Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A vonzás törvénye guruk...

A vonzás törvénye guruk folyamatosan a tudományra, kvantumfizikára hivatkoznak, hogy az alátámasztja. Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
ma 17:28
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, én nem tapasztaltam még a vonzás törvényét.
ma 18:40
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Fingjuk sincs, miről beszélnek. Csak olvastak róla valahol, és jól hangzik.
ma 19:25
 3/8 anonim ***** válasza:
19%

Én fizikus vagyok. Nem is értem itt miért nem magyarázták el a kétrés-kísérletet neked. Amikor egy részecskepár keletkezik, akkor össze vannak fonódva az állapotaik. A helye is. Ez azt jelenti, hogy minden klasszikusan lehetséges állapotát felveszi és teszi ezt egyszerre. Amikor megfigyelik kívülről, egy másik rendszerből akkor egy állapotba ugrik a rendszer. Ilyenkor lesz az elektron, foton anyagtalan hullámból részecske.

Amikor két résen megy egy részecske, ami lehet - elektrontól kezdve akár atomok, de még molekulákkal is megcsinálták Aspecték - akkor hullám az az anyag, amiről benned az az elképzelés él, hogy egy jól körül határolt kis anyagi gömböc. Ilyenkor az előtte levő két résen egyszerre átmegy maga az atom vagy elektron is, pedig egymástól akár centikre, méterekre is lehetnek ezek a rések. A rés után saját magával interferál és hullámként csapódik egy falba, ernyőbe mert nem figyeltük meg. Nem estek szét az állapotai. Azaz nem redukálódott a hullámfüggvénye. Ilyenkor egyszerre van több helyen is, mivel minden lehetséges állapotot felvesz és bizony átmegy ugyanaz az elektron egyszerre egymástól méterekre levő réseken is. Kísérleti megfigyelés támasztja ezeket alá. Nem könnyű ezt elfogadni, mert ellentmond a materializmusnak. Miért viselkedik anyagtalan hullámként gyakorlatilag minden amíg meg nem figyeljük. De így van és kész. El kell fogadni. Nem jól a világról alkotott képzeteink. Nagyon földhözragadt, anyagi a gondolkodásunk ez a baj.

Lesd meg ezt 5 perc és mindent megértesz 👍

https://www.youtube.com/watch?v=LbubPpizIwg&t=3s

* * *

Most a teljesség igénye nélkül.

„A valóság az, amit igaznak tartunk” – állította David Bohm úttörő fizikus 1977-ben . „Amit igaznak tekintünk, azt hisszük… Amit hiszünk, az határozza meg, hogy mit tekintünk igaznak. Amit igaznak tartunk, az a mi valóságunk."

"A fizika megfigyelői részvételt eredményez; a megfigyelői részvétel információhoz ad okot; az információ pedig fizikát szül." [link]

Vajon azt a valóságot hozzuk létre, amelyet megfigyelünk?

A kvantumfizika egy homályos gondolata azt mondja: „igen!”

"Egyetlen jelenség sem valódi jelenség, amíg nem megfigyelt jelenség." [link]

"Létezik-e a valóság, amikor nem nézünk? "nem" [link]

Kvantumspiritualitás Kvantumfizikus szemmel [link]

[link]

[link]

ma 19:27
 4/8 Grimfox ***** válasza:
45%
Úgy gondolják, így hitelesebbé tehetik azt, amit mondanak. De ha valaki vagy a tudomány, vagy az ezotéria területén csak egy kicsit is olvasott(nem kell tanultnak lenni), az tudja, hogy még azt a kevés hitelt is elvesztik, ami esetleg volt.
ma 19:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy te fizikus vagy.

Egyetértek veled, Grimfox. Csak azt sajnálom, hogy ezzel az áltudományos maszlaggal lejáratják teljesen a spiritualitást.

ma 20:17
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

5 Az vagyok. Te pedig azt hiszel amit akarsz

15 percntől érdemes hallgatni https://www.youtube.com/watch?v=4XSwtGrRuN4

ma 20:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Biztos nagyon nagyon értenek a kvantumfizikához a vonzás törvénye guruk 😂
ma 20:24
 8/8 Grimfox ***** válasza:
Kérdező, a new age elburjánzása óta már nem sok lejáratni való maradt. Ugyanilyen rosszat tesznek a témának az átszellemült pozitivitás sugárzók, meg akik minden hétvégén másik beavatásra mennek. A spiritualitás lényege a befelé figyelés. Legalább is ezzel kezdődik, és ezen a vonalon halad. Ehelyett azt látni, hogy minden kifelé történik. Mindent megkaphatsz egy beavatással, mindennek a mestere lehetsz, ha elég pénzt fizetsz.
ma 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!