Bármit teszünk, bárhova sodor az élet ugyanaz a végcél? (nem a halálra gondolok) Van végzet?
Figyelt kérdés
Tehát nem tudom mennyire érthető a kérdés, de például ha foggal körömmel küzdünk valamiért és nem sikerül de helyette összejön valami amit megszeretünk annak van oka?
Ha például nem vesznek fel arra a helyre ahova szeretnék majd járni, annak úgy kellett lennie vagy csak akaratgyenge voltam és nem tettem meg minden tőlem telhetőt?
2010. jún. 11. 21:14
1/6 anonim válasza:
Ha megtettél mindent, ami módodban állt, és ezek egyike sem volt ártó szándékú, de ennek ellenére nem jött össze valami, akkor arra nem volt szükséged. Legalábbis akkor és ott nem.
2/6 Sexylady válasza:
predesztináció, avagy eleve elrendelés szerintem valamilyen szinten van. Nem azt mondom, hogy minden meg van határozva. de az embernek egy útja ki van jelölve, a részleteket meg lehet változtatni.
3/6 anonim válasza:
Nem a cél ,hanem a célig becsülettel megtett út adja az élet igazi értelmét.
(Arany János)
4/6 anonim válasza:
Eleve elrendelés van,hisz az univerzumban rend uralkodik a káosz helyett.És rendet úgy lehet rakni,hogy minden szépen a helyére kerül...tehát mindenkinek megvan a helye és mindenki egyformán van szeretve.
5/6 anonim válasza:
Nincsen végzet. Az univerzumban megvan a rend és megvan a káosz is. Hogy végzete találunk és gyártunk magunknak az illúzió. Ha Te kialakítod a saját célod és eléred, az sem a végzet miatt van, hanem mert küzdöttél érte és szerencséd volt.
6/6 anonim válasza:
Végzet vagy van, vagy nincs, valószínűleg sosem fogjuk megtudni, így teljesen fölöslegesnek is tűnik ezt az eldöntendő kérdések közé besorolni. Ezt a problémakört könnyedén felszámolhatod, ha az elvárásaidat, a lehetőségeidet és a képességeidet egymáshoz közelíted. Így ha küzdesz, annak valóban meglesz az eredménye, mert az álmaid a valóság szintjére lerángatva elérhetővé válnak és az irreális vágyak okozta elégedetlenség, kétségbeesés, céltalanság helyét átveszi a siker. Ebben a mentalitásban nem kell a végzet vagy a szerencse helyét keresned és úgy gondolom, akárki számára, bármilyen világnézetbe tökéletesen be is illeszthető, mert aktív cselekvésre és haladásra sarkall a tépelődés és toporgás helyett. Nem mintha elítélném az elmélkedést meg a filozófiát, de mi, modern emberek gyakran elfelejtjük, hogy a dolgokat nem csak tudni, de tenni is kell:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!