Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van totemállatotok, és ha...

Van totemállatotok, és ha igen mi?

Figyelt kérdés

Én azt hiszem, hogy az enyém a gyöngybagoly, de nem vagyok 100%-ig biztos benne.

Egyszer egy relekszáció során találkoztam vele, egyszer egy állomba. Az álomba is előjött, hogy ő a totemem, érdekes volt mert nappal, és szokatlan helyzetbe jelent meg.

De annyira nem érzek iránta különösebb vonzalmat, mint más állat iránt.

De én minden állatot nagyon szeretek, így nehéz eldönteni.

2010. máj. 26. 16:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Kedves 18:05-ös.

A helyesírásról annyit, hogy diszlexiás vagyok. Szerintem ahhoz képest nem is olyan szörnyű az írásom (mármint egy diszlexiás írásához). És már sokat fejlődtem belőle, mert régebben nem tudtom különbséget tenni egyáltalán j és ly között. Ma már 90%-ban tudom, hogy melyiket kell használni.

Sokszor hagytam ki betűket a mondataimból, sőt lehagytam egész utolsó szótagokat. Ma már ez csak ritkán fordul elő. És számtalan olyan helyesírási hiba van még, amiben fejlődtem, de persze még mindig vannak hibáim. ilyen például a -ba, -ban, közti nehéz különbségtétel. Igyekszem tovább fejlődni.

A "különös vonzalomról" annyit, hogy én részletesen tanulmányoztam a témát, és több helyen így szerepel.

Egyébként a következő könyvön keresztül próbálok fejlődni ebben a témában:

Andrews, Ted

Az állatok szimbolikája

Alexandra Kiadó

Spirituális beszéd az ember és állat között.

Itt a linkje:

[link]

Azért mert te valamiben nem hiszel nem kell lenézni azt, mert valaki meg igen. Én se vagyok biztos a dolgomban, és nem nézem le, aki hülyeségnek tartja ezt.

Te se lehetsz biztos a tiedben.

Nem tudunk mindenről ami létezik.

Akkor fogom elhinni, hogy esélye sincs az ilyen spirituális dolgoknak, ha valaki választ és magyarázatot tud adni arra, hogy a világegyetem véges, vagy végtelen.

Én személy szerint egyiket se tudnám elképzelni, mert ha végtelen, hogy lehet, hogy sehol nincs vége, mi az hogy örökké, ezt nem tudom felfogni. De azt se hogy vége van, mert akkor mi van mögötte, semmi, de a semmi az milyen?

Szóval vannak olyan dolgok, amik emberi ésszel felfoghatatlanok.

A téma iránti fogékonyságom abból ered, hogy szeretem az indiánokat, és az indián kultúrát, és világfelfogásukkal jobban azonosulni tudok, mint azzal, hogy az az élet értelme, hogy keressek minél több pénzt, és minél több javat ez által, nagy házat, nagy autót stb.

Ahogy az indiánok is mondták a földet nem a szüleinktől örököltük, hanem unokáinktl kaptuk kölcsön.

De ha ezeket nem érted úgyse fogsz megérteni.

Mindegy is, és nevezhetsz gyenge elméjűnek én azt hiszem a lényeg az, hogy a körülöttem élők tudják hogy milyen vagyok.

Meg én is tudom, hogy mik az erősségeim.

Az ilyen dolgokba se merülök bele túlságosan, viszont igyekszem nyitott lenni a világra, más kultúrákra is.

én itt most arra voltam kíváncsi, hogy vannak e még akik foglalkoznak ezzel, és hogy ők mire jutottak, és hogyan.

És hogy milyen hatással van rájuk?

Ennyi.

2010. máj. 27. 13:13
 12/19 A kérdező kommentje:
Egyébként hogy a kérdésedre is válaszoljak, azok az állatok, melyek iránt jobban vonzódom, mint ami természetes lenne, tehát semmi nem indokolja, hogy a kedvenceim legyenek, mégis jobban szeretem őket más állatoknál, a denevér, és a szurikáta.
2010. máj. 27. 13:37
 13/19 A kérdező kommentje:

Kedves 17:32-es.

Ezeket te tényleg mind így meghatároztad magadnak.

Vagy ez csak születés alapján van?

2010. máj. 27. 13:39
 14/19 A kérdező kommentje:

Leírok egy-két dolgot a totemállatról, ami szerepelt a könyvbe.

Tehát megtalálásának útja a kreatív képzettársítás, és a relaxáció.

Ha a relaxáció során megjelent nem szabad teljes mértékben elfogadni, végig kell gondolni, hogy lehet e az, és sokszor lehet ez egy olyan állat amelyik nem annyira szimpatikus, pl egy egér, vagy hangya. Tehát nem a kedven c állatot kell keresni.

Amit jó végiggondolni?

Melyik a kedvenc állatunk?

Melyik iránt érzünk valamilyen megmagyarázhatatlan vonzalmat?

Melyik állat volt a kedvencünk gyerekkorunkban?( Mert akkor még mentesek voltunk az előítéletektől).

Melyik állattal találkozunk legtöbbet a természetben?

Melyikkel találkoztunk esetleg szokatlan körülmények között? Pl. éjszaka aktív állattal nappal.

Melyik állat támadott, vagy harapott meg minket?

Mert ilyenkor az állat toteme valószínűleg ellenőrízni akarja, hogy az által ránk ruházott erőt megfelelően tudjuk e alkalmazni, használni.

Vannak olyan totemek, melyek egész életünkön át végigkísérnek minket

2010. máj. 27. 13:50
 15/19 A kérdező kommentje:
és vannak olyanok, melyek csak egy bizonyos időre szegődtek mellénk kísérőnek. Ilyen totemállata nem csak egy személynek lehet, hanem egy csoportnak, közösségnek, vagy párnak is. Toteme az indián hit szerint minden embernek van, csak meg kell tanulni vele, és a természet üzeneteivel felvenni a kapcsolatot.
2010. máj. 27. 13:53
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekem a hiuz:) es nagyon orulok neki .
2010. júl. 6. 15:29
 17/19 anonim ***** válasza:
Ursus maritimus! Magamra is tetováltattam. :)
2010. aug. 12. 08:53
 18/19 anonim válasza:

Én nekem biztos hogy a farkas a totemállatom.10000%

Mindig velük álmodok,és nem külsőre,de belsőre hasonlítok egy farkasra.

2010. okt. 9. 19:08
 19/19 anonim ***** válasza:
kék szemű farkas
2011. aug. 1. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!