk Istenben. Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk... Csak nem kis feladat ennek tudatában lenni.

*Isten maga a törvény. Ő sem rúghatja fel, vagy vonhatja ki magát a rendszer hatásai alól, még ha mi úgy is fogalmazunk, hogy ő teremtett mindeneket.

2018. máj. 17. 11:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves Belkincsuki! Nem értek egyet a disznós elméleteddel, hogy attól tisztátalan ez az állat, hogy a saját mocskában dagonyázik. Koszos ember is lehet jószívű, tiszta lelkű, míg egy szépen felöltözött, higiénikus úriember is lehet fekete lelkű. Sőt, ezt az ellentétet egyre többször figyelem meg a világban! Gazdagok a lelki szegények, és szegények a lelki gazdagok.

Az, hogy a disznóhúsnak rossz az energiája, ez szerintem inkább attól van, hogy disznótelepen nevelkedett. Tudta, mi a sorsa. Ebben, ilyen közegben élt, addig amíg le nem ölték. Ezért sír sok állat, ahogy közeledik a vágóhídhoz :(

2018. máj. 18. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!