Valaki hisz itt olyanban, hogy egyik ember sem véletlenül kerül bele az életünkbe? Minden ember valami "tanítás" jelleggel van vagy volt benne?
Én ezt tapasztaltam, és mindig olyan ember kerül a kőzelünkbe/társaságunkba akire éppen szükségünk van.
Ki hisz ebben? Lehet ennek alapja?
Elvégre minden és mindenki hatására formálódik a személyiségünk bizonyos szinten..
Természetesen a dolog kölcsönös és oda-vissza is működhet.
Te is lehetsz "tükör" a másik számára, ha az épp valamilyen érzelmi elakadással küszködik... :)
Én hiszek benne, és tapasztaltam is, ugyanakkor ez a jelenség kölcsönös, nem csak nekünk ad valamit 1-1 ilyen találkozás, hanem a másiknak is. Mi is kapunk tőle valamit, ami által mi fejlődhetünk, és ő is kap tőlünk valamit, ami által meg ő fejlődik.
Egy iskolában sem csak a tanár tanítja a gyerekeket, hanem a tanár is tanul a gyerekektől, fejlődik általuk.
A kérdés csak az, hogy befogadjuk-e a fejlődési lehetőséget, vagy még nem vagyunk készen rá, mert addig kapjuk meg újra és újra, amíg meg nem tanuljuk, és ha megtanultuk, szintet lépünk, és mehetünk tovább, olyan ez, mint a vizsga, ha el tudtuk sajátítani a tanultakat, átmegyünk a vizsgán és tanuljuk a következőt, ha nem sikerült elsajátítani, akkor megbukunk, és vizsgázhatunk újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!