Léteznek hihető szavú jósok, látók, médiumok, vagy mindegyik csak egy kókler?
Az életünk főbb körülményei, főbb szereplői, meghatározó életeseményei általában fix pontok. Az összes többit mi (a mostani személyiségünk) töltjük ki, a mindenkori gondolatainkkal, tetteinkkel. Ezáltal nagyon sok lehetséges jövőút alakulhat ki, de a főbb meder és irány meghatározott. Annak alapján, amit az előző életünkben (az akkori személyiségünkkel) okoztunk, s aminek következményeképpen a lelkünk megélni kíván, megélni kénytelen.
v.Sebő Ödön: Halálraítélt zászlóalj című könyvéből részlet:
A fent említett jegyző rokon a túlvilági szellemekkel foglalkozott szeánszain. Erre igen kíváncsi voltam, és kértem, hogy vegyen be a dologba. Eleinte nagyon tiltakozott, mert szerinte egy katona nem hisz az ilyesmiben, és a hitetlenek csak zavarják a szeánszot. Erősen bizonygattam hitemet, így aztán nagy nehezen beadta a derekát, és meghívott a legközelebbi szeánszára, ahol a reinkarnáció volt a téma. Én magam nem voltam ugyan hitetlen, de a túlvilági élet valahogyan nem jött össze bennem. Megnyugtatóbb volt azt hinnem, hogy a halállal megszűnik minden, következik a nagy Nirvána, megszűnik a fájdalom és minden rossz, de jó is.
Magamban úgy készültem tehát, hogy én most végre leleplezem ezt az egész szeánszdolgot, amiről annyi sokat hallottam. Ilyen felkészüléssel jelentem meg a lakásán. A két szoba egyikében volt az oltár, a másikban a médiumok helyei, székek, pamlagok a résztvevőknek. A sarokban, az oltár háta mögött volt egy ágy, én oda ültem le. A másik szoba ajtaja nyitva volt, onnan is lehetett látni az oltárt, de csak az egyik feléből, ami az ajtóval szemben volt. Ez a helyiség tele volt emberekkel, férfiakkal és nőkkel egyforma arányban.
A médiumok helyén három nő ült, akikről később kiderült, hogy közülük kettő írni-olvasni sem tudott, csak a magyar nyelvet beszélték, a románt is csak igen kevessé...
A szeánsz úgy kezdődött, hogy a vezető (rokonom) az oltárnál imádkozott, majd az imát megszakítva időnként bekérte a kérdéseket. Ezeket papírra leírva, összehajtogatva az oltárra tették. Ismét imádság következett, majd az egyik médium megszólalása jelezte, hogy transzba esett.
Én három kérdést tettem fel:
1. Hogyan halt meg Kincses őrmester, mesélje el utolsó óráját.
2. Miért halt meg Bertalan őrnagy?
3. A reinkarnációban mikor éltem utoljára, és miért kell most újra élnem?
Úgy helyezkedtem el, hogy a médiumok engem az oltártól nem láthattak, én viszont jól szemmel tarthattam az oltáron a cédulámat, amelyhez senki nem nyúlt hozzá. Ezt erősen figyeltem.
A jelenlévők minden kérdésére válaszoltak a kérdezett szellemek, amelyek közül csak két dolgot emelek ki. Egy férfinak azt mondta a médium, hogy a hívott szellem most mentette meg a kisfiát egy autó elől, majdnem elgázolták. Másnap a Főtéren találkoztam vele, és elmesélte, hogy a felesége hazajött a gyerekkel, és valóban megtörtént az eset.
Egy másik idézett halott franciául beszélt a médiumon keresztül, méghozzá – amennyit én tudok franciául – teljesen tökéletes hangsúlyozással. A médium viszont köztudottan nem tudott franciául, írástudatlan nőszemély volt.
Ami az én kérdéseimet illeti, a következő válaszokat kaptam:
1. „A zsinór beleakadt a fegyverembe, minden erőm kevés volt, hogy eltépjem.” (Valójában az történt, hogy Kincses őrmester kisernyője – amelynek ki kell húznia a nagyernyőt – beleakadt a puskájába. Ezt a zsinórt próbálta eltépni, de nem sikerült. Még így is csoda, hogy két szálat el tudott szakítani belőle. Ehhez is emberfeletti erő kellett, amit csak a megriadt életösztön magyaráz.)
2. „Túl volt terhelve a repülőgép, és így lezuhantunk.” (Ezt követően az őrnagy – Bertalan Árpád – egy hazafias beszédet intézett hozzám, a fiatal hadnagyhoz, amelynek nem éppen a tartalma volt rémisztően meglepő, hanem a hangsúlyozása, beszédmodora, katonás kijelentései és szakmai kifejezései. Teljesen elámultam.)
3. (Most a második médium lépett munkába, és a harmadik kérdésemre válaszolva így kezdte:) „Van itt közöttünk egy hitetlen hadnagy, akinek azért válaszolok.” És elmondta, hogy 1848-ban a szabadságharc idején én ezredesként harcoltam. Egy ápolónőbe voltam szerelmes, akit egy alkalommal féltékenységből megöltem. Ezért kell most élnem, vezekelnem és bűnhődnöm, hogy egy jobb élettel kiérdemelhessem a túlvilági örömöket.
A szeánszról távozva azon tépelődtem, hogy vajon hol csaptak be. A mai napig nem tudom, hogy az igazságot hallottam-e, de néha tartok tőle, hogy igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!