A lapos föld elméletet, és az Isten teremtette világot miért támadják ennyien? Én pl az ősrobbanás elméletet nem tudom elfogadni.
Ha a Biblia konkrétan nem is mondja ki konkréten, de a földről mint lapos dologról beszél.
Pl a Biblia szerint a földnek 4 sarka van, ez egy gömb felületen hogy lehetséges?
A Biblia szerint Isten az eget felhúzta az eget mint egy sátrat a föld felé.Egy gömbre nem lehet sátrat húzni.
A Biblia szerint a föld kerek, és a legjobb tudomásom szerint a kerek az nem gömb.
Ha mi valóban egy pörgő golyón élünk, akkor egy nagyobb füst hogyan képes felszállni függőlegesen kilométeres magasságba?
Azt allitod a leirasodban, a Foldnek 4 sarka van.
A kovetkezo mondatodban mar, mint kerek valamirol beszelsz.
Nos, en maradtam le valamirol vagy a kerek valaminek lehet sarka?
Oke, hogy hiszel valamiben, mert valaki azt mondta, de utanna is jartal az elmeletnek es beleolvastal a Bibliaba ugy rendesen vagy csak szokas szerint szajkozod azt, amit masok,mert hisz mast nem tudnak.
Nem reg neztem egy dokumentum filmet, ahol az oarobbanast, mint elmeletet es nem, mint tenyt kezelik, mivel ez egy elmelet.
Persze minden mas, ahogy ez is tamadhato, ez nem vitas.
De ha maga a bolygonk egy sik, akkor mi miert is vagyunk 3D?
Jo sok ezer mas kerdest vet fel a kerdesed. Nem beszelve arrol, miert vonod ossze a Bibliat, mint egyetlen konyvet, mely a teremtesrol ir, tobbek kozt, egy olyan elmelettel, ami csak elmelet.
Olvass mar utana melyebben ennek, csak erre kerlek.
A pamkutya meg egyéb videosoknak a videoján is lapos a Föld, csak a látószög miatt tűnik gömbölyűnek, ilyen a lencse. Erről beszélnek a laposföldesek, hogy a NÁZA így csal.
Itt van pl repülőből semmilyen görbület sincs https://www.youtube.com/watch?v=qVxhzPD3oR8 A pamkutyás meg a másik videon egy súlyt Dartvéderes bábúkat tettek, hogy lefelé nézzen a camera így a föld irreálisan gömbölyű. Most megézed hitelesen láthatod 33 km magasságban sincsen görbület, de semmi ! https://www.youtube.com/watch?v=VMlLCKj85Ro
A lapos föld elmélet a kereszténység modern kori restaurációja. lásd itt https://www.youtube.com/watch?v=kjslXhm2X5s
Igazából nem tudjuk eldönteni, hogy lapos vagy gömbölyű-e a Föld, hiszen akik kint vannak a NÁZA azt mond amit akar. Nem tudod eldönteni, hisz messze ellátsz, sokkal messzebb egy tiszta égen, mint a Föld görbülete, ami lehet délibáb meg laposföld is. Azzal magyarázod amivel akarod. Nem tudnui.
#15:
ha tiszta időben végignézel hosszában a Balatonon, akkor már látni a görbületet.
Próbáld csak ki nyugodtan.
A Biblia teljesen mást mond mint ami az igazság. Amikor írták az emberek nem voltak olyan fejledtek mint mi és ezzel magyarázták azokat amire nem volt tudományos magyarázat. Manapság ezt elméletnek hívjuk. Ami a Bibliában van azt nem lehet tudományosan bizonyítani.
A füstösre válaszolva: képzeld el hogy egy száguldó autóban feldobsz egy pénzérmét. A pén nem fog hátrafele menni és kiverni a hátsó szélvédőt, vissza fog esni a kezedbe(ha el tudod kapni) mert az erők összeadódnak. Az autó ereje előre hat, a pénz felfele és az összegükből egy "slég" előre és felfele is ható erő lesz ezért esik a kezedbe.
+ A Biblia nem egy tudományos könyv.
nem lesz könnyű de remélem meglátod benne a logikát...
a Biblia szerint a földnek 4 sarka van, más vallás és még a Tudomány szerint is. elvileg észak, dél, kelet, nyugat, egy iránytű nevezetű tárgyal leellenőrizhető... ami a mágneses mezőnek nevezett tévhittel működik.
A Biblia szerint Isten az eget felhúzta az eget mint egy sátrat a föld felé.Egy gömbre nem lehet sátrat húzni.
ezt mégis melyik Bibliából vetted? Vegyél le otthon egy poros bibliát és olvasd el az első oldalt (Mózes1:1)
Kerek a világ, a Négyszögletű kerekedő...négy égtáj, egy kerek felületen...( "a Biblia szerint a földnek 4 sarka van...A Biblia szerint a föld kerek.."- ezt te mondtad nem én) "a legjobb tudomásom szerint a kerek az nem gömb." rajzold le mind a kettőt! Mit ábrázoltál elsőnek mind kettő képen?
A föld centrifugális ereje miatt... te azt látod hogy felfelé száll egyenesen a füst, Hol élsz odaköltözök!.
Gondolom nem kell mesélni a japán atomreaktor balesetről, meg az egyéb légmozgáson keresztül átjutó szennyező anyagokról, az utóbbi 10-20 évben + a Világháborúk...nekem a füstöm a zárt térben sem száll egyenesen a huzat miatt pedig ha hússzor nem akkor egyszer sem "kísérleteztem" vele.
Azt, hogy Isten teremtette a világot, véleményem szerint azért "támadják" ennyien, mert a Történelem során számos csalódáson ment át a Európai ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!