Dupla Deja vu? Mostanában már másodszor történik meg velem a következő.
Ugye van egy adott inger, amire előjön a deja vu érzés. Hogy azt érzed, ez már megtörtént veled. Nekem általában beugrik egy kép, amit egyfajta "emlékként" jelenik meg, hogy ez már egyszer megtörtént velem, csak ugye sokkal intenzívebb, mint egy emlék. Az utóbbi alkalommal pl pontosan emlékeztem, hogy ez már megtörtént velem, pontosabban egy másik, korábbi deja vu alkalmával. Tehát az adott deja vu érzést deja vu-ztem, ha létezik ilyen, de nem az érzést, hanem az eseményt. És arra is tisztán emlékszem, hogy utóbbi alkalommal nem emlékeztem korábbi, hasonló deja vu- kre, tehát nem valószínű, hogy egy korábbi esemény lenne. vagy nem tudom. Kicsit para, mintha a múltban történt deja vum a mostani eseményekre történt volna, a mostani szintén, csak emlékeztem, hogy volt már ugyan ilyen.
Lehet, hogy mindkettő egymás ok-okozati következményei? :D kaotikusan hangzik, tudom.
Vagy mindkettő csak egy "normál" deja vu, ami ugyebár megmagyarázhatatlan, de ugyanarra az emlékre? utal vissza, csak most már emlékszem a korábbira?
És az a durva, hogy az elmúlt pár napban ez már másodszor történik velem.
Mit gondoltok erről?
Létezhet, hogy a deja vu valójában egyrészt egyfajta kapcsolat a még meg nem történt dolgokkal, másrészt azok megtörténtekor újra érezzük?
A deja vu deja vu-je.
Nem másoknak, magadnak akarod be magyarázni. Egyébként részemről mindegy. Az előttem szóló reinkarnáció hívő válaszra rögtön lecsaptál "emlékcsomag" baromságra, hol ott "bevallásod szerint" több oldalon is olvastál a jelenségről. Viszont csak azokat szűrted ki magadnak, amik kapcsolódnak valamiféle természetfelettihez.
"elsősorban a jelenségről érdeklődtem," Ugyan már. Csakis a jelenségről érdeklődtél, nem a jelenség okai érdekelnek, hiszen átugrottad őket.
"a körítő "f@ságok" pedig elsősorban nem a jelenség lefolyására, hanem a személyes véleményekre, tapasztalatokra, az esetleges kiváltó okokra irányulnak."
A kiváltó okot a jelenség lefolyása magyarázza. A személyes okok, amikhez hit kell vagy inni kell előtte pár felest rég elbucskáztak. Hinni a templomban kell!
"ezzel foglalkozó tudomány még gyerekcipőben jár"
Ezzel foglalkozó tudományág kutatói nem fogják neked bebizonyítani, hogy látnok vagy, vagy előre látod a jövőt, se most, se 20 ezer év múlva. A jelenség kutatásai sikeresek voltak, vakoknál is. A pszichiátrián emlékzavarnek van elkönyvelve. Feküdj be egyre, ha nem hiszed. :D
"Mondjuk kérdéses, hogy az agyam valójában az elsődleges, vagy a másodlagos ingert dolgozza fel valósnak."
Megnyugtatlak. Mindkettő valós.
"Mert ugye attól, ha az első inger beérkezik, akkor az tudatosul hamarabb, ergo nem lehet ismerős sehonnan. "
Hogyhogy sehonnan? Az első beérkezik, amit rögtön követ a másik, úgyhogy az agyad kétszer dolgozza fel ugyanezt, ami utólag összezavar téged. Ez a zavarodottság, amit deja vunak nevezel. A pontozás meg nem érdekel csak az okaira lettem volna kíváncsi. Komolyan nem értem ennek az oldalnak a moderátorit. Egy felhasználónak sem tükrözi a válaszainak a valódi hasznosságát, csupán szimpátiából vannak felpontozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!