Hogyan lehet megvilágosodni?
Figyelt kérdés
Tudom hogy a világon nagyon kevés ember van aki megvilágosodik.Sok meditáció,és hasonló dolgok szükségesek hozzá.De hogyan lehet például tudatosan megélni minden pillanatot?Mióta erről olvastam néhány éve,nagyon sok olyan pillanat van,amikor jelen vagyok.De egybefüggően ezt nem tudom megcsinálni.Pedig azt mondják,hogy csak akkor látjuk meg az igazi valóságot,hiszen jelenleg csak egy káprázatban élünk olyan szinten,amit az agyunk kreál,vagy fel tud fogni.Ha jelen lennénk minden pillanatban tudatosan,meglátnánk az élet összefüggéseit,amik a szemünk előtt vannak,de mégse látjuk.Sokkal könnyebben tudnánk problémákat,dolgokat megoldani.Van itt valaki akinek sikerült már az ilyesmi,és teljes valójában látja a világot?Link válaszolók most kíméljenek.2010. jún. 4. 03:57
11/12 anonim válasza:
Kezdjük ott, hogy nem létezik olyan, hogy megvilágosodás. Csak egy kitaláció. Nem léteznek színek sem, mert csak az agy 'kreálja'. Azok az emberek, akiket ismersz is csak 'gondolatok' a fejedben. Amit egy érzékszerveddel nem érzékelsz a másikkal lehet, de ha egyikkel sem, attól még létezhet.
A lényeg, hogy felejtsd el ezt a sok megvilágosodás hülyeséget és éld úgy az életed, ahogy szerinted a legjobb.
12/12 anonim válasza:
Én is hasonló cipőben járok és még sokan mások is. A karma nem véres, az csak hit/hitrendszer. Fel fogod ismerni, hogy hit=érzelem=gondolat=koncepció=karma. Ahogy közeledsz az egységhez a hitrendszered egyszerűsödik. Amikor a tudat az “EGY” képes átlátni az egon aminek hiszi magát abban a testben amit jelenleg viselsz, akkor felemelkedik és egység élményt él át. Ahogy éled tovább a hétköznapi életed egoként rátekintesz a különböző szituációkra és a fennmaradó hitrendszered alapján megítéled. Ilyenkor a tudat azonosul és karmasztikus cselekedet jön létre, mely gondolati, mozgási, érzelmi elemeket tartalmaz, mely lényegében itt is egy és ugyanaz. Erre a tapasztalásra szüksége van, hogy a megfigyelés közben megtanulja annak valódi lényegét, értelmét és átélje mindazt amit tartalmaz. Ezzel fejlődik tovább. Minél magasabbra emelkedik annál több hitrendszert kell áttekinteni hozzávetőlegesen a következő sorrendben: Aktuális mindennapi hitek, korábbi emlékek ebből az inkarnációból, jelen személyiség, korábbi inkarnációk, kollektív tudat azon belül időben visszafelé első emberekig majd evolúciós kollektív tudat egészen az első gondolat megjelenéséig. Vagyis evolúciós sorrendben visszafelé. Az evolúció lényegében a gondolat evolúciója a megfelelő fejletségű testet mindig hozzá kaptuk. Egy új faj megjelenése tudati ugrást is jelöl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!